
Edellisiltä aterioilta yli jäänyt ruoka, kuten keitetyt perunat, juustonkannikat ja kypsä liha, uppoavat mukavasti munakkaaseen.
Munakas on helposti muunneltava lounas
Ainekset
Työvaiheet
- Riko munat kulhoon. Sekoita vesi, suola ja pippuri haarukalla munien joukkoon. Seosta ei tarvitse vatkata, riittää että keltuaiset sekoittuvat valkuaisten kanssa.
- Kuumenna rasva keskilämpöisellä pannulla. Lisää munaseos. Siirtele massaa hyytymisen aikana lastalla pannun reunoilta keskelle.
- Nosta täytteet munakkaan toiselle laidalle, kun massa on lähes hyytynyt. Munakkaan pinnan tulee tässä vaiheessa olla vielä kostea ja kiiltävä, jotta se ei kypsy kuivaksi. Taita munakas kaksinkerroin ja valuta se lautaselle.
Vinkki! Edellisiltä aterioilta yli jäänyt ruoka, kuten keitetyt perunat, juustonkannikat ja kypsä liha, uppoavat mukavasti munakkaaseen.