Me Naiset on lisännyt 802 reseptiä.
Linkitetty 148 keittokirjaan.
OHJE Katja Nordlund KUVA Pia Inberg
Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
20 minuuttia
Vaikeustaso
Helppo

Vähän parempi jauhelihakastike

Ainekset

1
rkl
öljyä
400
g
naudan paistijauhelihaa
1
kpl
sipulia
2
kpl
valkosipulinkynttä
400
g
tomaattimurskaa
2
dl
omenamehua tai vettä
1
tl
suolaa
1/2
tl
rouhittua mustapippuria
1
tl
oreganoa
1
kpl
laakerinlehteä
1/2
rkl
soijakastiketta

Työvaiheet

  1. Ruskista jauheliha öljyssä. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Nosta ne pannulle lihan joukkoon ja kypsennä hetki.
  2. Lisää tomaattimurska ja mausteet. Keitä 10–15 minuuttia. Tarjoa keitetyn pastan tai perunoiden kanssa.
Vain elämää on lisännyt 47 reseptiä.
Linkitetty 7 keittokirjaan.
Ohje Roope Rask Kuva Petri Aho

Jari Sillanpää luottaa perinteisiin: hän halusi oman Vain elämää -päivänsä illalliselle Wallenbergin pihvejä. Tässä ohjeessa ne on valmistettu alkuperäiseen tapaan vasikanlihasta. Hyviä lisukkeita ovat esimerkiksi puolukkasurvos, herneet ja perunapyree.

Annoksia
4
Valmistusaika
1,5 h
Vaikeustaso
Kohtalainen

Jari Sillanpään Wallenbergit

Ainekset

350
g
vasikanpaistia
2
dl
kuohukermaa
2
tl
suolaa
1
valkuainen
mustapippuria myllystä
korppujauhoja leivittämiseen ja voita paistamiseen

Työvaiheet

  1. Hienonna vasikanpaisti veitsellä suikaleiksi. Laita liha, suola ja mustapippuri tehosekoittimeen ja jauha tasaiseksi. Lisää kerma ohuena nauhana koneen käydessä. Lisää lopuksi valkuainen. Anna massan levätä jääkaapissa vähintään tunti.
  2. Muotoile rengasmuotilla tai käsin pyöreitä pihvejä ja pyörittele ne korppujauhossa. Paista pihvit voissa kauniin ruskeiksi. Voit halutessasi myös kypsentää ne uunissa, mutta paista ensin pinnat nopeasti pannulla ruskeiksi. 
  3. Tarjoile esimerkiksi perunapyreen, herneiden ja puolukkasurvoksen kanssa.

Kommentit (0)

Kokkaavan isin ruokablogi on lisännyt 4 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
Rapeaksi paistetut paneroidut sisäfilepihvit syntyvät käden käänteessä.
Rapeaksi paistetut paneroidut sisäfilepihvit syntyvät käden käänteessä.

Minulla sattui olemaan pakkasessa suomalaista härän sisäfilettä ja ajattelin tehdä niistä pihvejä. Tulin kuitenkin toisiin ajatuksiin ja kehittelin tämän reseptin. Ohueksi leikattu liha paneroidaan munassa sekä korppujauhoseoksessa ja paistetaan kuumalla pannulla voissa.
Vaikka lihasta...

Annoksia
4 hlö
Valmistusaika
n. 1 tunti
Vaikeustaso
Helppo

Italialaisella yrttiseoksella paneroitua härän sisäfilettä & timjami-mummonkurkkuja

Ainekset

500
g
härän rotukarjan sisäfilettä
100
g
korppujauhoja
100
g
voita
50
g
vehnäjauhoja
1
rkl
suolaa
1/2
rkl
valkopippuria
3
rkl
Italialainen kuivayrttiseos
Timjami-mummonkurkut
1
kpl
kurkku
3
rkl
omenaviinietikkaa
3
rkl
vettä
1
rkl
sokeria
1/2
rkl
suolaa
1/2
pnt
tuoretta timjamia

Työvaiheet

VALMISTUS:
Leikkaa sisäfile noin 0,5 cm siivuiksi.
Anna lihaviipaleiden olla huoneenlämmössä noin puolituntia. Niitä ei erikseen tarvitse maustaa.
Tee sillä aikaa timjami-mummonkurkut.
Kuori kokonainen kurkku ja leikkaa se ohuiksi siivuiksi, juustohöylällä tai mandoliinilla.
Laita siivut astiaan ja lisää kaikki muut raaka-aineet sekaan. Sekoita hieman ja laita jääkaappiin maustumaan.
Riko kananmunat astiaan ja riko niiden rakenne. Sekoita korppujauhot, vehnäjauhot, suola, valkopippuri ja Italian yrttiseos.
Kuumenna pannu ja lisää voi siihen. Paneroi sisäfile siivut, kastamalla ensin munaan ja pyöräyttämällä sen jälkeen korppujauhoseoksessa.
Paista voissa 1/2 minuuttia per puoli. Niin että pinta on rapea ja kullanruskea.
Nosta talouspaperin päälle että saat ylimääräisen rasvan pois.
Tarjoile sisäfilesiivut mummonkurkkujen kera.

Kommentit (0)

Kodin Kuvalehti on lisännyt 510 reseptiä.
Linkitetty 42 keittokirjaan.
Ohje Anu Brask Kuva Anna Huovinen

Tomaattisen tikka masalan maustaa garam masala -jauhe. Käytä mausteita säästelemättä, niin saat tästä kasviscurrysta autenttisen makuista.

Annoksia
4
Valmistusaika
30

Tikka masala kikherneistä

Ainekset

Currytahna
1
sipuli
5
cm pala
inkivääriä
4
valkosipulinkynttä
2
rkl
garam masalaa
2
tl
paprikajauhetta
1
tl
currya
1/2
tl
kurkumaa
1/4
tl
cayennenpippuria
2
rkl
öljyä
1
rkl
tomaattipyreetä
Lisäksi
1
tlk
tomaattimurskaa
2
dl
paksua maustamatonta jogurttia
(1-2
dl
vettä)
1
kukkakaali
1
ps (150 g)
sokeriherneitä
1
tlk
kikherneitä
1
sitruunan mehu
1
ruukku
korianteria

Työvaiheet

  1. Kuori ja raasta sipuli, valkosipuli ja inkivääri. Yhdistä kuivat mausteet.
  2. Kuumenna öljy isolla pannulla. Paista sipuli-inkivääriraastetta ja mausteita minuutti. Lisää tomaattipyree. Paista vielä viitisen minuuttia, kunnes paistos muuttuu tahnamaiseksi.
  3. Lisää tomaattimurska ja jugurtti. Kuumenna kiehuvaksi. Hauduta 10 minuuttia.
  4. Pilko kukkakaali suupaloiksi. Pilko sokeriherneet. Valuta kikherneet. Lisää ne ja tarvittaessa vettä curryyn. Hauduta 10-15 minuuttia, kunnes kukkakaali kypsyy.
  5. Purista joukkoon sitruunan mehu. Hienonna curryn päälle runsaasti korianteria.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1524 reseptiä.
Linkitetty 16 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Espanjalainen pa'amb eli tomaattinen kinkku-juustoleipä selättää vähän isommankin hiukopalatarpeen.

Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Tomaattinen kinkkujuustoleipä pa’amb

Ainekset

4
isoa viipaletta
maalaisleipää
2
valkosipulinkynttä
1
kypsä iso tomaatti
1
rkl
oliiviöljyä
1
dl
manchegoa raastettuna
4
viipaletta
serranokinkkua
Lisäksi
oliiviöljyä

Työvaiheet

  1. Viipaloi leipä. Kuori ja halkaise valkosipulit. Halkaise tomaatti. Hiero leipiin valkosipulia ja tomaattia. Valuta öljyä päälle.
  2. Raasta manchego. Puolita leipäviipaleet. Laita neljälle puolikkaalle kinkkua ja juustoa. Nosta toiset puolikkaat päälle.
  3. Paista leipiin molemmille puolille kaunis väri grillissä tai öljyssä pannussa.

 

Kommentit (1)

Katalaani

Pa amb ei tarkoita yhtään mitään. Pa amb tomaquet tarkoittaa tomaattileipää, pa amb oli tarkoittaa leipää jossa oliiviöljyä, pa amb chocolata tarkoittaa suklaaleipää jne