Arki alkaa, oletko valmis? Ei hätää, koululaisten lempiruoat ovat usein sekä halpoja että helppoja. Tällä ruokalistalla taklaat viikon! 

Maanantai

Kalapuikot ovat koululaisten lempiruokalistalla vuodesta toiseen. Mitä jos tekisitkin ne itse? Valitse kaupan pakastealtaasta paketti MSC-merkittyä pakasteseitiä, sulata kohmeiseksi, paloittele ja leivitä. Nämä kalapuikot päihittävät valmisversiot mennen tullen. Salaisuutena on tuplapanerointi, jonka ansiosta puikot saavat superrapean pinnan. Jos et halua panostaa pankojauhoihin, tai löydä niitä kaapistasi, leikkaa kuivahtanut leipä karkeiksi muruiksi. Reseptin mukana myös ohje kermaviilikastikkeeseen, jos se on kesän aikana päässyt unohtumaan! Niin, ja lisuke: keitettyjä perunoita parempaa (ja halvempaa) paria on turha hakea. 

 

Tiistai

Sosekeitot ovat keittojen aatelia. Ainakin, jos asiaa kysäisee koululaisilta. Pilko soppaan vaihteeksi soppaan bataattia, omenaa ja porkkanaa. Omena antaa bataattisosekeittoon raikkautta ja hivenen makeutta. Kookosmaito pyöristää keiton maun, jolloin se sopii vegaaneillekin. Tällä saat ruokittua kaveritkin, eikä kattilalliseen kulu muutamaa euroa enempää. Varaa lisäksi vain hyvää leipää.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Sisältö jatkuu mainoksen alla

 

Keskiviikko

Ikisuosikki-lihapullat tehdään nyt vaihteeksi broilerin jauhelihasta. Sovella broileripullien aineksia jääkaappisi sisällön mukaan: haudutuskastikkeeseen voi käyttää tavallista tomaattimurskaa ja lihapullataikinaan rahkan tilalla muuta maitotuotetta. Lisäksi muusia tai riisiä, ja lapset kiittävät!

 

Torstai

Makaronilaatikko, makrulooda. Ilman sitä arki ei tunnu oikealta. Tee lemppari soijarouheesta, mausta hyvin, ja parhaassa tapauksessa olet ratkaissut kahden päivän ruokapulman. Vegen makaronilaatikko sopii nimittäin mainiosti lämmitettäväksi seuraavanakin päivänä. Jos haluat laatikosta kokonaan vegaanisen, jätä munat ja juustoraaste pois ja vaihda maito kasvimaitoon. Toimii!

 

Perjantai

Munakasta rakastavat kaikki. Kypsennä se uunissa, täytä paistetulla jauhelihalla ja rullaa, ja olet tehnyt maailman simppeleimmästä arkiruoasta perjantaiherkun. Jauhelihapannarirulla on paitsi halpa, myös niin helppo, että se onnistuu koululaisiltakin.

Kuvat: Reetta Pasanen, Tuomas Kolehmainen ja Pia Inberg.

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla