Soppa365 on lisännyt 230 reseptiä.
Linkitetty 63 keittokirjaan.
Ohje ja kuva Venla Rossi

Pikkujoulujen uusi hitti! Unohda luumumarmeladi ja tee karkkitortut perinteisestä suosikkimakeisesta.

Annoksia
12 torttua
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Vihreä kuula -joulutorttu

Ainekset

1
pkt
torttutaikinaa
1
pkt
vihreitä kuulia
kananmuna voiteluun

Työvaiheet

  1. Ota torttulevyt sulamaan hetki ennen leipomista ja lämmitä uuni 225 asteeseen. Taittele tortut haluamallasi tyylillä. Paina keskelle kunnon kolo vihreää kuulaa varten. Voitele tortut kananmunalla.
  2. Puolita vihreät kuulat ja aseta torttujen keskelle kupera puoli alaspäin ja sileä puoli ylöspäin. Paista n. 12 minuuttia. Vahdi, että kuulat eivät luiskahda pois torttujen päältä.

Kommentit (14)

Elämä ilman Fazeria on kuin au...

Voi taivas varjele, näitä on ihan pakko tehdä 😂. Ja mitä nopeammin, sen parempi 💚.

Soma

Ja mikä oli se niksi?

Vinkitkö?

Soma, ilmeisesti se, että painetaan kuulalle kunnon kolo, ja toisena vinkkinä että sileä puoli alaspäin ja kupera ylöspäin😂😂😂

Mollamaija

Mikä se kikka on, että ei luiskahda kuula kadoksiin?

Vierailija

Taitaa olla kuula jumissa...

Vierailija

Vinkitkö? Ohjeessa kyllä oli päin vastoin. Sileäpuoli ylöspäin. Luulis just siksi helpommin luiskahtavan pois.

Näin nimiään.

Kuulissa on naru/ketju, niillä saadaan kuulat takaisin. 😉😊

Vierailija

Itse laitoin pohjalle vaniljakreemiä niin ei tule niin kuivia torttuja ja marmelaadi pysyi hyvin paikoillaan.

Torttuterttu

Laittakaa hammastikku makeisen läpi ja kiinnittäkää sillä se torttutaikinaan. Torttujen jäädyttyä tikut otetaan pois ennen tarjoilua.

Vierailija

"Vahdi, että kuulat eivät luiskahda pois torttujen päältä."
Miten tämä vahtiminen käytännössä tapahtuu? Oletettavasti siis uunin luukun läpi vahdataan, mutta mitä tehdään siinä vaiheessa, kun huomataan kuulan olevan luiskahtamassa? Huudetaan "stoi!"? Voiko vahtimalla jotenkin estää kuulan luiskahtamisen?

Vierailija

Taas lauma ääliöitä pilaamassa nettiä... miksi kommentoitte, kun ette osaa lukea tai leipoa?
Kokeilen. Se ken sotkee näihin geisha-kuulat: niele ne.

Kondiittori

No ei todellakaan kannata voidella kananmunalla, sillä ilman voitelua saat paljon ilmavammat tortut ja väri tulee pintaan paistamalla muutenkin! 

Pirkka

Aina paras vinkki... ota vanhat sukkahousut ja pujota...

Venla Soppa365
Seuraa 
Liittynyt3.4.2017

Hei! Kiitos kommenteista kaikille. Vahtimisen pointti on se, että ainakin itse pelastin yhden luiskahtaneen kuulan takaisin koloonsa lusikan avulla - kesken paiston. Sitten vain pelti takaisin uuniin, ja lopputuloksesta ei sekoilua huomannut ollenkaan :)

Kaisu P. on lisännyt 146 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
Piparitalo
Piparitalo
Kaavat
Kaavat
Vaikeustaso
Vaikea

Piparitalo

Ainekset

100
G
Voita
1
Dl
Sokeri
2
Dl
Siirappi
3
Rkl
Piparkakkumaustetta
2
Dl
Maitoa
10-12
Dl
Vehnäjauhoja
4
Tl
Leivinjauhetta
Sokerikuorrutus
2
Kpl
Valkuainen
n. 8-6
Dl
Tomusokeria
Sekoita tomusokeri ja valkuaiset keskenään. Kuorrutuksen paksuutta voi muuttaa tomusokerin määrällä.

Työvaiheet

Valmista taikina:
Laita rasva, sokeri, siirappi ja mausteet kattilaan. Kuumenna miedolla lämmöllä silloin tällöin sekoittaen, kunnes sokeri ja rasva ovat sulaneet. Lisää lämpöä ja anna seoksen kiehahtaa. Sekoita joukkoon maito ja anna seoksen jäähtyä kädenlämpöiseksi.

Kaada rasvaseoksen joukkoon osa jauhoista ja ripottele päälle ruokasooda. Sekoita tasaiseksi ja lisää jauhoja, kunnes saat kovan taikinan. Taikinan tulee olla hyvin kiinteää, sillä silloin se ei leviä uunissa.

Muotoile taikina taputellen levyksi ja kääri muoviin. Laita jääkaappiin kovettumaan seuraavaksi päiväksi.

Leivo seuraavana päivänä:
Anna taikinan lämmetä hetki huoneenlämmössä, jotta sitä olisi helpompi kaulia. Kauli taikina suoraan leivinpaperin tai silikonisen paistoalustan päällä, niin osia ei tarvitse siirrellä enää leikkaamisen jälkeen, vaan voit vetäistä leivinpaperin suoraan pellille. Näin osat pitävät muotonsa.

Sirottele taikinan päälle tarvittaessa vain hiukan jauhoja kaulimisen aikana.

Leikkaa osat:
Leikkaa piparkakkutalon osat ja revi ylimääräinen taikina varovasti palojen ympäriltä pois. Kauli lopputaikinasta toisen leivinpaperin päällä talolle alusta.

Paista ja koristele:
Paista osia 175-asteisessa uunissa noin 6 minuuttia. Anna osien jäähtyä hyvin. Koristele seinät ennen kuin ryhdyt liimaamaan osia yhteen. Katon voi koristella koottunakin. Käytä koristeena erilaisia karamelleja ja liimaa ne sokerikuorrutteen avulla. Tai pursota osille sokerikuorrutetta ja halutessasi sulatettua suklaata.

Kokoa talo sokeriliimalla:
Käytä liimaukseen sulatettua sokeria. Sulata sokeri pannulla miedolla lämmöllä pikkuhiljaa. Varo polttamasta sokeria tai itseäsi, sillä sulanut sokeri on todella kuumaa. Kasta osien reunat kuumaan sokeriin ja liimaa osat yhteen. Pidä sula sokeri tarvittaessa pienellä lämmöllä, ettei se pääse kovettumaan.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 821 reseptiä.
Linkitetty 16 keittokirjaan.
Ohje Riikka Väliahde Kuva Tuomas Kolehmainen

Yhdistimme kanatacot ja pannukakun! Lopputulos on uskomattoman herkullinen ja kevyen tulinen taco-pannarirulla. Taikina terästetään taco-mausteella ja pannari täytetään kanalla, vihanneksilla ja smetanalla.

Annoksia
8 palaa
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Helppo

Taco-pannarirulla

Ainekset

3
munaa
1
tl
suolaa
1
pss (n. 30 g) taco-maustetta
3
dl
vehnäjauhoja
6
dl
maitoa
½
dl
öljyä
300
g
broilerin paistileikettä
1
rkl
öljyä
1
tl
chiliä
(1
tl
suolaa)
4
tomaattia
1
punasipuli
1
g
ruukku korianteria
200
g
smetanaa

Työvaiheet

1 Vuoraa pelti leivinpaperilla. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.

2 Valmista ensin pannaripohja. Riko munat kulhoon ja sekoita niiden rakenne rikki. Lisää suola ja tacomauste sekä jauhot. Sekoita. Lisää maitoa hiljalleen ja sekoittele samalla. Lopuksi lorauta öljy joukkoon. Kaada pellille ja paista 30 minuuttia.

3 Tee sillä väliin täyte. Kuumenna paistinpannu ja lisää öljy. Paista paistileikkeet kauniin ruskeiksi molemmin puolin eli noin 7 minuuttia puoli. Lisää loppuvaiheessa chilijauhe. Ripottele pinnalle myös suola, jos leikkeitä ei ole suolattu valmiiksi. Anna jäähtyä.

4 Puolita tomaatti ja irrota siemenosat. Niitä ei tarvita täytteeseen. Pilko tomaatti kuutioiksi. Kuori sipuli ja hienonna pieneksi kuutioksi. Irrottele ruukusta korianterin lehdet. Pilko kana ohuiksi siivuiksi.

5 Nosta jäähtynyt pannari uuden leivinpaperin päälle. Levitä pannarin päälle nuolijalla smetana. Ripottele loput täytteet tasaisesti. Kääri kääröksi leivinpaperin avulla. Jätä sauma alustaa vasten. Leikkaa kiekoiksi ennen tarjoilua.

Vinkki! Voit tehdä pannaripohjan jo edellisenä päivänä ja täyttää sen vasta, kun väki istuu pöytään. Näin tomaatit ja yrtit pysyvät raikkaina.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 821 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Riikka Väliahde KUVA Panu Pälviä

Maustein päällystetyt lättäleivät sopivat brunssipöytään. Niiden kanssa maistuu jugurttikastike.

Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Mausteiset lättäleivät

Ainekset

dl
vettä
2
tl
hunajaa
6
dl
vehnäjauhoja
2
tl
kuivahiivaa
2
tl
suolaa
1
rkl
öljyä
2
rkl
oliiviöljyä
2
rkl
hunajaa
2
rkl
seesaminsiemeniä
1
rkl
falafelmausteseosta tai juustokuminaa

Työvaiheet

1 Valmista ensin taikina. Mittaa leivontakulhoon kädenlämpöinen vesi, hunaja, jauhot, hiiva ja suola. Vaivaa taikina kiinteäksi palloksi ja jatka vaivaamista vielä muutama minuutti. Lisää öljy. Vaivaa vielä hetki. Laita taikina liinan alle puoleksi tunniksi nousemaan.

2 Sekoita kulhossa oliiviöljy, hunaja, siemenet ja mausteseos. Jaa taikina neljään osaan ja taputtele jauhoitetulla pöydällä lättäniksi. Nosta leivinpaperille ja levitä mausteseos pintaan.

3 Kuumenna uuni 200-asteiseksi. Paista leipiä noin 10 minuuttia tai kunnes ne ovat kypsiä.

Vinkki! Varo paistamasta leipiä liian kauan uunissa etteivät mausteet kitkeröidy.

Kommentit (0)

Nellin on lisännyt 1 reseptin.
Linkitetty 1 keittokirjaan.

Patukka
10 taatelia liotettuna
1dl manteleita
2dl kaurahiutaleita
2dl kookoshiutaleita
1dl proteiinijauhetta
1-2 dl extra neitsyt kookosöljyä sulatettuna
1dl kuivattuja mustikoita
1dl kuivattuja vadelmia

Suklaa
1 dl kaakaovoita (...

Annoksia
20

Myslipatukka

Työvaiheet

Paahda manteleita hetki uunissa 225c. Lisää mantelit tehosekoittimeen ja jauha niin pitkään, että massa muuttuu voimaiseksi tahnaksi. Lisää sitten taatelit, kaurahiutaleet, kookoshiutaleet, proteiinijauhe, suola ja vanilja. Sekoita ja sekoituksen aikana lisää sulatetttu kookosöljy. Tämän jälkeen lisää kuivatut marjat ja pyöräytä vilä sekaisin. Painele massa leivinpaperilla vuorattiin vuokaan.

Tämän jälkeen valmista suklaa. Sulata kaakaovoi, kookosöljy ja hunaja varovasti vesihauteessa. Tämän jälkeen lisää kaikki kuivat aineet ja sekoita hyvin. Kaada patukkamassan päälle. Jäähdytä jääkaapissa ja murra tai leikkaa palasiksi. Nauti!

Kommentit (0)