Jos jäätelöä voisi kuljettaa lentokoneessa, taikinajädelle pitäisi varata oma laukku. New Yorkin hittijäätelö on taatusti lastenkin suosikki.
Cookie dough -jäätelö
Ainekset
Työvaiheet
- Vatkaa kondensoitu maito, kerma ja vaniljasokeri sähkövatkaimella pehmeäksi vaahdoksi. Se vie viitisen minuuttia. Laita vaahto jääkaappiin.
- Tee taikina. Vaahdota voi ja sokeri sähkövatkaimella. Lisää maito, suola ja jauhot. Sekoita suklaa joukkoon.
- Ota esiin suorakaiteen muotoinen astia, esimerkiksi leipävuoka. Kaada kolmannes jäätelömassasta vuokaan.
- Jaa taikina kahtia. Painele palat kahdeksi suurin piirtein vuoan muotoiseksi levyksi. Nosta toinen taikinalevy vuokaan jäätelömassan päälle. Ei haittaa vaikka levy repeilisi. Lisää jäätelömassaa, toinen taikinalevy ja loppu massa.
- Peitä vuoka foliolla. Laita se pakastimeen vähintään 6 tunniksi. Jäätelöä ei tarvitse sekoittaa pakastuksen aikana.
- Jos jäätelö on ollut pakastimessa yön yli, ota se huoneenlämpöön hetkeksi ennen tarjoamista.