Soppa365 on lisännyt 271 reseptiä.
Linkitetty 251 keittokirjaan.
OHJE Teemu Leminen KUVA Sanna Maskulin

Mehevä uunimunakas valmistuu alle puolessa tunnissa. Runsas maitomäärä tekee munakkaasta pehmeän, jolloin se muistuttaa vähän suolaista piirakkaa ilman taikinaa. Maistuu myös kylmänä!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2 isoa tai 4 alkuruoka-annosta
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Uunimunakas

Ainekset

6
kananmunaa
4
dl
maitoa
1/2-1
tl
suolaa
1/2
tl
currya
50
g
kylmäsavulohta
puolikas punasipuli ohuina suikaleina
(tuoretta tilliä)
voita tai öljyä vuoan voiteluun

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 200-asteiseksi.
  2. Vatkaa munat, maito ja mausteet sekaisin.
  3. Voitele mieluiten neliskanttinen, matala uunivuoka. Piirakkavuokakin käy.
  4. Kaada munaseos vuokaan.
  5. Ripottele sekaan sipulit. Saksi päälle kylmäsavulohi.
  6. Kypsennä noin 20 minuuttia. Munakkaan pitää olla hyytynyt muttei kuiva.
  7. Saksi tilli päälle.

Munamassaan voi lisätä myös sulatettua pakastepinaattia ja murennettua fetaa. Silloin lohen, curryn ja tillin voi jättää pois ja kuutioida munakkaaseen vaikkapa punaista paprikaa. Valmiin pinaattimunakkaan päälle voi silputa esimerkiksi tuoretta basilikaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Oton leipomukset on lisännyt 9 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.

Kaura ja omena ovat upea makupari. Tämän leivän vilja on kokonaan kauraa. Vuokaleipä on oikein helppo valmistaa. Suutuntuma on mukavan rouheinen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12 palaa
Valmistusaika
15 min + kohotus 1 h + paisto 45 min
Vaikeustaso
Helppo

Omena-kauravuokaleipä

Ainekset

3
dl
omenamehua
2
tl
sokeria
2
tl
suolaa
35
g
hiivaa
2
dl
kauraleseitä
2
dl
kaurahiutaleita
1
dl
omanasosetta
2
dl
kaurajauhoja
2
rkl
kaura- tai rypsiöljyä

Työvaiheet

Kuumenna omenamehu kädenlämpöiseksi.
Lisää sokeri, suola, murennettu hiiva, kauraleseet ja -hiutaleet.
Sekoita tasaiseksi.

Kuumenna omenasose kädenlämpöiseksi. (Kattilassa tai mikrossa)
Sekoita taikinan joukkoon omenasose, kaurajauhot ja öljy.
Vaivaa tasaiseksi, kimmoisaksi taikinaksi joko yleiskoneella tai käsin.

Nosta taikina voideltuun leipävuokaan (vetoisuus 2 litraa) ja tasoita pinta.
Anna kohota leivinliinalla peitettynä tunnin ajan.
Paista 190-asteisessa uunissa n. 45 minuuttia.

Kumoa ja anna jäähtyä hetki ennnen leikkaamista.
Nauti vaikkapa Oivariinin ja luomu brie-juuston kera.

Kommentit (0)

Töyhtöhyyppä on lisännyt 1 reseptin.
Linkitetty 23 keittokirjaan.

Vaihtoehdoksi feta-kesäkurpitsapihveille, jotka eivät pysy kasassa ilman reipasta "munakastukea". Jos käytettävissä on perunamuhennoksen jämät, niitä voi käyttää jatkeena. Tarjoa salaatin kera.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 hengelle (n. 20 pientä pihviä)
Valmistusaika
20min + 30-60min. Nesteenpoistoseisotus
Vaikeustaso
Helppo

Halloumi-kesäkurpitsapihvit

Ainekset

1
kpl
kesäkurpitsa, normaalia "myymäläkokoa"
2
kpl
kananmunia
1
paketti
Grillijuustoa tai halloumia
1
tl
timjamia
2
kpl
keskikokoista sipulia
1-2
Valkosipulin kynttä
1
rkl
perunajauhoja
öljyä
paistamiseen

Työvaiheet

Raasta juusto ja kesäkurpitsa karkeaksi raasteeksi. Purista kurpitsasta nestettä, jätä juustokurpitsaseos valumaan (juuston suola irrottaa nestettä) aikatalusi mukaan. Silppua sipuli ja valkosipuli hienoksi, kuullota ne, jäähdytä vähän. Lisää seokseen perunajauho ja munat, sekoita. Muotoile käsin tai lusikalla pieniksi pihveiksi. Paista öljyisessä pannussa miedolla lämmöllä, jotta kananmuna ehtii hyytyä ja saat pihvit käännettyä.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1060 reseptiä.
Linkitetty 10 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Tuomas Kolehmainen

Helppo ja herkullinen lehtikaali-gnocchipannu valmistuu vartissa. Makuun voit vaikuttaa sillä, kuinka tulisia raakamakkaroita valitset. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Makkara-lehtikaalignocchit

Ainekset

1
rkl
oliiviöljyä
6
raakamakkaraa
1
tl
chilihiutaleita
1
tl
fenkolinsiemeniä
500
g
gnoccheja
dl
kanalientä
100
g
lehtikaalia
Päälle
4
rkl
raastettua parmesaania

Työvaiheet

  1. Kuumenna öljy paistinpannulla. Purista makkarat pieninä paloina kuorestaan pannulle. Paista melkein kypsäksi, samalla puuhaarukalla vielä hieman pienemmäksi rikkoen. Lisää mausteet ja paista loppuun saakka. Siirrä makkarat kulhoon ja pidä lämpimänä.
  2. Paista gnoccheja makkaroiden rasvassa minuutti. Lisää kanaliemi ja keitä 2 minuuttia. Suikaloi lehtikaali joukkoon ja keitä vielä pari minuuttia, kunnes lehtikaali pehmenee. Lisää makkarat joukkoon.
  3. Raasta parmesaani valmiiden annosten päälle ja tarjoa heti.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2126 reseptiä.
Linkitetty 39 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Tuomas Kolehmainen

Suolainen riisipuuro on todellista kylmän kauden lohturuokaa. Jotta puurosta tulisi mahdollisimman hyvää, panosta laadukkaaseen kanaliemeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Kolmen kanan kiinalainen riisipuuro

Ainekset

1
l
kanalientä
3
dl
puuroriisiä
½
kg
myskikurpitsaa
2
kananmunaa
3
(noin 500 g)
broilerinrintafileetä
2
rkl
öljyä
½
tl
suolaa
¼
tl
maustepippuria
3
kevätsipulinvartta

Työvaiheet

  1. Kiehauta kanaliemi ja riisi kattilassa, laita lämpö miedolle ja peitä kattila kannella.
  2. Kuori ja paloittele kurpitsa 1 cm:n kuutioiksi. Lisää kuutiot riisin joukkoon kypsymään. Anna puuron hautua kannen alla noin 25 minuuttia. Puuron tulisi muistuttaa löysää risottoa, joten tarkkaile nesteen määrää keittämisen aikana ja lisää tarvittaessa vettä. 
  3. Keitä kananmunia 7 minuuttia ja jäähdytä kylmässä vedessä.
  4. Leikkaa broilerifileet suikaleiksi ja paista öljyssä pannussa noin 5 minuuttia. Mausta suolalla ja maustepippurilla.
  5. Kuori kananmunat ja leikkaa ne puoliksi. Suikaloi kevätsipuli.
  6. Jaa puuro lautasille. Annostele päälle broilerit, kananmunat ja kevätsipuli.

Kommentit (3)

Vierailija

Missä kohtaa panostetaan laadukkaaseen kasvisliemeen, kun ohjeessa kuitenkin käytetään kanalientä?

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Kiitos kommentista, tarkoituksena oli puhua kanaliemestä molemmissa kohdissa! Ingressi on nyt korjattu.

Vierailija

Onneksi Suomessa ei jo ylipainoisia ole tarpeeksi jotka lohturuokaa syövät. Olisikos jo vihdoinkin aika keksiä joku parempi sana kuin "lohturuoka"?