Tarjoa tartarin kanssa uusia perunoita, niin edessäsi on mitä kesäisin alkupala. Kuva: <span class="photographer">Arto Vuohelainen.</span>
Tarjoa tartarin kanssa uusia perunoita, niin edessäsi on mitä kesäisin alkupala. Kuva: Arto Vuohelainen.

Helppo lohi-avokadotartar on juhannuspöydässä nopeammin kuin ruokailijat. Graavilohi taas saa uutta makua kolmesta hauskasta maustevaihtoehdosta.

Helppo, raikas ja juhlava juhannuslohi, johon tarvitset vain viisi raaka-ainetta?

Uskomattoman hyvä lohi-avokadotartar täyttää nämä ehdot.

Tarvitset vain valmiiksi graavattua lohta, avokadon, sitruunan, basilikaa ja oliiviöljyä. Näistä aineksista syntyy mahtava alkupala, jonka voit tarjota sellaisenaan tai leivän päällä.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Ideana on pilkkoa lohi ja avokado pieniksi kuutioiksi ja sekoittaa mausteet joukkoon. Se on siinä!

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Tartar muuttuu alkupalasta lounaaksi, jos teet sitä tupla- tai triplasatsin ja keität kattilallisen uusia perunoita kylkeen.

Katso helppo resepti klikkaamalla tästä.

Lohi rakastaa Chardonnayta

Chardonnay on lähes varma valinta lohen seuraan. Basilikan ja avokadon maustaman tartarin seuraan istuu esimerkiksi ranskalainen, kepeän hedelmäinen ja yrttinen Louis Max Beaucharme Chardonnay (12,99 e). Jos haluat satsata, osta pikku pullo kypsän sitruunaista ja herkullisen mineraalista Château de Viviers Chablis’ta (10,36 e).

Simppeli graavilohi kolmella tavalla

Helpolla pääsee myös maustetun graavilohikimaran kanssa. Voit graavata lohen itse tai ostaa valmiiksi graavatun kalan ja maustaa sen.

1. Chili-sitruunalohi

Chili ja sitruuna ovat loistava yhdistelmä, ja aivan erityisen loistava yhdistelmä rasvaisen lohen kanssa. Tässä ohjeessa voit käyttää valmista sitruunarypsiöljyä tai tehdä öljyn itse. Jos et löydä kaupasta valmista sitruunaöljyä, tee öljy itse sekoitamalla 1 1/2 rkl rypsi- tai oliiviöljyä + 1/2 rkl sitruunamehua. Nauti makeiden perunoiden tai munakokkelin kanssa.

2. Appelsiini-inkiväärilohi

Tulinen inkivääri, raikas appelsiini sekä lämmittävät korianteri ja jeera tekevät tutusta graavikalasta aivan uuden seikkailijan. Tarjoa vaikkapa vaalean leivän ja hummuksen kanssa.

3. Muscovadolohi

Tumma muscovadosokeri sopii oivallisesti yhteen lohen kanssa. Muscovadolohi on parhaimmillaan kipakoiden lisukkeiden kanssa. Kokeile vaikka sitruunaista perunasalaattia!

Saat kaikkien kolmen makugraavilohen tarkat reseptit klikkaamalla tästä.

Hapokas viini keventää lohen rasvaisuutta

Ranskan Provencesta tuleva kuiva rosee Barton & Guestier Rosé 2014 (9,99 e) on nappi valinta salaateille, grillatulle kanalle sekä mausteisen graavilohen pariksi. Viinin raikas, sitruksinen hapokkuus keventää lohen rasvaisuutta, ja vieno marjaisuus ja mausteisuus toimivat kalan mausteisuuden kanssa.

Sanna Maskulin, Teemu Leminen

Sisältö jatkuu mainoksen alla