Joulukalentereihin kätketään nyt paljon muutakin kuin suklaata. Valitsimme kiinnostavimmat uutuuskalenterit.

On taas se aika vuodesta: saa hankkia joulukalenterin! On tärkeää olla ajoissa, erityisesti jos haluat hankkia jotain muuta kuin tavallisen kuva- tai suklaakalenterin. Kokosimme kahdeksan maukasta joulukalenteria ruokaharrastajalle. Osa löytyy peruskaupoista ja osa täytyy tilata verkosta. Mutta ei hätää. Jos olet vikkelä, ehdit vielä tilata minkä kalenterin ikinä haluat, ja saada sen ennen h-hetkeä, joulukuun 1. päivää. Vaikeaa on vain valinta!

1. Kun tyyli ratkaisee: Luksuslakritsaa

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Tanskalaiset Johan Bülowin suussasulavat designlakritsit ovat perinteisiä lakuja hintavampia, mutta ah, niin makoisia. Tuotemerkillä on jopa kaksi erilaista joulukalenteria. Niissä lakritsi yhdistyy päivästä riippuen esimerkiksi suolatoffeeseen ja mustaherukkasuklaaseen. Plussaa tyylikkäästä pakkauksesta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Hinta: tavallinen joulukalenteri 35 e, luksusversio 95 e.

Lue lisää ja tilaa Johan Bülowin kalenteri heidän verkkosivuiltaan.

2. Parempaa sumppia: Artesaanikahvikalenteri

Perkulatte on englantilainen kahvitilausyritys – eli vähän kuin kahviin keskittynyt kirjakerho, josta tilaajat kuukausittain saavat maisteltavaksi erilaisia uutuuskahveja. Mutta ei tarvitse olla tilaaja, jotta voi hankkia heidän joulukalenterinsa. Se tarjoaa jokaiselle joulukuun aamulle 20 grammaa laadukasta artesaanikahvia. Määrä riittää yhden täydellisen kupillisen valmistamiseen. Mukana on myös tietoa kalenterin sisältämistä kahvilajikkeista.

Hinta: n. 45 e.

Tilaa täältä.

3. Uutuusmakuja pyramidipusseissa: teekalenteri

Oletko enemmän tee- kuin kahvi-ihminen? Nordqvistin uutuuskalenterissa numeroitujen luukkujen takaa paljastuu 24 maustettua teepussia. Mukana on niin mustaa, valkoista kuin vihreää teetä sekä rooibosta pyramidipusseissa.

Hinta: 7,50 e.

Myynnissä hyvin varustelluissa ruokakaupoissa sekä verkossa esimerkiksi täällä.

4. Vahvojen makujen ystävälle: Salmiakkikalenteri

 

Halvan salmiakkikalenteri on ainakin pääkaupunkiseutulaisille todellinen lähiruokatuote, sillä mustat herkkupalat on valmistettu Helsingin Pitäjämäessä. Ulkoasua ei voi moittia hempeydestä: kyseessä on selvästi joukon räväkin kalenteri. Räväkkä on myös sisältö, sillä luukuista löytyy muun muassa chilisalmiakkia. Miinusta siitä, että kaikki kalenterin salmiakin eivät ole erilaisia.

Hinta: 5,99 e.

Myynnissä hyvin varustelluissa ruokakaupoissa sekä verkossa esimerkiksi täällä.

5. Osta hyvä omatunto: Vegaaninen suklaakalenteri

Suklaakalenterien valikoimakin on kasvanut viime vuosina valtavasti, ja tarjolla on tietysti myös vegaaneille sopivia versioita. Moo Freen kalenterista tulee monella tavalla hyvä omatunto. Sen sisältämät vaaleat riisimaitosuklaat ovat maidottomia, vegaanisia, gluteenittomia ja soijattomia – ja vieläpä luomua. Parempi joulumieli kaikille!

Hinta: 8,90 e

Tilaa esimerkiksi täältä.

6. Kuumaa kamaa: Chilijoulukalenteri

Haluaisitko tehdä joulukuussa tulisen matkan maailman ympäri? Chilijoulukalenterista paljastuu joka aamu erilainen tulinen yllätys: chipotlea Meksikosta, bhut jolokia Intiasta, prik chee fahia Thaimaasta...Kalenteri sopii erityisesti chilien hienouksiin perehtyneelle tyypille, joka osaa arvostaa harvinaisempiakin lajikkeita – tai pystyy ainakin maistamaan niitä.

Hinta: n. 40 e.

Tilaa täältä.

7. Pilvenpehmeitä yllätyksiä: Vaahtokarkkikalenteri

 

Maailman ensimmäinen vaahtokarkkijoulukalenteri sisältää erilaisia käsintehtyjä gourmet-vaahtokarkkeja, joiden maut vaihtelevat mintusta joulupipariin. Jouluaattona erityisyllätys!

Hinta: n. 15 e.

Tilaa täältä.

8. Kun kinkku ei riitä: Possunnahkakalenteri

Kyllä, luit oikein. "Crackling", eli rapeaksi kuivattu possunnahka on sekä Britanniassa että Amerikassa suuri intoilun kohde. Nyt possunnahasta on tehty jopa joulukalenteri. Luukuista löytyy eri tavalla maustettua possunnahkaa pienissä pusseissa. Nahan koostumus on kuivalihan ja sipsien välimaastossa. Uudenlainen joulukinkkukokemus!

Hinta: n. 20 e.

Tilaa täältä.

Kuvat: valmistajat

Hei,
Laittakaa sinne telkkariin sellaisia kokkeja, jotka puhuvat hyvää suomea lyhentelemättä sanoja ja käyttämättä rumaa Helsingin slangia. Kiitos!
T. Matti Kuosmanen
Espoo

  • ylös 12
  • alas 12
Sisältö jatkuu mainoksen alla