Kodin Kuvalehti on lisännyt 732 reseptiä.
Linkitetty 93 keittokirjaan.
OHJE Outi Väisänen KUVA Panu Pälviä

Jos jäätelöä voisi kuljettaa lentokoneessa, taikinajädelle pitäisi varata oma laukku. New Yorkin hittijäätelö on taatusti lastenkin suosikki.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8 annosta
Valmistusaika
10 min + 6 t
Vaikeustaso
Helppo

Cookie dough -jäätelö

Ainekset

1
prk (397 g)
sokeroitua kondensoitua maitoa
5
dl
kuohukermaa
1
rkl
vaniljasokeria
Taikinasattumat
50
g
huoneenlämpöistä voita
3/4
dl
(ruoko)sokeria
1 1/2
rkl
maitoa
1/2
tl
suolaa
1 3/4
dl
vehnäjauhoja
1
dl
suklaamuruja tai rouhittua tummaa suklaata

Työvaiheet

  1. Vatkaa kondensoitu maito, kerma ja vaniljasokeri sähkövatkaimella pehmeäksi vaahdoksi. Se vie viitisen minuuttia. Laita vaahto jääkaappiin.
  2. Tee taikina. Vaahdota voi ja sokeri sähkövatkaimella. Lisää maito, suola ja jauhot. Sekoita suklaa joukkoon.
  3. Ota esiin suorakaiteen muotoinen astia, esimerkiksi leipävuoka. Kaada kolmannes jäätelömassasta vuokaan.
  4. Jaa taikina kahtia. Painele palat kahdeksi suurin piirtein vuoan muotoiseksi levyksi. Nosta toinen taikinalevy vuokaan jäätelömassan päälle. Ei haittaa vaikka levy repeilisi. Lisää jäätelömassaa, toinen taikinalevy ja loppu massa.
  5. Peitä vuoka foliolla. Laita se pakastimeen vähintään 6 tunniksi. Jäätelöä ei tarvitse sekoittaa pakastuksen aikana.
  6. Jos jäätelö on ollut pakastimessa yön yli, ota se huoneenlämpöön hetkeksi ennen tarjoamista.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2967 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Riikka Väliahde KUVA Panu Pälviä

Banaaniviipaleet on helpointa grillata kuorineen. Pehmeä kinuskikerma maistuu myös kesän marjojen seurana.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Grillibanoffee

Ainekset

2
banaania
2
dl
kuohukermaa
100
g
karamellisoitua kondensoitua maitoa
8
kaurakeksiä
1
dl
pekaanipähkinöitä
LISÄKSI
4
varrastikkua

Työvaiheet

  1. Kuumenna grilli.

  2. Leikkaa banaani kuorineen viipaleiksi. Pujottele viipaleet neljään (liotettuun) varrastikkuun.

  3. Vaahdota kerma pehmeäksi. Lisää kinuskiksi karamellisoitunut kondensoitu maito ja vatkaa vielä hetki. Laita kerma jääkaappiin odottamaan.

  4. Grillaa banaanisiivuihin raidat molemmin puolin.

  5. Murustele keksit ja pähkinät neljälle lautaselle. Lusikoi kinuskivaahto päälle. Voit joko irrottaa banaanisiivut ja kuoria ne valmiiksi annosten päälle tai tarjota vartaan lautasen sivussa ja antaa ruokailijoiden viimeistellä annokset itse.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1488 reseptiä.
Linkitetty 9 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Piia Arnould

Tänä kesänä hitiksi ovat nousseet alkoholissa marinoidut marjat. Etenkin pirskahtelevat kuohuviinit toimivat tällaisissa jälkiruoissa hyvin. Lisää laseihin aineksia eton mess -tyyliin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Prosecco-mansikkakulhot

Ainekset

500
g
mansikoita
2
rkl
sokeria
1-2
dl
roseeproseccoa
2
dl
vispikermaa
1
dl
maustamatonta jogurttia
1
tl
vaniljasokeria
16
pientä marenkia

Työvaiheet

  1. Leikkaa mansikat lohkoiksi ja laita kulhoon. Lisää sokeri. Kaada päälle prosecco ja anna maustua huoneenlämmössä 10 minuuttia.
  2. Vatkaa kerma vaahdoksi. Kääntele joukkoon jogurtti ja mausta vaniljasokerilla.
  3. Annostele kulhoihin kerroksittain mansikoita, kermaa ja murennettuja marenkeja. Koristele mintulla. Tarjoa heti

Kommentit (1)

curts Concentrates Variety Gum...

curts Concentrates Variety Gummies The choices for the Curts Concentrates CBD Oil Gummies are unending! By taking this color day to day, you can mitigate both close to home and actual agony, so you can feel better once more. With this hemp, you can help a variety of unexpected problems including: The recuperating choices that you have with these normal Curts Concentrates CBD Gummies is staggering! In any case, this is only the start of potential outcomes that hemp can assist you with. These gummies contain a higher than normal 750 mg of unadulterated CBD power, so you can come by genuine outcomes. Thus, click the pennant above to guarantee a FREE BOTTLE with your acquisition of the top selling color while provisions last!

https://www.outlookindia.com/outlook-spotlight/-alert-curt-s-concentrate...

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2967 reseptiä.
Linkitetty 34 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Viiden aineksen raparperipaistos on mökkiherkku parhaimmillaan. Kylmä vaniljajäätelö kruunaa kuuman kesäjälkkärin. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6–8
Valmistusaika
15 min + kypsennys 45 min
Vaikeustaso
Helppo

Fariini-raparperipaistos

Ainekset

500
g
raparperia
dl
fariinisokeria
TAIKINA
dl
vehnäjauhoja
1
dl
sokeria
dl
fariinisokeria
200
g
voita huoneenlämpöisenä
LISÄKSI
vaniljajäätelöä

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Pese raparperit ja kuori ne tarvittaessa. Leikkaa raparperit noin sentin viipaleiksi uunivuokaan ja ripottele fariinisokeri pinnalle. Kypsennä raparperia uunissa 15 minuuttia.

  2. Nypi jauhot ja sokerit voin joukkoon. Ota raparperit uunista ja ripottele taikina tasaiseksi kerrokseksi raparperien päälle. Jatka kypsennystä 30 minuuttia.

  3. Tarjoa kuumana vaniljajäätelön kanssa.

Kommentit (1)

Minna

Ihana paistos, teen jälleen mökillä ensi viikolla. 

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2967 reseptiä.
Linkitetty 97 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Appelsiinimehuun kastetut savoiardikeksit, mansikkaviipaleet sekä upean punainen vadelmajauhe pukevat tiramisun kesäasuun.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4–6
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Kesätiramisu

Ainekset

250
g
tuoreita mansikoita
dl
kuohukermaa
1
rs (250 g)
mascarponea
dl
tomusokeria
1
tl
vaniljatahnaa
4
rkl
marsalaa
n. 2½
dl
tuorepuristettua appelsiinimehua
1
pkt (200 g/24 kpl)
savoiardikeksejä
KORISTELUUN
1
ps (15 g)
pakastekuivattua vadelmaa
syötäviä kukkia

Työvaiheet

  1. Poista mansikoiden hatut. Viipaloi mansikat.

  2. Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää joukkoon mascarpone, sokeri, vaniljatahna ja marsalaviini. Sekoita tasaiseksi.

  3. Purista tarvittava määrä appelsiinimehua. Kasta puolet kekseistä mehuun ja nosta ne lasivuoan tai muun tarjoiluastian pohjalle. Lusikoi päälle puolet kerma-mascarponeseoksesta. Asettele päälle mansikkaviipaleita. Kostuta loput keksit ja laita ne vuokaan täytteiden päälle. Lusikoi pinnalle loppu mascarponevaahto. Anna vetäytyä jääkaapissa peitettynä 1–3 tuntia.

  4. Jauha kuivatut vadelmat teholeikkurilla. Ripottele vadelmajauhe tiramisun pinnalle juuri ennen tarjoilua. Koristele halutessasi syötävillä kukilla.

Vinkki Tällä ohjeella saat tiramisusta vaalean ja kesäisen. Jos haluat perinteisemmän version, voit kastaa keksit appelsiinimehun sijaan espressoon.

Kommentit (4)

Vierailija

Varmasti hyvä jälkiruoka mutta ei tiramisu.

Vierailija

Samaa mieltä edellisen kanssa, miksi pitää keksiä aina jotain mikä ei liity oikeaan nimeen mitenkään.

Selkokieltä

Mitä on mansikoiden hatut? Kärjet, karat?  Huono ilmaisu, kara on enemmänkin jalka kuin hattu mutta miksi kärki pitäisi poistaa, kun kuitenkin viipaloidaan?

TuuliSoppa365
Seuraa 
Liittynyt7.2.2022

Hei!

Hatulla tarkoitetaan mansikan kantaa eli sitä lehtimäistä vihreää osaa, jolla marja on kiinni kasvissa.