Poimimme pieneen jauhelihakouluun 5 arkiruokaa, joilla pärjäät koko viikon. Vai kokkaatko ennemmin vegenä? Nämä ruuat onnistuvat myös Härkiksestä tai Nyhtiksestä.

Näin saat parhaan maun irti jauhelihasta:

Kaikki käy: Voit valita ruokiin suosikkijauhelihaasi, nautaa, sika-nautaa, karitsaa, broileria tai kalkkunaa.

Jos on aikaa: Ota jauheliha huoneenlämpöön puoli tuntia ennen kokkaamista, niin se ruskistuu parhaiten.

Iso pannu: Ruskista jauheliha isoimmassa paistinpannussasi. Näin lihalla on reilusti tilaa ruskistua eikä se ala kiehua.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Reilusti suolaa: Jauheliha kannattaa maustaa ronskisti, ettei maku jää latteaksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Valitse vege: Voit korvata jauhelihan Härkiksellä tai Nyhtökauralla neljässä ensimmäisessä reseptissä.

15 min: jauhelihaspesiaali

Ihan rehellisesti, eikö joskus olekin päiviä, kun vanha kunnon "makaronimössö" on juuri se ruoka, jota tekee eniten mieli. Klasariruoka 80-luvulta syntyy tällä reseptillä vähän vielä herkummin: joukkoon paistetaan trendikästä juuriselleriä ja porkkanaa, ja maun tuovat tomaattipyree ja paprikajauhe (käytä halutessasi savupaprikaa).

Jauhelihaspesiaalin ohjeen löydät täältä.

* onnistuu Härkiksestä ja Nyhtökaurasta.

15 min: jauhelihakuskus

Jos olet mausteisen itämaisen ruuan ystävä, vartin kuskusia on pakko kokeilla. Keittiöstä leijailee kanelin, korianterin, kurkuman ja chilin tuoksu eteiseen asti. Jos et vielä ole kokeillut pakastealtaassa myytäviä valmiiksi irroteltuja granaattiomenansiemeniä (ihan supertuote!), sekin hoituu tätä ruokaa kokatessa.

Marokkolaisen jauhelihakuskusin ohjeen löydät täältä.

* onnistuu Härkiksestä ja Nyhtökaurasta.

20 min: kiinalainen jauhelihapannu

Possun jauheliha ei ole kaikissa ruuissa maukkain vaihtoehto, mutta jauhelihaspagetin kiinalaisessa versiossa se on ässä. Possu saa potkua inkivääristä, soijakastikkeesta ja seesamiöljystä. Ruuan kiinalainen nimi "muurahaiset kiipeävät puihin" kuvaa hyvin sitä, miten jauheliha tarttuu mehevästi nuudelien kylkeen kiinni.

Kiinalaisen jauhelihi-nuudelipannus ohjeen löydät täältä.

* onnistuu Härkiksestä ja Nyhtökaurasta.

20 min: vähän parempi jauhelihakastike

Jauhelihakastikkeesta saat himpun maukkaampaa näillä nikseillä: Unohda vehnäjauhoilla suurustettu ruskea kastike ja käytä kastikkeena tomaattimurskaa. Käytä veden sijaan nesteenä omenamehua. Viimeistele maku oreganolla, laakerinlehdellä ja soijakastikkeella.

Vähän paremman jauhelihakastikkeen ohjeen löydät täältä.

* onnistuu Härkiksestä ja Nyhtökaurasta.

30 min: meksikolainen jauhelihakeitto

Kun tekee mieli todella proteiinipitoista ruokaa, tässä on ohje. Jauhelihakeiton meksikolaiseen versioon lisätään pari purkkia papuja. Keitto syntyy töiden jälkeen pikapikaa, sillä maun tuo soppaan kumottava valmis tacokastike. Ja jos vielä haluat oikaista, voit jättää uunissa juustolla kuorrutetut nachot pois.

Meksikolaisen papu-jauhelihakeiton ohjeen löydät täältä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla