Korvapuustipäivä tuo kanelin tuoksun kotikeittiöihin
Kukapa ei korvapuustia rakastaisi! Kuva Sami Repo.
Tee siitä iso, törsää täytteiden kanssa ja ota se ajoissa ulos uunista. Mehevin korvapuusti syntyy ruokatoimittaja Kiian Rengon vinkeillä.
Lauantaina 4. lokakuuta vietetään Kansallista korvapuustipäivää. Kanelilta tuoksuvia herkkuleivonnaisia juhlitaan nyt jo viidettätoista kertaa.
Puustipäivän kunniaksi pyysimme ruokatoimittaja Kiia Renkoa – joka muuten on varsinainen sokerileipurien kuningatar – paljastamaan mehevien puustien salaisuuden. Listalle kertyi kolme vinkkiä, joilla rakastetusta pullasta tulee varmasti herkullinen.
- Tee korvapuusteista tarpeeksi isoja, jotta ne eivät kuivahda paistamisen aikana.
- Älä pihtaile voin, sokerin ja kanelin kanssa, jotta puustit pysyvät mehevinä.
- Ota pullat ajoissa ulos uunista, jotta et paista niitä kuiviksi. Puustit saavat jäädä pikemminkin aavistuksen raa'oiksi.
Perinteisesti korvapuustit maistuvat parhaalta kylmän maitolasillisen tai höyryävän kuuman kahvikupposen kanssa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Tuoksuvaa ja maistuvaa korvapuustipäivää kaikille!
Sisältö jatkuu mainoksen alla