Me Naiset on lisännyt 848 reseptiä.
Linkitetty 161 keittokirjaan.
OHJE Katja Nordlund KUVA Pia Inberg
Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
20 minuuttia
Vaikeustaso
Helppo

Vähän parempi jauhelihakastike

Ainekset

1
rkl
öljyä
400
g
naudan paistijauhelihaa
1
kpl
sipulia
2
kpl
valkosipulinkynttä
400
g
tomaattimurskaa
2
dl
omenamehua tai vettä
1
tl
suolaa
1/2
tl
rouhittua mustapippuria
1
tl
oreganoa
1
kpl
laakerinlehteä
1/2
rkl
soijakastiketta

Työvaiheet

  1. Ruskista jauheliha öljyssä. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Nosta ne pannulle lihan joukkoon ja kypsennä hetki.
  2. Lisää tomaattimurska ja mausteet. Keitä 10–15 minuuttia. Tarjoa keitetyn pastan tai perunoiden kanssa.
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1717 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Panu Pälviä

Pinaatti-fetapiirakan helppo versio on mehevä pannukakku.

Annoksia
1 pellillinen
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Pinaatti-fetapannari ja minttutsatsiki

Ainekset

150
g
pakastepinaattia
150
g
fetajuustoa
3
kananmunaa
3
dl
vettä
2
dl
kreikkalaista jogurttia
2 1/2
dl
vehnäjauhoja
1/2
dl
oliiviöljyä
1
tl
suolaa
Minttutsatsiki
2
dl
kurkkua raastettuna
1/2
tl
suolaa
3
dl
kreikkalaista jogurttia
2
rkl
minttua hienonnettuna
1
valkosipulinkynsi
Lisäksi
1
l
erilaisia tomaatteja
200
g
savukalkkunaleikkelettä
3
dl
salaattipinaattia
n. 1
dl
mintunlehtiä

Työvaiheet

  1. Sulata pinaatti pakkauksen ohjeen mukaan.
  2. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Murustele feta. Riko kananmunat kulhoon. Sekoita pinaatti, vesi, jogurtti, jauhot, öljy ja suola joukkoon. Sekoita ja lisää fetamurut. Kaada pannaritaikina leivinpaperilla päällystetylle uunipellille ja kypsennä uunissa 30 minuuttia. Tee sillä aikaa minttutsatsiki.
  3. Raasta kurkku ja sekoita suola raasteen joukkoon. Anna kurkun itkettyä viitisen minuuttia. Kaada raaste siivilään ja painele kurkusta irtoava neste pois esimerkiksi kauhalla. Kaada raaste takaisin kulhoon ja sekoita jogurtti joukkoon. Hienonna minttu ja valkosipuli ja lisää ne kurkku-jogurttiseokseen.
  4. Lusikoi minttutsatsiki jäähtyneelle pannaripohjalle. Viipaloi tomaatit ja levitä ne pannarille. Asettele kalkkunaviipaleet pieninä ruusukkeina tomaattien väleihin. Viimeistele pinaatilla ja mintulla.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1717 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Trendikäs rakuuna maustaa mehevän possunfileen.

Annoksia
4-6
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Possunnoisetit, salaattitahna ja basilika-perunasalaatti

Ainekset

600
g
possun sisäfileetä
4
valkosipulinkynttä
1/2
ruukkua
tuoretta rakuunaa
1 1/2
tl
merisuolaa myllystä
1
tl
mustapippuria myllystä
1+1
rkl
voita ja öljyä paistamiseen

Työvaiheet

  1. Tee basilika-perunasalaatti ja salaattitahna (ks. resepti alla) valmiiksi.
  2. Puhdista fileet kalvoista ja leikkaa ne noin 3 cm:n paksuisiksi paloiksi. Litistä palat hieman ohuemmiksi.
  3. Kuori ja puolita valkosipulit. Kuumenna voi-öljyseos pannussa. Paista fileepaloja pannussa parissa erässä valkosipulin ja rakuunanoksien kanssa, noin 4 minuuttia molemmin puolin. Tarjoa salaattitahnan ja basilikaperunasalaatin kanssa.

Salaattitahna

Ainekset

2
salottisipulia
3+3
rkl
rypsiöljyä
300
g
salaattia (esim. vuonankaali)
3
rkl
pieniä kapriksia
6
pikkusuolakurkkua (cornichons)
2
rkl
dijoninsinappia
2
tl
sitruunamehua
1
tl
suolaa
1
tl
sokeria

Työvaiheet

  1. Kuori ja hienonna sipulit. Kuumenna 3 rkl öljyä keskilämmöllä. Kuullota sipuleita 5 minuuttia. Lisää huuhdellut, kuivatut salaatit pannuun. Paista vielä 1 minuutti sekoitellen.
  2. Laita salaatit ja sipulit tehosekoittimeen kapristen, suolakurkkujen ja sinapin kanssa. Surauta tahnaksi. Lisää öljyä sen verran, että saat lusikoitavan tahnan. Mausta sitruunamehulla, suolalla, pippurilla ja sokerilla.
  3. Tarjoa tahna possun kastikkeena. Jos kastiketta jää, sen voi tarjota crostinien kanssa.

Vinkki Jos haluat yrttisemmän kastikkeen, korvaa osa salaatista yrteillä, kuten basilikalla, lehtipersiljalla tai oreganolla.

Lämmin basilika-perunasalaatti

Ainekset

1
kg
kiinteämaltoisia perunoita (esim. Siikli)
150
g
pakasteherneitä
2
kevätsipulia
2
valkosipulinkynttä
1
ruukku
basilikaa
2
rkl
sitruunamehua
1 1/2
dl
öliiviöljyä
1
tl
merisuolaa myllystä
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Harjaa tai kuori perunat. Keitä ne suolalla maustetussa vedessä kypsäksi, noin 20–30 minuuttia.
  2. Keitä toisessa kattilassa herneitä pari minuuttia.
  3. Viipaloi kevätsipulit. Kuori ja hienonna valkosipulit. Hienonna basilika. Sekoita sipulit, basilika ja sitruunamehu öljyn kanssa. Lohko lämpimät perunat tai riko niitä hieman haarukalla. Yhdistä perunat, herneet ja kastike. Mausta suolalla ja pippurilla.

Vinkki Jos haluat lisätä yrttisyyttä, minttu ja lehtipersilja sointuvat hyvin basilikan rinnalle. Salaatti maistuu myös haaleana ja kylmänä.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1717 reseptiä.
Linkitetty 83 keittokirjaan.
OHJE Johanna Nousiainen KUVA Tuomas Kolemainen

Onko tässä uusi arkiruokasuosikkisi? Japanilainen inkivääripossu shogayaki valmistuu 20 minuutissa ja siinä maistuu koukuttavasti inkivääri.

Annoksia
2
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Japanilainen inkivääripossu eli shogayaki

Ainekset

2
dl
riisiä
200
g
porsaanulkofileetä
1
tl
inkivääriä raastettuna
2
tl
sakea
Tare-kastike
2
tl
tuoretta inkivääriä raastettuna
1
rkl
sakea
2
tl
soijakastiketta
1
tl
sokeria
1
tl
miriniä
Lisäksi
150
g
keräkaalia
4
kirsikkatomaattia
4
salaatinlehteä
1
tl
öljyä paistamiseen

Työvaiheet

  1. Laita riisi kiehumaan pakkauksen ohjeen mukaan. Leikkaa liha 2 mm:n siivuiksi ja levitä viipaleet lautaselle. Kuori ja raasta inkivääri. Levitä inkivääri ja sake lihojen päälle, anna marinoitua 5 minuuttia.
  2. Tee tare-kastike. Kuori ja raasta inkivääri ja sekoita se muiden ainesten kanssa yhteen.
  3. Kuumenna öljy paistinpannussa keskilämmöllä. Paista lihoja, kunnes alapuoli on kullanruskea ja myös päältä väri muuttuu. Käännä ja paista toinenkin puoli kullanruskeaksi. Pyyhi ylimääräinen öljy pannusta talouspaperilla ja lisää tare-kastike. Valele kastiketta lihoille ja paista, kunnes ylimääräinen neste on kiehunut pois.
  4. Raasta tai suikaloi kaali ja puolita kirsikkatomaatit. Tarjoa shogayaki kaalin, tomaatin, salaatinlehtien ja riisin kanssa.

Vinkki Saken voit korvata kuivalla valkoviinillä. Sama valmistustapa ja kastike toimivat myös esimerkiksi lohelle ja tofulle.

Kommentit (1)

Vierailija

Sakea ei kannata korvata kuivalla valkoviinillä vaan kuivalla sherryllä.

Pehmeää, tuhtia supertahnaa rapean salaatin sisään käärittynä. Terveellistä, täyttävää, silmää miellyttävää!

Cashew-pähkinä
Lehtikaali
Spirulina
Viherjauhe
Suola, pippuri, juustokumina
Seesamiöljy

Cosmopolitan tm. tukeva, rapea salaatti

Annoksia
1
Valmistusaika
15 min (ja cashew liotus)
Vaikeustaso
Helppo

King Roll - viherkääryle

Ainekset

1
Dl
Cashew-pähkinä
1
Iso lehti
Lehtikaali
1/2
Tl
Spirulina
1
Tl
Viherjauhesekoitus
1
Mausteet
1
Rkl
Seesamiöljy
Muutama
Lehti
Cosmopolitan tm salaattia

Työvaiheet

Laita likoamaan cashew-pähkinät. Minimi taitaa olla puoli tuntia (?) mulla ne oli useamman tunnin. Huuhtele ne vielä.
Valmista tahna: liotetut cashewt ja kaikki muut ainekset sauvasekoittimella sekaisin. (Paitsi salaatinlehti)
Halkaise salaatinlehdet keskeltä, poista paksumpi ruoto. Levitä tahnaa lehdelle ja pyörittele rullaksi.

Huom
1. Annoksesta tuli kuvassa näkyvä määrä
2. Tahnaa voi toki käyttää miten vaan, ei tarvi rullailla. Itsekin inspiroiduin vasta kauniista salaatinlehdistä :) Mutta tahnan pehmeys ja salaatinlehden rapeus on mielestäni just täydellinen combo!
3. ”Viher” tässä rullassa voi olla melkein mitä vaan. Kuin myös mausteet.

Mietin että millä tätä nyt sitten kutsutaan? Päädyin nimeen King Roll - kaikkien kääryleruokien kingi! (Kunnes löytyy jotain vieläkin parempaa..)

Kommentit (0)