Croissant-taikinasta paistetut vohvelit ovat rapeita, mutta ilmavia.
Croissant-taikinasta paistetut vohvelit ovat rapeita, mutta ilmavia.

Pölyyntyykö sinunkin kaapissasi vohvelirauta? Testasimme neljä tapaa käyttää vohvelirautaa muuhun kuin perinteiseen vohvelin paistoon.

1. Croissant -vohvelit

Ota croissant taikina varovasti ulos purkista. Älä avaa sitä vaan leikkaa sahalaitaisella veitsellä varovaisesti kiekoiksi. Paista kiekot pieniksi rapeiksi crohveleiksi tai yhdistä kolme kiekkoa isoksi crohveliksi. Yhdestä purkista croissant-taikinaa tulee noin 10 pientä crohvelia tai 3 isoa.

Syö hillon ja kerman kanssa tai esimerkiksi skagen-tahnalla.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

2. Toastit

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kun omistat vohveliraudan, on turha hankkia toasteria erikseen.

Sipaise kahdelle paahtoleivälle voita. Käännä voipuolet alaspäin ja täytä leipä esimerkiksi juustolla ja kinkulla. Nosta toinen siivu kasan päälle voipuoli ylöspäin. Grillaa koko komeus vohveliraudan välissä.

3. Munakas

Munakkaan valmistukseen vohvelirauta on huippu! Ohut munakas syntyy muutamassa minuutissa ja paistuessaan yhtä aikaa molemmilta puolilta siitä tulee ihanan kuohkea. Yhdellä kertaa paistettavaksi kannattaa sekoittaa 2 munaa ja ruokalusikallinen maitoa.

Munakasbrunssilla ohuiden munakkaiden täytteeksi voi sekoittaa vaikkapa  savulohitahnaa tai paistaa sieniä. Täytetyt munakkaat ovat ylivetoja etenkin, jos brunssivieraiden joukossa on jauhoa karttaavaa väkeä!

4. Quesadillat

Vohvelinraudan välissä quesadillat paistuvat hyvin molemmilta puolilta. Täytä tortillat juustolla, chilikastikkeella ja tomaatilla. Viskaa mukaan myös yrttejä tai kevätsipulin varsia silputtuna. Älä täytä liiaksi vaan ole maltillinen, etteivät täytteet valu vohveliraudalle.

Valitse vohvelirauta-quesadilloja varten medium-kokoisia tortilloja.

 

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla