Maistoimme pääsiäisen uutuuspunaviinit ja vanhat klassikot. Löysimme viisi täsmäpunkkua pääsiäispöytään.

Mausteinen lammaspunkku Libanonista

Libanonilainen Château Ksara Reserva du Couvent 2012 (11,50 e) sopii Lähi-idän makujen pariksi. Syrahista, Cabernet Francista ja Cabernet Sauvignonista valmistettu viini on varsin mausteinen, joten se pääsee parhaiten oikeuksiinsa ruuan kanssa. Kokeile Ksaraa lempeästi maustetun tagine-padan kanssa tai meze-pöydän herkkujen parina.

Täsmäresepti: Tabil-karitsapullat ja kirsikkatomaattitagine

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Mokkaista kahvilampaan kylkeen

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Voimakkaasti kahville tuoksuva Nederburg Winemaster's Reserve Shiraz 2013 (10,98 e) on nappivalinta klassiselle kahvimarinoidulle lammaspaistille. Kokeile eteläafrikkalaista viiniä myös grilliruuan kanssa, etenkin jos siinä on tummat, tuhdit paistoraidat. Jos haluat yllättyä, maista viiniä myös tumman suklaan kanssa.

Täsmäresepti: Kahvilla valeltu lampaanviulu

Edullinen noutopöytäpunkku Australiasta

Australialainen The Original M8 2014 (6,93 e) on edullinen valinta pääsiäisen noutopöytään. Mansikkainen ja miellyttävän kepeä punaviini on valmistettu Cabernet Sauvignon-, Merlot- ja Ruby Cabernet -rypäleistä. Se sopii nahkoineen grillatun broilerin kanssa tai pastojen ja pizzojen seurana.

Täsmäresepti: Lammaspizza

Klassinen pataruuan pari maistuu jo kokatessa

Espanjalainen Finca Constancia 2011 (11,99 e) on turvallinen valinta pääsiäispöytään. Se on maultaan pehmeä ja helppo mutta silti luonteikas viini. Finca Constancia on hyvä valinta pataruokien pariksi, lasillinen maistuu padan kypsyessä sellaisenaankin. Kokeile myös ruokaisan couscoussalaatin parina tai juuston kanssa.

Täsmäresepti: Lammaspataa taikinakuoren alla

Monipuolinen mökkitonkka

Ranskalainen La Belle Angèle (26,90) on kelpo valinta noutopöytään. Yllättävän kepeä Cabernet Sauvignon on oiva mökkitonkka, koska se sopii hyvin monenlaisten ruokien kanssa, mutta maistuu myös sellaisenaan. Kokeile grilliruokien tai possun seurana.

Täsmäresepti: Lammaspyörykät ja cajunkasvikset

Koonneet: Teemu Leminen ja Riikka Väliahde.

Sisältö jatkuu mainoksen alla