Tämä puolitustekniikka on mehustajille. Kuva: Istockphoto.
Tämä puolitustekniikka on mehustajille. Kuva: Istockphoto.

Sitrushedelmäsesongin kynnyksellä hyvät kuorintakikat ovat kullanarvoisia.

Sitrushedelmät alkavat olla parhaimmillaan, joten on aika nostaa esille ikuisuuskysymys appelsiinin kuorimisesta.

Oletko viiltäjä, joka tekee viillot vain appelsiinin kuoreen mutta jättää itse hedelmän rauhaan? Vai paloittelija, joka lohkoo appelsiinin kokonaan paloiksi ja poistaa kuoren vasta sitten? Leikkaatko kuoren kauniiksi kiekuraksi, vai revitkö vain kuoret pois tieltä päästäksesi hedelmään käsiksi?

Oivaltavan appelsiininkäsittelyidean tarjoaa myös Tablespoon.com-sivusto, joka vinkkaa leikkaamaan appelsiinista ensin päätypalat pois ja sitten tekemään hedelmään yhden viillon. Näin appelsiini aukeaa kauniiksi viuhkaksi, josta lohkot voi napsia suoraan suuhun.

Komea appelsiininauha herättää varmasti iloa aamiaispöydässä. Ja tekee hedelmien syömisestä vielä entistäkin mukavampaa!


Kuvankaappaus Tablespoon.com-sivustolta.

Katso appelsiinin leikkausta havainnollistava ohjeistus Tablespoon.comista.