Soppa365:n toimituksessa pidetään avokadoista ja kananmunista. Kuva: Sami Repo.
Soppa365:n toimituksessa pidetään avokadoista ja kananmunista. Kuva: Sami Repo.

Soppa365:n toimitus kertoo luottopikaruokansa hetkiin, kun ruokaa on saatava ja äkkiä.

Outi Väisänen, ruokatoimittaja

”Tänä kesänä löysin taas jäävuorisalaatin. Teen siitä wedge of iceberg -salaattia. Leikkaan kerästä ison lohkon ja pirskotan päälle majoneesista, sitruunasta ja kapriksista sekoitettua kastiketta. Kaveriksi vaikka savulohta tai ihan vain parmesaania ja hyvää leipää. Vie 7 minuuttia.”

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Wedge of iceberg -salaatti syntyy ripeästi!

Sisältö jatkuu mainoksen alla

 

Hanna Jensen, ruokasisältöjen vetäjä

”Pikakevätrullat syntyvät 10 minuutissa. Tarvitset suikaloitua porkkanaa ja kurkkua, salaatinlehtiä ja avokadoa. Ehkä myös lohta tai katkarapuja ja ehdottomasti korianteria. Aseta keskelle pöytää vadillinen kylmää vettä, jossa jokainen liottaa oman riisipaperinsa. Täytä, rullaa ja dippaa limetillä maustettuun soijaan. Järjettömän hyvää.”

Näin pyöräytät pikakevätrullat!

 

Katja Nordlund, ruokatoimittaja

”Luottoruokani kiireessä syntyy avokadosta ja lohesta. Ensin panen riisin kiehumaan, sitten leikkaan lohen ja avokadon pieniksi kuutioiksi. Kun riisi on kypsää, lusikoin lohi-avokadoseoksen sen päälle ja lorautan kastikkeeksi vähäsuolaista soijaa. Jos hifistelen, lisään joukkoon sushi-inkivääriä ja seesaminsiemeniä."

Lohta ja avokadoa japanilaisittain valmistuu näin!

 

Kiia Renko, ruokatoimittaja

”Nakkimunakkaassa paistetaan ensin nakit pannussa ja munakasmassa kaadetaan nakkipalojen päälle: kolme munaa, ripaus suolaa ja loraus vettä tai maitoa. Kun munakas on hyytynyt, käännän sen kahtia, ja herkku on valmis. Kasvisversioon laitan tomaattia, brietä, basilikaa tai mitä milloinkin.”

Munakkaan perusohjeen löydät tästä!

 

Teemu Leminen, tuottaja

”Paras pikaruokani on uunimunakas, koska sitä tehdessä ei tarvitse seistä hellan ääressä. Uuni vain kuumenemaan, munat ja maito sekaisin ja laakeaan vuokaan. Päälle saksin yleensä punasipulia ja kylmäsavulohta, mutta joskus sujautan munamassaan pakastepinaattia ja murennettua fetaa. Munakas on valmis 20 minuutissa. Suolakurkkua kylkiäiseksi!”

Uunimunakkaan perusohje löytyy täältä!

 

Titti Uotila, AD

”Äidinsörsseliksi lasten ristimä, supernopea sekoitus syntyy raejuustosta, avokadosta, limetin mehusta ja isosta nipusta yrttejä (ehdottomasti paras on korianteri!). Loppusilaus syntyy suolalla ja mustapippurilla. Tämä 'jokapaikanhöylä' löytyy omalta lautaseltani yllättävänkin usein. Ei mitään gurmeeta, mutta vähän koukussa kuitenkin!”

Äidinsörsselin valmistusohje on täällä!

Sisältö jatkuu mainoksen alla