Soppa365 on lisännyt 239 reseptiä.
Linkitetty 75 keittokirjaan.
Ohje ja kuva Venla Rossi

Pikkujoulujen uusi hitti! Unohda luumumarmeladi ja tee karkkitortut perinteisestä suosikkimakeisesta.

Annoksia
12 torttua
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Vihreä kuula -joulutorttu

Ainekset

1
pkt
torttutaikinaa
1
pkt
vihreitä kuulia
kananmuna voiteluun

Työvaiheet

  1. Ota torttulevyt sulamaan hetki ennen leipomista ja lämmitä uuni 225 asteeseen. Taittele tortut haluamallasi tyylillä. Paina keskelle kunnon kolo vihreää kuulaa varten. Voitele tortut kananmunalla.
  2. Puolita vihreät kuulat ja aseta torttujen keskelle kupera puoli alaspäin ja sileä puoli ylöspäin. Paista n. 12 minuuttia. Vahdi, että kuulat eivät luiskahda pois torttujen päältä.

Kommentit (18)

Elämä ilman Fazeria on kuin au...

Voi taivas varjele, näitä on ihan pakko tehdä 😂. Ja mitä nopeammin, sen parempi 💚.

Soma

Ja mikä oli se niksi?

Vinkitkö?

Soma, ilmeisesti se, että painetaan kuulalle kunnon kolo, ja toisena vinkkinä että sileä puoli alaspäin ja kupera ylöspäin😂😂😂

Mollamaija

Mikä se kikka on, että ei luiskahda kuula kadoksiin?

Vierailija

Taitaa olla kuula jumissa...

Vierailija

Vinkitkö? Ohjeessa kyllä oli päin vastoin. Sileäpuoli ylöspäin. Luulis just siksi helpommin luiskahtavan pois.

Näin nimiään.

Kuulissa on naru/ketju, niillä saadaan kuulat takaisin. 😉😊

Vierailija

Itse laitoin pohjalle vaniljakreemiä niin ei tule niin kuivia torttuja ja marmelaadi pysyi hyvin paikoillaan.

Torttuterttu

Laittakaa hammastikku makeisen läpi ja kiinnittäkää sillä se torttutaikinaan. Torttujen jäädyttyä tikut otetaan pois ennen tarjoilua.

Vierailija

"Vahdi, että kuulat eivät luiskahda pois torttujen päältä."
Miten tämä vahtiminen käytännössä tapahtuu? Oletettavasti siis uunin luukun läpi vahdataan, mutta mitä tehdään siinä vaiheessa, kun huomataan kuulan olevan luiskahtamassa? Huudetaan "stoi!"? Voiko vahtimalla jotenkin estää kuulan luiskahtamisen?

Vierailija

Taas lauma ääliöitä pilaamassa nettiä... miksi kommentoitte, kun ette osaa lukea tai leipoa?
Kokeilen. Se ken sotkee näihin geisha-kuulat: niele ne.

Kondiittori

No ei todellakaan kannata voidella kananmunalla, sillä ilman voitelua saat paljon ilmavammat tortut ja väri tulee pintaan paistamalla muutenkin! 

Pirkka

Aina paras vinkki... ota vanhat sukkahousut ja pujota...

Venla Soppa365
Seuraa 
Liittynyt3.4.2017

Hei! Kiitos kommenteista kaikille. Vahtimisen pointti on se, että ainakin itse pelastin yhden luiskahtaneen kuulan takaisin koloonsa lusikan avulla - kesken paiston. Sitten vain pelti takaisin uuniin, ja lopputuloksesta ei sekoilua huomannut ollenkaan :)

en tee enmpää

ei hyvä joulutortun päällä ei pysy kunnolla ku paistaa

Näytä kaikki kommentit (18)
Kaisu P. on lisännyt 167 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
Annoksia
4
Vaikeustaso
Kohtalainen

Minipavlovat

Ainekset

2
Kpl
Valkuainen
100
g
Sokeri
Täyte:
Vaniljajäätelöä
Metsämarjoja

Työvaiheet

Kuumenna uuni 110 asteeseen ja vuoraa uunipelti leivinpaperilla.

Vaahdota valkuaisia sähkövatkaimella, kunnes vaahtoon alkaa muodostua huippuja mutta se ei ole vielä kovaa.

Sekoita valkuaisvaahdon joukkoon sokeri neljässä osassa ja vatkaa huolellisesti jokaisen lisäyksen jälkeen. Vatkaa, kunnes valkuaissokerivaahto on paksua ja kiiltävää, ainakin 5 minuuttia.

Pursota tai lusikoi leivinpaperillen n.8 ympyränmuotoista marenkia.

Paista 20–25 minuuttia, tai kun-nes marengit ovat pinnalta rapeita. Laita uuni pois päältä, avaa uunin luukku ja anna marenkien jäähtyä ja kuivua jälkilämmössä noin tunti.

Täytä jäähtyneet marengit vaniljajäätelöllä ja metsämarjoilla.

Kommentit (0)

Kaisu P. on lisännyt 167 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
Annoksia
4 annosta
Vaikeustaso
Kohtalainen

Ananassalsa lohi

Ainekset

Uunilohi
800
g
Ruodotonta lohifileetä
1
Kpl
Linen kuori +mehu
Merisuolaa
Ananassalsa
1/2
Kpl
Ananas
1
Kpl
Suippopaprika (punainen)
1/2
Kpl
Punasipuli
1
Kpl
Valkosipulin kynsi
1
Kpl
Mieto punainen chili
2
Rkl
Lime mehua
1/4
Tl
Suola

Työvaiheet

UUNILOHI
Laita lohifilee nahka alaspäin pellille leivinpaperin päälle.
Hiero suolaa kauttaaltaan kalan pinnalle ja anna suolan imeytyä huoneenlämmössä noin 10 minuuttia.
Kuumenna uuni 150 asteeseen.
Huuhdo lime ja raasta sen kuori, purista mehu. Ripottele kalan pinnalle limen kuori ja mehu. Työnnä lämpömittarin anturi fileen paksuimpaan kohtaan ja aseta sisälämpötilaksi 42–55 astetta.
Kypsennä uunilohta uunin keskitasossa 15–25 minuuttia, kunnes haluttu sisälämpötila on saavutettu. Kirjolohifilee kypsyy paksua lohifileetä nopeammin.

ANANASSALSA
Kuori ananas ja leikkaa hedelmäliha kuutioiksi. Kuutioi myös paprika. Hienonna kuorittu punasipuli ja valkosipulinkynsi. Poista siemenet chilistä ja hienonna se.
Sekoita kaikki ainekset keskenään.

Kaada ananassalsa kypsän uunilohen päälle. Koristele haluamallasi tavalla. Tarjoa esim. uusienperunoiden kanssa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1742 reseptiä.
Linkitetty 14 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Täytekakun muotoon tehty porkkanakakku maustetaan seljankukalla ja sitruunalla. Koristeluun käytetään ihanan makeita nektariineja.

Annoksia
12-15 palaa
Valmistusaika
45 min + kypsennys 1 t + jäähdytys 2 t
Vaikeustaso
Kohtalainen

Seljankukka-porkkanakakku

Ainekset

3
dl
vehnäjauhoja
2
tl
leivinjauhetta
1
dl
hasselpähkinärouhetta
100
g
voita sulatettuna
2
dl
porkkanaraastetta
1
sitruunan kuoriraaste
3
kananmunaa
2
dl
sokeria
1
dl
muscovadosokeria
Kiisselitäyte
2
keltuaista
1
dl
seljankukkamehua
1
dl
sokeria
1
dl
vettä
1
dl
sitruunamehua
1
rkl
perunajauhoja
2
dl
vispikermaa
Lisäksi
voita ja vehnäjauhoja vuokaan
1,5
dl
seljankukkamehua
3
nektariinia koristeluun

Työvaiheet

  1.  Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Voitele ja jauhota kakkuvuoka (Ø 22 cm).

  2. Yhdistä vehnäjauhot, leivinjauhe ja pähkinärouhe kulhossa. Sulata voi kattilassa. Raasta porkkanat ja sitruunan kuori.

  3.  Vatkaa munat ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi.

  4.  Lisää kuivat aineet, voisula sekä porkkana- ja sitruunankuoriraaste muna-sokerivaahtoon. Kääntele taikina varovasti tasaiseksi ja kaada vuokaan. Kypsennä uunissa 45 min–1 t. Anna kakun jäähtyä hetki vuoassaan ennen kumoamista.

  5. Tee täyte. Mittaa kattilaan kaikki muut täytteen ainekset paitsi kerma. Keitä hiljalleen koko ajan sekoittaen, kunnes seos sakenee kiisselimäiseksi. Jäähdytä ja siirrä jääkaappiin kylmenemään.

  6. Juuri ennen täyttämistä: vatkaa kerma kiinteäksi vaahdoksi. Kääntele vaahto kylmän sitruuna-seljankukkakiisselin sekaan.

  7. Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan. Kostuta pohjalevy seljankukkamehulla ja lusikoi noin 1/4 täytteestä pohjalle. Laita keskimmäinen kakkulevy täytteen päälle, kostuta ja lusikoi taas 1/4 täytteestä pohjalle. Laita kolmas kakkulevy kanneksi ja kostuta se lopulla mehulla.

  8. Kuorruta kakku lopulla täytteellä rennosti lastalla käännellen. Kakku saa jäädä pinnalta ja reunoilta läpikuultavaksi. Viipaloi nektariinit ja koristele kakun pinta.

Vinkki! Reseptit on laadittu kolmikerroksiselle kakulle. Jos haluat nelikerroksisen kakun, tee 1 ½-kertainen taikina ja paista kakkupohjat kahdessa vuoassa (Ø 22 cm). Täytä kakut jo edellisenä päivänä jolloin ne ehtivät rauhassa vetäytyä ja ovat helpommin leikattavissa.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 853 reseptiä.
Linkitetty 13 keittokirjaan.
OHJE Riikka Väliahde KUVA Mikko Hannula

Roseeviini värjää risoton kauniin pinkiksi. Raperperi tuo suolaiseen ruokaan sopivaa hapokkuutta.

Annoksia
4
Valmistusaika
30 min

Raparperi-roseerisotto

Ainekset

2
salottisipulit
2
raparperinvartta
3
dl
risottoriisiä
1
dl
roseeviiniä
1
dl
parmesan-raastetta
Paistamiseen
öljyä

Työvaiheet

  1.  Kuori ja hienonna sipuli. Huuhdo ja leikkaa raparperinvarret pätkiksi.
  2.  Kuumenna öljy pannulla keskilämmöllä. Kuullota sipuleita, kunnes ne ovat läpikuultavia. Lisää pannulle raparperit ja riisi. Kuullota vielä muutama minuutti.
  3. Kaada viini pannulle ja anna sen imeytyä riisiin. Lisää vettä noin desi kerrallaan ja anna risoton kiehua matalalla lämmöllä sekoitellen.
  4. Kun riisi on juuri ja juuri kypsää, lisää parmesaani. Lisää suolaa tarvittaessa.

Kommentit (0)