Me Naiset on lisännyt 837 reseptiä.
Linkitetty 161 keittokirjaan.
OHJE Katja Nordlund KUVA Pia Inberg
Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
20 minuuttia
Vaikeustaso
Helppo

Vähän parempi jauhelihakastike

Ainekset

1
rkl
öljyä
400
g
naudan paistijauhelihaa
1
kpl
sipulia
2
kpl
valkosipulinkynttä
400
g
tomaattimurskaa
2
dl
omenamehua tai vettä
1
tl
suolaa
1/2
tl
rouhittua mustapippuria
1
tl
oreganoa
1
kpl
laakerinlehteä
1/2
rkl
soijakastiketta

Työvaiheet

  1. Ruskista jauheliha öljyssä. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Nosta ne pannulle lihan joukkoon ja kypsennä hetki.
  2. Lisää tomaattimurska ja mausteet. Keitä 10–15 minuuttia. Tarjoa keitetyn pastan tai perunoiden kanssa.
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1669 reseptiä.
Linkitetty 48 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Päivi Ristell

Ei siitä pääse mihinkään: parsan ja pekonin yhdistelmä on täydellinen. Tässä carbonaraa mukailevassa kevätpastassa parsat kiehautetaan pastan seassa – ja kaikki tietenkin al denteksi.

Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Parsa-pekonipasta

Ainekset

300
g
pastaa
300
g
vihreää parsaa
1
pkt (170 g)
pekonia
1
dl
pecorinojuustoa raastettuna
2
rkl
ruohosipulia hienonnettuna
1 1/2
dl
pastan ja parsojen keitinlientä
2
kananmunankeltuaista
1/2
tl
suolaa
1/4
tl
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Laita pasta kiehumaan suolalla maustettuun veteen (1 tl suolaa/1 l vettä).
  2. Pastan kiehuessa käsittele muut aineet. Katkaise parsoista puumainen tyvi pois. Kuori parsat tarvittaessa ja leikkaa ne 3 cm:n paloiksi. Kuutioi pekoni ja paista se pannussa rapeaksi. Raasta juusto. Hienonna ruohosipuli.
  3. Kun pastan kypsennysaikaa on jäljellä 2–3 minuuttia, lisää parsat pastan joukkoon kypsymään.
  4. Ota 1½ dl keitinvettä pieneen kulhoon. Valuta pasta ja parsat lävikössä ja kaada ne takaisin kattilaan. Lisää keltuaiset keitinveteen. Vispaa tasaiseksi ja kaada seos saman tien pastan ja parsojen joukkoon. Lisää pekonikuutiot, suola, pippuri ja juusto pastaan. Sekoita tasaiseksi ja viimeistele ruohosipulilla.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1669 reseptiä.
Linkitetty 20 keittokirjaan.
OHJE Mika Roito KUVA Tuomas Kolehmainen

Laadukas kanaliemi on ilman munamaitoa syntyvän makaronilaatikon juju.

Annoksia
4
Valmistusaika
1 t 15 min
Vaikeustaso
Helppo

Kirkas makaronilaatikko

Ainekset

1
ps (400 g)
makaronia
400
g
sika-nautajauhelihaa tai rasvaista naudanjauhelihaa
1 (iso)
sipuli
2
valkosipulinkynttä
n. 1/2
tl
suolaa
1/2
tl
mustapippuria myllystä
5
dl
kanalientä
1
dl
parmesaania raasteena
50
g
voita

Työvaiheet

  1. Keitä makaronit runsaassa suolalla maustetussa vedessä (1 rkl suolaa/3 l vettä) pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta ja huuhtele kylmällä vedellä.
  2. Paista jauheliha rapeaksi omassa rasvassaan. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulit ja lisää jauhelihan joukkoon. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Älä ruskista enää.
  3. Kuumenna (kiertoilma)uuni 175 asteeseen. Sulata voi. Käytä puolet voista uunivuoan voiteluun. Sekoita makaronit, jauheliha-sipuliseos ja puolet voisulasta. Levitä seos vuokaan. Valmista kanaliemi ja kaada se vuokaan. Ripottele parmesaaniraaste pinnalle ja sekoita niin, että osa juustosta sekoittuu muihin aineisiin. Kypsennä uunin alatasossa 45 minuuttia. Anna vetäytyä 10 minuuttia.

Vinkki Voit keittää oman kanaliemen esimerkiksi broilerin perkeistä ja luista. Sopiva suhde on 350 grammaa perkeitä ja 1 litra vettä.

Kommentit (2)

Aivis

Meillä makaroonit keitetään lihaliemessä,joka kaadetaan laatikkoon.Päälle vain tomaattia ja persiljaa.

Vierailija

Meillä makaroneja ei edes keitetä etukäteen. Liha- tai kanalientä vain pitää olla sen verran runsaasti että ei tule liian kuivaa.

Jaanuska on lisännyt 19 reseptiä.
Linkitetty 14 keittokirjaan.

Cannelonit pystyyn! Cannelonien valmistus ilman sotkua :-)

Pata Cannelonit

Ainekset

1
Paketti
Canneloneja
1
Paketti
Aurajuustoa
Jauhelihakastike:
1
kg
Jauhelihaa
2
Sipulia
6-8
Valkosipulinkynttä
500
g
Tomaattimurskaa
2,5
dl
Punaviiniä
1
dl
Ketsuppia
0,5
dl
Sojakastiketta
4
rkl
Lihafondi
1
rkl
Sokeria
1
rkl
Oreganoa
1
rkl
Timjania
1
rkl
Meiramia
Mustapippuria
Kermakastike:
400
g
Ranskankermaa
4
dl
Kermaa
2
dl
Juustoraastetta + Vähän pinnalle

Työvaiheet

1) Ruskista liha. Lisää puolessavälissä hienonnettu sipuli ja murskattu valkosipuli.

2) Lisää kaikki muut lihakastikkeen ainekset ja anna kiehua kannen alla 20 minuuttia.

3) Kaada kastike pataan ( kuvassa 3L ) Paina cannelonit pystyyn kastikkeseen.
Lusikoi vähän kastiketta canneloneihin. Murenna aurajuusto päälle.

4) Sekoita ranskankerma, kerma ja raastettu justo keskenään ja kaada pataan.
Ripottele vielä vähän juustoraastetta päälle.

5) Paista noin 30 minuuttia 220 asteessa.

Kommentit (0)

HannaMU on lisännyt 2 reseptiä.
Linkitetty 23 keittokirjaan.
Herne-ihanuus
Herne-ihanuus
Nautitaan heti!
Nautitaan heti!

Keep it simple hernetahna! In 5 mins!

Pakasteherneitä
Tuoretta pinaattia
Valkosipulia
Seesamöljyä
S&P

Annoksia
2
Valmistusaika
5 min

Herne-ihanuus

Ainekset

1
pussi
pakasteherne
1
koura
tuore pinaatti
3
kpl
valkosipulin kynsi
1
ripaus
suola ja pippuri
1
loraus
seesamiöljy

Työvaiheet

Pakasteherneet tässä se oleellisin, muuten voit säätää miten haluat valmistaa :) Kuvassa näkyvä annos tuli n. 3/4 pussista pakasteherneitä ja kourallisesta pinaattia. Tähän voi tietty laittaa mitä öljyä vaan, tai olla laittamatta...mun mielestä seesami sopii kivasti herneeseen. Sauvasekoittimella siis kaikki sekaisin. Loppusilauksena tuoretta persiljaa, sitä voisi laittaa sekaankin! Nautin kauraleivän kera! Namm!
...pahoittelen kännykkäkuvien heikkoa laatua, mutta itse tavara oli priimaa :)

Kommentit (0)