Pastan kiehuessa on juuri sopivasti aikaa "kastikeainesten" silppuamiseen. Kuva: Istockphoto.
Pastan kiehuessa on juuri sopivasti aikaa "kastikeainesten" silppuamiseen. Kuva: Istockphoto.

Näitä pikapastakastikkeita ei tarvitse edes keitellä! Keitä kattilallinen pastaa ja sekoita sitten kypsän pastan joukkoon hienoksi silputut makuaineet.

Päärynä-pähkinäpasta

Rouhi kourallinen saksanpähkinöitä. Kuori päärynä ja kuutioi se. Murustele sinihomejuusto. Yhdistä ainekset keitetyn pastan sekaan. Lisää halutessasi suolaa ja mustapippuria.

Pizzapasta

Revi pallo hyvää mozzarellaa pieniksi suikaleiksi. Silppua reilusti tuoretta oreganoa. Halkaise rasiallinen kirsikkatomaatteja. Sekoita aineet keitetyn pastan joukkoon yhdessä oliiviöljytilkan, suolan ja mustapippurin kanssa. Halutessasi voit raastaa sekaan myös valkosipulinkynnen.

Suppilovahveropasta

Murustele muutama hyppysellinen kuivattuja suppilovahveroita muutaman ranskankermalusikallisen joukkoon. Lisää hieman dijon-sinappia ja tuoretta timjamia silputtuna. Suolaa ja pippuroi. Sekoita kypsään pastaan.

Meetvurstipasta

Silppua hyvää meetvurstia tai salamia ja paahdettua paprikaa (säilykepurkista). Lisää punaista pestoa. Yhdistä keitettyyn pastaan.

Papu-valkosipulipasta

Valuta tölkillinen isoja valkoisia papuja. Lisää reilusti valkosipulia, silputtua lehtipersiljaa, raastettua sitruunan kuorta ja mehua, loraus oliiviöljyä ja vähän raastettua parmesaania. Suolaa ja pippuroi. Sekoita keitettyyn pastaan.

Tonnikalapasta

Valuta purkki hyvää tonnikalaa. Lisää kapriksia ja keitettyä kananmunaa. Painele haarukalla kananmunan ja kapriksien rakenne rikki. Sekoita keitettyyn pastaan.

Piparjuuri-lohipasta

Silppua kylmäsavulohta ja lisää silppu piparjuurituorejuustoon. Saksi sekaan tilliä ja purista mukaan myös vähän sitruunan mehua. Suolaa ja pippuroi. Sekoita pastaan.

Sriracha-pasta

Sulata pussillinen pakastekatkarapuja. Sekoita niihin rouhittuja suolapähkinöitä, loraus limetin mehua, reilusti silputtua korianteria ja makusi mukaan sriracha-kastiketta. Sekoita katkarapumössö pastan joukkoon.

Kesäkurpitsa-pinaattipasta

Raasta pätkä kesäkurpitsaa ja saksi kourallinen babypinaattia silpuksi. Raasta sekaan parmesaania ja valkosipulia. Lorauta lopuksi mukaan vielä oliiviöljyä. Suolaa ja pippuroi. Sekoita pastaan.

Kananmuna-mätipasta

Muussaa keitetty kananmuna haarukalla. Lisää mätitahnaa tai mätiä, nokare voita tai ranskankermaa ja reilusti silputtua ruohosipulia. Suolaa ja pippuroi. Sekoita pastan joukkoon.

Pilko ja sekoita -pastaideat, osa 1

Pilko ja sekoita -pastaideat, osa 2

Teemu Leminen, Riikka Kaila, Riikka Väliahde

Edullinen ja maukas rosee kannattaa pitää mielessä myös kevään buffet-kautta varten.

Mikä? Adobe Reserva Rose 2017 (10,40 e) on kuiva, hapokkaan ryhdikäs viini Chilestä. 

Millainen? On pelkkää ennakkoluuloisuutta juoda roseeta ainoastaan kesällä. Tämä talviroseeksi sopiva mainio viini maistuu punaherukoilta, vadelmilta ja punaisilta omenoilta. Hinta-laatusuhde on erinomainen.

Minkä kanssa? Täydellinen seuralainen lämpimälle salaatille, jossa on esimerkiksi paahdettua kesäkurpitsaa tai munakoisoa. Pidä mielessä myös kevään buffet-kautta ajatellen, sillä ryhdikäs viini kestää monenlaisia makuja, ja on edullisuutensa vuoksi hyvä valinta suurempiinkin juhliin.

Lisää Tuomas Tantun viinisuosituksia löydät uusimmasta Glorian ruoka & viini -lehdestä!