Hyvä jätski muuttuu hetkessä ihan uudeksi herkuksi. Kuvat: Sami Repo.
Hyvä jätski muuttuu hetkessä ihan uudeksi herkuksi. Kuvat: Sami Repo.

Kaupasta ostettu jäätelö muuttuu ihan uudeksi herkuksi, kun ripottelet siihen pienen annoksen luovuutta.

Ihan tavallinen jäätelöpaketti muuttuu jännittäväksi pienellä tuunaamisella. Nämä jäätelöideat on helppo toteuttaa, mutta ne ovat silti tarpeeksi yllättäviä ilahduttamaan.

Hauska jäätelökeksileivos tehdään muotoilemalla hieman pehmenneestä jäätelöstä pallo ja puristamalla se kahden tuhdin keksin väliin. Pyöritä jäätelökeksin reunat strösselissä tai suklaarouheessa ja siirrä pakastimeen jäätymään ennen tarjoilua. Cookie-tyyppiset keksit toimivat tässä erityisen hyvin! Jos haluat, voit toki leipoa puffet-henkisiä keksejä itsekin esimerkiksi tällä ohjeella.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Jäätelöä ei tarvitse lokeroida vain makeaksi herkuksi, sillä esimerkiksi suolapähkinät maistuvat jäätelön kanssa mainiolta. Nykyisen Meksiko-trendin hengessä voit kokeilla myös jäätelötacoa. Täytä rapea tacokuori pehmenneellä jäätelöllä. Sulata tummaa suklaata ja valuta se kuorrutteeksi. (Oikaisija käyttää tietty valmiskastiketta tai nutellaa.) Sitten vielä manteli- tai suolapähkinärouhetta koristeeksi! Nosta taco pakastimeen jäätymään ennen tarjoilua. Viimeistele jäätynyt taco kinuskikastikkeella ennen kuin syöt sen.

 

Prosecco-innostuksen vuoksi kesän kuumin drinkki on tietenkin Hugo. (Sen tarkan reseptin saat klikkaamalla tästä.) Ja usko tai älä, tähän kuohuviinidrinkkiin sopii vallan hyvin myös jäätelöpallo! Rakenna drinkki korkeaan lasiin ja viimeistele jäätelöllä. Nauti pillillä! Jos haluat alkoholittoman juoman, käytä proseccon tilalla sitruunalimonadia.

 

Kesäinen jälkiruokakahvi tehdään asettamalla pieni jäätelöpallo kupin pohjalle ja kaatamalla sumppia päälle. Jätski viilentää kahvin siemailulämpötilaan pikaisesti. Erityisen trendikkään jääkahvin saat aikaan, kun valmistat satsin kylmäuutettua kahvia (ohjeen saat tästä) ja kahvijääpaloja, ja viimeistelet juoman jäätelöpallolla. Maistuu mahtavalta myös blenderissä pirtelöksi ajettuna suklaakastikelorauksen kera.

Katja Nordlund, Teemu Leminen

Sisältö jatkuu mainoksen alla