Kuva Emilia Kolari

Testasimme pulloissa myytävät markettiglögit ja listasimme niistä 10 parasta. Yllätysvoittaja oli yksinkertaisesti hyvä mieto punaviiniglögi.

1 Yksinkertaisesti hyvä

Punaviiniglögi 4,7 % 0,75 l/5,49 e. (Lidl)

Miellyttävän makuinen punaviiniglögi tuoksuu sangrialta. Hyvä valinta, kun haluaa punaviiniglögin maun ilman runsasta alkoholia tai raskasta makeutta. Maku on Lidlin vastaavaa luomuversiota huomattavasti parempi.

Maistajien kommentit: "Voisin juoda ison mukillisen." Onpa kiva ja tasapainoinen."

2 Kunnolla mausteita

Blossa Glögg Svarta vinbär & stjärnanis Alkoholfri Glögg 2018 0,75 l/6,19 e.

Blossa-perheen alkoholiton kausijuoma tuoksuu vahvasti neilikalta, tähtianikselta ja kanelilta. Maku on herkullinen yhdistelmä viinimäisyyttä ja marjaisuutta. Kaunis pullo sopii myös lahjaksi.

Maistajien kommentit: "Tuttu Blossa mustaviinimarjoilla." "Kunnon glögi!"

3 Varma valinta

Blossa Glögg alkoholfri 750 ml/3,99 e.

Klassikkoglögissä on voimakas neilikan tuoksu ja aito viinin maku. Juomassa on sopivasti makeutta ja perinteisten mausteiden lämpöä. Testin paras hinta-laatusuhde.

Maistajien kommentit: "Klassisen hyvä, ei överimakea." "Varma pelaaja vuodesta toiseen."

4 Lapsiperheen glögi

Wanhan Porvoon Fabriikki Glögi 0,7 l/4,79 e.

Mieto, kotoisanmakuinen ja mehumainen glögi tuoksuu savusaunalta ja tervalta. Makeutta ei ole liikaa, hieman korostuu karvaus. Hyvä perusglögi joulunajan juhliin.

Maistajien kommentit: "Odotin enemmän tuoksun perusteella." "Appelsiini maistuu kivasti."

5 Vahva ja erikoinen

Hafi Glögg Äpple Vanilj & Pepparrot 0,5 l/7,90 e.

Raadin mielestä vaaleiden glögien paras juoma on hyvällä tavalla erikoinen piparjuuri-omenaglögi. Juoma tuoksuu vahvasti piparjuurelta ja neilikalta. Maku on hieman kitkerä ja erittäin makea. Tätä glögiä riittää pieni määrä.

Maistajien kommentit: "Kaksi maailmaa yhdistyy jännästi." "Pohjoinen chiliglögi, potkaisee lopuksi." "Täyttä tavaraa."

6 Inkiväärin poltetta

Evoke Luomu Inkivääri glögi 500 ml/5,85 e.

Kivan erilainen glögi tuoksuu ja maistuu sushi-inkivääriltä ja mustaherukalta. Marjat maistuvat voimakkaasti, maku on selkeä ja lämmittävän inkiväärinen. Vähäsokeristen glögien ystäville.

Maistajien kommentit: "Persoonallinen glögi." "Terveystietoisten aikuisten valinta."

7 Juotava omenapiirakka

Hommanäs Kulta glögi 0,5 l/4,65 e.

Vaalea, kirkas glögi tuoksuu omenalta, kanelilta ja vaniljalta. Mausteita on vain vähän samoin kuin makeutta, minkä vuoksi juomassa korostuu mukava kirpeys. Glögi toimii myös talvitohinoissa joulun jälkeen.

Maistajien kommentit: "Suuri plussa siitä, ettei ole liikaa sokeria." "Mausteita saisi olla enemmän."

8 Hyvä perusglögi

Pirkka Parhaat Luomuglögi 750 ml/4,39 e.

Perinteisen glögin maku on sopivasti mausteinen ja marjaisa. Mikään maussa ei ärsytä tai puske läpi. Makeutta on kohtuullisesti.

Maistajien kommentit: "Taloyhtiön pikkujouluglögi." "Perinteinen perusglögi, hyvällä tavalla."

9 Kuin kuumaa siideriä

Kaskein omenaviinillä terästetty juhlaglögi 5,5 % 0,7 l/7,65 e.

Viime vuonna samassa pullossa myyty vaalea glögi on tänä vuonna saanut omenaviiniterästyksen. Tuloksena on siiderimäinen juoma, jonka maku jakaa eniten mielipiteitä puolesta ja vastaan. Makeus ja happoisuus ovat sopivasti tasapainossa.

Raadin kommentit: "Kuin kuumaa siideriä." "Maussa pihkaisuutta."

10 Näppärä koko

Hommanäs Jouluglögi tiiviste 0,2 l/6,90 e.

Pikkupullo glögitiivistettä kulkee näppärästi mukaan juhliin. Maku on parempi kuin vastaavana myytävän valmiiksi laimennetun glögin. Makeutta on sopivasti ja mausteissa korostuu kaneli. Laimennussuhde on 1:3, joten pullollisesta saa 8 dl juomaa.

Raadin kommentit: "Ei liikaa makeutta." "Perushyvä."

Näin testi tehtiin

Soppa365:n toimitus maisteli kaikki glögit kuumennettuina. Testissä oli neljä sarjaa: alkoholittomat vaaleat, alkoholittomat tummat, alkoholipitoiset vaaleat ja alkoholipitoiset tummat. Lopuksi kaikista glögeistä valittiin testien perusteella 10 parasta glögiä.

Maistelussa olivat mukana myös nämä glögit:

Hommanäs Vaalea glögi 0,5 l, Hans Välimäen vuosikertaglögi 2018 Mandariini-tyrni 1 l, Mingla Glögitiiviste 0,5 l, Hommanäs Jouluglögi 0,5 l, Lapin Maria Vanilja-mustikka Revontuli 0,75 l, Hans Välimäen vuosikertaglögi 2018 mustikka-laventeli 1 l, Marli Perinteinen glögi -tiiviste 0,5 l, Jouluaitta Glögitiiviste 480 ml, Mingla Glögitiiviste 0,5 l, Hafi Alkoholfri Glögg Svartvinbär, mandarin & vanilj 500 ml, Ikea Vintersaga glögg 750 ml, Deluxe lakritsin- ja vadelmanmakuinen glögi 0,5 l, Luomu Punaviiniglögi 2,2 % 0,75 l (Lidl), The Helsinki Distilling co Helsinki Gin-glögi 5,5 % 75 cl, Deluxe suklaanmakuinen glögi 2,2 % 0,5 l (Lidl), Deluxe viskinmakuinen glögi 1,2 % 0,5 l (Lidl), Valkoviiniglögi 5,5 % 0,75 l (Lidl), Deluxe sahraminmakuinen glögi 2,2 % 0,5 l (Lidl).

Testissä mukana olleiden glögien maut olivat pääosin erittäin hyviä ja selkeitä. Kymmenen glögin kärjessä korostuivat maun kiinnostavuus, jouluisuus, herkullisuus, tasapainoisuus ja sopiva makeus. 

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Teksti