Soppa365 on lisännyt 243 reseptiä.
Linkitetty 236 keittokirjaan.
OHJE Teemu Leminen KUVA Sanna Maskulin

Mehevä uunimunakas valmistuu alle puolessa tunnissa. Runsas maitomäärä tekee munakkaasta pehmeän, jolloin se muistuttaa vähän suolaista piirakkaa ilman taikinaa. Maistuu myös kylmänä!

Annoksia
2 isoa tai 4 alkuruoka-annosta
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Uunimunakas

Ainekset

6
kananmunaa
4
dl
maitoa
1/2-1
tl
suolaa
1/2
tl
currya
50
g
kylmäsavulohta
puolikas punasipuli ohuina suikaleina
(tuoretta tilliä)
voita tai öljyä vuoan voiteluun

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 200-asteiseksi.
  2. Vatkaa munat, maito ja mausteet sekaisin.
  3. Voitele mieluiten neliskanttinen, matala uunivuoka. Piirakkavuokakin käy.
  4. Kaada munaseos vuokaan.
  5. Ripottele sekaan sipulit. Saksi päälle kylmäsavulohi.
  6. Kypsennä noin 20 minuuttia. Munakkaan pitää olla hyytynyt muttei kuiva.
  7. Saksi tilli päälle.

Munamassaan voi lisätä myös sulatettua pakastepinaattia ja murennettua fetaa. Silloin lohen, curryn ja tillin voi jättää pois ja kuutioida munakkaaseen vaikkapa punaista paprikaa. Valmiin pinaattimunakkaan päälle voi silputa esimerkiksi tuoretta basilikaa.

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1776 reseptiä.
Linkitetty 17 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Panu Pälviä

Kesäkurpitsa-broileripannu valmistuu yhdessä astiassa. Ainekset pannuun ja kansi päälle! Mehevä ruoka ei kaipaa lisukkeita.

Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Kesäkurpitsa-broileripannu

Ainekset

4
broilerin paistileikettä
1/2
tl
suolaa
1
sipuli
2
valkosipulinkynttä
2
(keltaista) kesäkurpitsaa
2
dl
riisiä
1
dl
valkoviiniä
3
dl
vettä
1/2
kanaliemikuutio
10
salvianlehteä
125
g
ranskankermaa
5
dl
babypinaattia
Lisäksi
1-2
rkl
voita

Työvaiheet

  1. Ota paistileikkeet huoneenlämpöön. Mausta ne suolalla.
  2. Hienonna sipuli ja valkosipulit. Leikkaa kesäkurpitsat paksuiksi viipaleiksi.
  3. Valmista ruoka syvässä kannellisessa paistinpannussa. Ruskista broilerit voissa pannussa ilman kantta. Lisää sipulit ja kesäkurpitsat. Paista pari minuuttia. Lisää riisi ja valkoviini ja anna viinin kiehahtaa. Lisää vesi, liemikuutio ja salvianlehdet. Laita kansi paikoilleen ja anna ruuan hautua miedolla lämmöllä noin 15 minuuttia tai kunnes riisi ja broileri on kypsää.
  4. Kun ruoka on valmis, lisää ranskankerma ja pinaatti. Kuumenna nopeasti mutta älä keitä enää. Tarjoa heti.

Kommentit (0)

Ihan maidotonta meininkiä on lisännyt 8 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
Kasvismakaronilaatikko - 100% vegeä
Kasvismakaronilaatikko - 100% vegeä

Tämä vie kielen mennessään! Mehevän ja maukkaan kasvismakaronilaatikon proteiinin lähteenä on suomalainen tomaatin makuinen nyhtökaura. Herkullisuutta lisää myös ihanat aurinkokuivatut tomaatit öljyssä. Pehmeäksi kuullotettu sipuli ja punainen paprika tuovat mahtavaa lisämakua.

Nyhtökauraa on helppo käyttää ruoanlaitossa. Tässä ohjeessa lisäät "nyhtiksen" suoraan pakkauksesta muiden ainesten joukkoon, se ei vaadi erillistä paistamista.

Reilu nippu tuoretta basilikaa ja mustat oliivit viimeistelevät koko komeuden. Tämä herkku sopii niin vegaaneille kuin muuten...

Annoksia
5-6
Vaikeustaso
Helppo

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 866 reseptiä.
Linkitetty 60 keittokirjaan.
Ohje Riikka Väliahde Kuva Tuomas Kolehmainen

Kana valmistuu kermaisessa siiderikylvyssä puolessa tunnissa. Omenasose antaa ruokaan sekä makeutta että pehmeyttä. 

Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Siiderikana

Ainekset

600
g
broilerin paistileikettä
2
sipulia
2
valkosipulinkynttä
2
rkl
öljyä
1
rkl
omenaviinietikkaa
1
dl
kuivaa omenasiideriä
2
dl
ruokakermaa
1
dl
makeuttamatonta omenasosetta
1
tl
suolaa
1
tl
mustapippuria
1
dl
lehtipersiljan lehtiä
5
timjamin oksaa

Työvaiheet

  1. Huuhtele paistileikkeet kylmällä vedelle. Kuivaa niiden pinnat ja leikkaa muutamaksi palaksi. Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet.
  2. Kuumenna ruokalusikallinen öljyä paistinpannulla. Ruskista lihat hyvin. Madalla pannun lämpöä ja lisää loput öljystä. Kuulota sipuleita ja valkosipulia pannulla 5 minuuttia. Kaada pannulle etikka ja siideri. Anna kiehahtaa.
  3. Lisää ruokakerma ja omenasose. Sekoita. Mausta suolalla ja pippurilla. Anna porista sillä välin, kun hienonnat yrtit. Viimeistele yrteillä.

Vinkki! Makeuttamatonta omenasosetta saa kaupoista – tai voit tehdä sen itse.

Kommentit (0)

Kaisu P. on lisännyt 178 reseptiä.
Linkitetty 9 keittokirjaan.
Annoksia
4
Valmistusaika
1/2 h
Vaikeustaso
Helppo

Tonnikala kikhernefusilli salaatti

Ainekset

200
G
kikhernefusilli
1 (185 g)
Prk
Tonnikala
1-2
Kpl
Suolakurkku
1
Dl
Aurinkokuivattutomaatti
1
Kpl
Iso omena
2
Vartta
Kevätsipulia
Suola
Mustapippuri rouhetta
1
Rkl
Tumjami
1/2
Dl
Aurinkokuivatuntomaatin öljyä

Työvaiheet

Kuumenna vesi kiehuvaksi.
Lisää suola ja kikhernefusillit kiehuvaan veteen.
Anna kiehua ilman kantta 4 minuuttia.
Valuta vesi.
Pilko kurkut,tomaatit,sipulit ja omena pieniksi kuutioiksi. Sekoita kaikki aineet keskenään. Mausta.

Kommentit (0)