Itsenäisyyspäivän illan voi ottaa rennosti sohvalla ja katsoa tv:stä Linnan juhlat. Samalla napostellaan herkkuja, jotka syntyvät nopeasti porukalla rullaten.

Mukavat vaatteet päälle ja Linnan juhlat -kisakatsomo käyntiin, eikö vain? Kun tv:n äärellä napostellaan, on ruokien hyvä olla helposti syötäviä ja ehdottomasti nopeatekoisia, jolloin lisää voi käydä pyöräyttämässä alta aikayksikön.  Kun teet näitä rullattavia pikkusyötäviä, ne vaativat kukin vain muutaman minuutin valmistusaikaa ja porukalla niitä tulee rullattua hetkessä useampi.

Rullattava Linnan juhlat -menu

Minuutissa valmiit rucola-rullat (kuva yllä)

Yksi helpoimmista sormiruuista syntyy kätevästi kääräisemällä tukon rucolaa ja palan kovaa juustoa ilmakuivatun kinkun sisään. Lisää makua saa käyttämällä pienen lirauksen sinappia mausteena. Katso koko ohje täältä!

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Rouskuvat lohturuokakierteet

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Valmistaikinasta ja ilmakuivatustakinkusta kääräistyt kinkkukierretikkuset ovat ikään kuin itseleivottuja, vaikka vievät tekijältään vain muutaman minuutin aktiivista aikaa. Näitä kannattaa tehdä tuplasatsi, sillä kinkkukierteet koukuttavat. Resepti löytyy täältä!

Raikas ja savuinen rulla

Kurkku on rullattavana raikkaimmasta päästä. Sen sisään rullautuu ihanasti savulohi. Nappaa resepti talteen!

Kalaisa herkkurulla

Myös kalansiivun sisään voi rullailla. Täytä kalasiivut tuorejuustolla. Reseptissä käytetään ruohosipulituorejuustoa, mutta myös piparjuurella tai tillillä maustettu tuorejuusto loistaa lohen seurassa. Resepti löytyy täältä.

Klassikkorulla valmistuu munakkaasta

Isompaan nälkään sopiva munakasrulla on muuntautumisen mestari. Sen sisään voi rullata kasvistäytteeksi avokado-hummustäytteen tai paprika-fetatäytteen. Jälkimmäiseen voi lisätä silppuna kinkkua, jos lihahammasta kolottaa. Katso resepti täältä!

Kuvat: Teemu Leminen, Pia Inberg, Christina Aaltio ja Tuomas Kolehmainen

Sisältö jatkuu mainoksen alla