
Ruokalasku paisuu välillä älyttömäksi. Kertaa vinkit siitä, kuinka pidät menot kurissa.
Harkitse vielä, ennen kun nakkaat ruokaa roskiin
Ruokahävikki on melkoinen rahareikä, mutta kun käytät jämäruuat ajoissa, ne eivät ehdi pilaantua. Edellispäivän lihapullat voi pilkkoa tuhdittamaan pyttipannua tai munakasta. Jääkaapin juureslaatikon sekamelskasta syntyy sosekeitto, ja uunilohin jämistä voi tekaista lämpimät voileivät.
Suosi kasvisproteiineja ja kananmunaa, jotka ovat halpoja proteiinin lähteitä
Opettele käyttämään linssejä, soijarouhetta ja kuivattuja papuja ruuanlaitossa. Jatka jauhelihakastiketta soijarouheella tai lisää salaattiin ruokaisuutta pavuilla. Monet kananmunaruuat ovat nopeita arjen pelastajia, joille ei tule hintaa nimeksikään. Kokeile vihreää kasvispannua, johon munat tuovat ruokaisuutta.
Valitse sesongin vihanneksia, sillä ne ovat edullisia – ja maukkaita
Edullisimmillaan kasvikset ovat syksyllä. Talvella, Suomen kasvukauden loputtua, monet tuotteet kallistuvat. Valitse silloin kaalia, sipulia, perunaa ja ulkomaisia sesongin hedelmiä. Ruukkusalaattien ja tomaattien kallistuessa kannattaa panostaa kaalisalaatteihin tai esimerkiksi paahdetuilla kikherneillä tuhditettuun perunasalaattiin.
Kyttää tarjouksia ja ole luova
Käy rohkeasti kiinni, vaikka tarjouksessa olisi vähän tuntemattomampi tuote. Lihapullat voi tehdä myös broilerin jauhelihasta, vaikka olisit tottunut valitsemaan sika-nautaa.
Valitse menuun keittoja ja muuta edullista
Ruokalajin valinta on kriittinen. Tunnettuja halpiksia ovat sosekeitot, mutta myös pastan ja lämpimät voileivät sopivat pieneenkin budjettiin. Usein lyhyt raaka-ainelista on jo lupaava alku.