Soppa365 on lisännyt 268 reseptiä.
Linkitetty 30 keittokirjaan.
OHJE Emilia Kolari ja Soppa365-toimitus VIDEO Ninna Lindström

Leivo Vihreä kuula -joulutortut vaihteeksi enkelin tai medaljongin muotoon! Samalla ohjeella onnistuvat myös tähtitortut.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
10
Valmistusaika
15 min + 20 min taikinan sulatus ja 30 min paistaminen
Vaikeustaso
Helppo

Joulutortut Vihreistä kuulista

Ainekset

1
pkt (500 g)
torttu- tai voitaikinalevyjä
5
Vihreä kuula -marmeladia
Voiteluun
1
muna
Pinnalle
tomusokeria

Työvaiheet

  1. Levitä taikinalevyt leivinpaperin päälle ja anna niiden sulaa. Puolita levyt. Puolita myös marmeladit.
  2. Enkelitortut: Leikkaa taikinaneliön kulmiin viillot, kuin tekisit tähtitorttuja. Asettele yksi kuulanpuolikas levyn keskelle. Vetäise kuulan yläpuolella olevat kulmat kuulan ympärille. Nosta siipien alakulmat ylös ja paina kaikki nostetut kulmat tiiviisti yhteen.
  3. Medaljongit: Leikkaa taikinaneliön kulmia myötäilevät viillot noin puolen sentin päähän levyn reunasta. Nosta reunakaistaleet toistensa yli. Asettele kuulanpuolikas taikinalevyn päälle ja paina se kunnolla taikinaan kupera puoli alaspäin, jottei se pääse luiskahtamaan tortun päältä.
  4. Voitele leivonnaiset vatkatulla munalla.
  5. Paista 225-asteisessa uunissa 12–15 minuuttia. Anna jäähtyä ja siivilöi päälle tomusokeria.

Vinkki! Samalla tavoin voit tehdä myös tähtitorttuja. Nosta taikinalevyn kulmat ylös ja paina ne tiukasti yhteen. Paina kuulanpuolikas voimakkaasti kupera puoli alaspäin tortun päälle, voitele munalla ja paista kypsiksi.

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1988 reseptiä.
Linkitetty 22 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Panu Pälviä

Pannarikakku lainaa muotonsa Italiasta! Pannarilevyjen väliin kerrostetaan tuoreita mansikoita, sitruunaoreganoa ja ricottaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12
Valmistusaika
30 min + kypsennys ja jäähtyminen 1 t
Vaikeustaso
Helppo

Mansikkalasagnekakku

Ainekset

50
g
voita
½
l
maitoa
2
kananmunaa
dl
vehnäjauhoa
½
tl
leivinjauhetta
½
dl
sokeria
½
tl
suolaa
1
sitruunan raastettu kuori
Ricottatäyte
2
prk (á 250 g)
ricottaa
2
dl
kuohukermaa
1
dl
sokeria
2
tl
vaniljasokeria
lisäksi
l
mansikoita
½
dl
sokeria
½
ruukku
sitruunaoreganoa

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Vuoraa uunipelti leivinpaperilla. Kuutioi voi pellille ja sulata se lämpenevässä uunissa.
  2. Sekoita maito, munat, jauhot, sokeri ja suola tasaiseksi pannukakkutaikinaksi. Pese sitruuna ja raasta kuori ohuesti taikinan joukkoon. Kaada taikina sulan voin päälle pellille. Paista uunissa noin 30 minuuttia. Vedä paistunut pannukakku pois kuumalta pelliltä jäähtymään.
  3. Valmista sillä aikaa täyte. Sekoita ricotta ja kerma yhteen. Lisää sokeri ja vaniljasokeri, vatkaa seos tasaiseksi sähkövatkaimella.
  4. Poista mansikoista kannat. Leikkaa puolet mansikoista lohkoiksi. Laita loput mansikat sokerin kanssa sauvasekoittajan kulhoon ja soseuta kastikkeeksi. Lisää sokeria maun mukaan. Poista sitruunaoreganosta paksut varret.
  5. Leikkaa jäähtynyt pannukakku neljään osaan. Kokoa kakku kerrostamalla pannukakkupalojen väliin ricottatäytettä, lohkottuja mansikoita, kastiketta ja sitruunaoreganon lehtiä. Koristele päällimmäinen kerros kastikkeella ja mansikoilla.

Vinkki Voit tehdä mansikkakastikkeen pakastemansikoista.

Kommentit (1)

Vierailija

Korvasin hiivaleipäjauhot näin :3 dl vehnäjauhoja ja 1 dl kaurahiutaleita. Paistoin suorakaiteen muotoisessa uunivuoassa leivinpaperin päällä ilman rasvaa. Hyvää tuli.

Hyvä terveys on lisännyt 159 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Tuomas Kolehmainen

Hieman raa’at karviaiset sopivat piirakan täytteeksi täydellisesti. Täytteeseen tulee sopivasti hapokkuutta ja karviaiset pysyvät paistettaessa  kokonaisena.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
10
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Helppo

Manteli-karviaispiirakka

Ainekset

100
g
leivontamargariinia
2
dl
vehnäjauhoja
1
dl
mantelijauhetta
2
rkl
sokeria
1
keltuainen
Täyte
2
dl
turkkilaista jogurttia
1
prk (397 g)
kondensoitua maitoa
2
kananmunanvalkuaista
5
dl
karviaisia
1
dl
mantelilastuja

Työvaiheet

  1. Mittaa kulhoon margariini, vehnäjauhot, mantelijauhe ja sokeri. Nypi murumaiseksi taikinaksi. Sekoita joukkoon keltuainen ja painele tasaiseksi taikinaksi. Levitä taikina piirakkavuoan (ø 22 cm) pohjalle ja reunoille. Nosta vuoka jääkaappiin täytteen teon ajaksi.
  2. Sekoita kulhossa jogurtti, kondensoitu maito ja valkuaiset. Puhdista karviaiset mahdollisista roskista.
  3. Kuumenna uuni 200-asteeseen. Kaada täyte taikinan päälle piirakkavuokaan. Levitä päälle karviaisia ja mantelilastuja. Kypsennä uunin keskitasolla 30 minuuttia. Anna jäähtyä ennen tarjoilua.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1988 reseptiä.
Linkitetty 83 keittokirjaan.
Ohje Raisa Laine KUVA Sami Repo

Tämä piirakka on yksinkertaisuuden huippu! Taikinan päälle pilkotaan brietä ja reunat taitellaan galetten tyyliin eli et tarvitse edes vuokaa. Kokonaisuuden viimeistelee tietenkin tuoreet mansikat.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8-10 palaa
Valmistusaika
1 t + tekeytyminen 30 min

Mansikka-briepiirakka

Ainekset

6
dl
vehnäjauhoja
2
rkl
sokeria
1/2
tl
suolaa
225
g
voita
1
dl
vettä
Täyte
300
g
briejuustoa
Kuorrute
1
l
mansikoita
1/2
ruukkua
minttua
1
rkl
sokeria
Lisäksi
1
kananmuna voiteluun
2
rkl
sokeria

Työvaiheet

  1. Sekoita jauhoihin sokeri ja suola. Nypi voi jauhojen kanssa murumaiseksi seokseksi. Lisää kylmä vesi ja sekoita taikina nopeasti tasaiseksi. Kääri taikina kelmuun ja anna levätä kylmässä noin puoli tuntia.
  2. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Kauli taikina jauhotetulla alustalla pyöreäksi, noin sentin paksuiseksi levyksi (Ø 30 cm). Nosta levy kaulimen avulla leivinpaperin päälle uunipellille.
  3. Leikkaa brie noin puolen sentin viipaleiksi ja levitä ne taikinalevylle, jätä reunasta 5 cm ilman täytettä. Käännä reuna täytteen päälle. Voitele reuna kananmunalla ja ripottele sille 2 rkl sokeria. Paista piirakkaa uunissa noin 40 minuuttia.
  4. Perkaa ja pilko mansikat muutamaan osaan. Hienonna minttu. Sekoita minttu ja sokeri mansikoihin. Lusikoi mansikka-minttusalaatti kuuman piirakan päälle ja tarjoa heti.

Kommentit (0)

Tämä raparperipiirakka on gluteeniton, vegaani ja ei sisällä valkoista sokeria. Ohje on muokattu tästä alkuperäisestä ohjeesta: https://www.versoileva.fi/helppo-marjapiirakka/

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Vegaaninen & gluteeniton raparperipiirakka

Ainekset

2
dl
gluteeniton jauhoseos (Sunnuntai)
1
dl
gluteeniton kaurajauho
1,5
dl
intiaanisokeri
Muutama
tippa
vaniljauute
2
tl
leivinjauhe
1
dl
kasviöljyä tai juoksevaa margariinia
1,5
dl
kauramaito
Päälle
0,5
dl
intiaanisokeri
raparperia

Työvaiheet

1. Sekoita kuivat aineet keskenään

2. Lisää joukkoon rasva ja maito. Sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi.

3. Kaada taikina voideltuun 24 cm piirakkavuokaan, levitä tasaiseksi.

4. Pilko raparperi ja pyörittele palat intiaanisokerissa

5. Paista 200 asteisessa uunissa alatasolla noin 25-30 minuuttia. Piirakasta tulee melko tumma intiaanisokerin vuoksi. 

6. Tarjoa (maidottoman) vaniljakastikkeen kera

Kommentit (0)