Tarvitset keskelle pöytää ison kulhon, jossa on pari litraa vettä. Jokainen syöjä rakentaa kevätrullansa omalla lautasellaan - ja täyttää rullansa niillä herkuilla, joita tekee mieli.
Pikakevätrullat syntyvät 10 minuutissa. Niitä voisi kutsua myös kesärulliksi, koska rullia ei friteerata.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Valmistusaika
10 min
Vaikeustaso
Helppo
Pikakevätrullat
Ainekset
1
paketti
riisipaperilevyjä
1
ruukku
tuoretta korianteria
2
porkkanaa
2
avokadoa
lämminsavulohta, katkarapuja tai tuoreita herkkusieniä
soijaa tai dippikastiketta
Vaihtoehtoisia täytteitä (voit laittaa vaikka kaikkia):
salaatinlehtiä ja kurkkua
keitettyjä nuudeleita, ituja, tempehiä tai tofua
keitettyä ja revittyä kanaa tai kalkkunaa, naudanlihaa tai porsasta
Työvaiheet
- Raasta tai suikaloi porkkana (raastaminen on nopeampaa) ja kurkku. Kuori ja paloittele avokado. Revi salaatinlehdet pienemmiksi. Asettele lohi/katkarapu/herkkusienet omiin pikkukulhoihinsa. Revi korianteri valmiiksi - muista käyttää myös varret.
- Aseta keskelle pöytää vadillinen kylmää vettä. Aseta jokaiselle syöjälle laakea lautanen ja soija-astia henkilökohtaista soijadippiä varten. Lorauta ruokalusikallinen soijaa soija-astiaan.
- Rakenna rulla niin, että liotat ensin riisipaperia noin 10 sekuntia vedessä. Sen ei tarvitse tulla täysin pehmeäksi, sillä paperi pehmenee vielä lautasellakin. Nosta pehmentynyt riisipaperi lautaselle (jotkut käyttävät sen pyyheliinan päällä, mutta se ei ole välttämätöntä). Nosta haluamasi täytteet rullan keskelle ja taita sen jälkeen toinen pää riisipaperista täytteen yli. Viikkaa sitten rullan päät rullaan mukaan ja pyöritä kääröksi. Jos haluat taiteilla, laitat alimmaksi ne täytteet, joiden haluat näkyvän rullan päällä. Harjoittelu tekee mestarin.
- Dippaa pikakevätrullaa soija-astiassa ja syö sormin.