Laatikkoviini on kätevä mökillä, veneessä ja retkellä sekä kemuissa, joissa on paljon porukkaa. Valitsimme uutuuksista parhaat viinitonkat punaisena ja valkoisena sekä yhden hauskan jokerin - kartonkiin pakattu sekin.

Ei sirpaleita eikä palautuspulloja - minkä kartonkipakkaus eleganssissa häviää sen se kätevyydessä voittaa. Valitsimme kesän parhaat viinitonkat ja yhden kartonkiin pakatun jokerin!

KALAPÖYTÄÄN JA SALAATEILLE

Mikä? Uusiseelantilainen Matua Sauvignon Blanc 2015, 22,90 e/1,5 l, on loistotuliainen mökille, eikä vain tyylikkään pakkauksensa vuoksi.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Maku? Viinin maku on raikkaan hapokas, herukkainen ja kypsän limettinen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Minkä kanssa? Hapokas ja kukkean hedelmäinen sauvignon blanc on kuin tehty kesäpöytään, jossa on tarjolla kesäisiä onkikaloja, graavi- tai savulohta, uusia perunoita, tilliä ja juustosalaatteja.

 

MUTKATTOMIIN GRILLIJUHLIIN

Mikä? Tästä laatikosta riittää, kun kesällä kokoonnutaan juhlimaan isommalla porukalla. Ranskalainen Le Bistro de Pierre Organic Syrah 2015, 44,90 e, sisältää peräti 5 litraa täyteläistä punaviiniä.

Maku? Syrahin maussa on karpaloa, kirsikkaa ja aavistus luumua. Suutuntuma on suoraviivaisen mutkaton.

Minkä kanssa? Yrttisyytensä ja lempeiden tanniiniensa ansiosta se käy yleisviiniksi kesäisille liharuuille, kuten kanavartaille. Lisäkkeeksi istuvat grillatut vihannekset ja juurekset.

 

+ JOKERINA

AASIALAISELLE JA TULISELLE RUUALLE

Litran kartonkitölkki on kätevä pakkaus, kun viini pakataan eväskoriin tai sitä säilytetään pienessä mökki- tai venejääkaapissa.

Mikä? Puolikuiva saksalainen Shine Bright 2014, 9,19 e/1 l.

Maku? Viini maistuu kypsiltä sitrushedelmiltä, keltaisilta luumuilta ja melonilta. Napakat hapot ja raikas suutuntuma tasoittavat sopivasti runsasta hedelmäisyyttä.

Minkä kanssa? Parhaimmillaan tämä viini on itämaisittain maustettujen ruokaisien salaattien ja keskivahvojen juustojen seurassa.

 

Kuvat: Alko

Juttu on julkaistu aiemmin Glorian ruoka ja viini -lehdessä ja sen on kirjoittanut "viininenä" Tuomas Tanttu.

Sisältö jatkuu mainoksen alla