Kuvat
Mikko Hannula, Anna Huovinen, Tuomas Kolehmainen, Elvi Rista

Smoothie on monen valinta nopeaksi evääksi, sillä ne usein valmistuvat surauttamalla muutamassa hetkessä, niiden variointi on helppoa ja tarvittaessa sellaisen voi tehdä jo illalla etukäteen. Lisäksi niillä saa helposti ison osan päivän kasvissuosituksesta täyteen.

Juotavat smoothiet

Smoothieista on helppo tehdä koostumukseltaan aina kyseiseen hetkeen sopivia. Juotava smoothie on kätevä vaihtoehto hieman kiireisempään hetkeen sekä mukaan otettavaksi evääksi. Joukkoon voi surauttaa myös aamukahvin, jolloin saa aamupalan ja päivän käynnistävän kofeiinin samassa paketissa.

Juotavassa smoothiessa ainekset eivä useinkaa ole jäisiä ja niihin käyteään reilummin juoksevaa nestettä, kuten mehua, mehukeittoa, kasvijuomaa tai maitoa. Myös rahka, jogurtti ja piimä ovat hyviä ja maukkaita valintoja smoothieen. Joukkoon on hyvä lisätä pähkinöitä, siemeniä tai hiutaleita, joista saa kuituja, hyviä rasvoja sekä proteiinia pitämään nälkää kurissa.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Lusikoitavat smoothiet

Lusikoitavat kulhosmoothiet eli smoothiebowlit olivat 2010-luvun puolivälissä suosionsa huipulla. Niitä sai lähes jokaisesta kahvilasta ja sosiaalisessa mediassa jaettiin kuvia kauniisti koristelluista aamiaiskulhoista. Kulhosmoothie sopiikin erityisesti hitaalle aamupalalle tai brunssille, silloin kun raaka-aineisiin ja päällisiin haluaa erityisesti panostaa. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kulhosmoothie on koostumukseltaan lusikoitavan paksua. Kuohkea ja paksu lopputulos saadaan parhaiten, kun smoothie tehdään tehosekoittimen kannussa. Usein joukkoon lisätään vähän esimerkiksi kookosmaitoa tai -kermaa, joka kuohkeuttaa ja pehmentää rakennetta. Osa hedelmistä ja marjoista kannattaa laittaa jäisenä, jotta jäykkä koostumus säilyy.


Herkkusmoothiet

Smoothie voi olla aamu- tai välipalan lisäksi myös valinta terveellisemmäksi jälkiruoaksi. Smoothieen saa helposti makeutta pienelläkin määrällä esimerkiksi hunajaa tai pelkällä hyvin kypsällä banaanilla, eivätkä ne yleensä sisällä esimerkiksi kovia rasvoja.

Pähkinöistä ja siemenistä saa smoothieen runsautta ja kermaista pehmeyttä ja tummalla kaakaojauheella suklaan makua.

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla