Vegepadan maun salaisuus: misonokare. Kuva: <span class="photographer">Sami Repo.</span>
Vegepadan maun salaisuus: misonokare. Kuva: Sami Repo.

Maailman kasvisruokapäivän kunniaksi Soppa365 julkistaa riistapadan vegeversion.

Lokakuun ensimmäisenä päivänä vietetään maailman kasvisruokapäivää. Yhdysvalloista jo 70-luvulla käynnistyneen perinteen tarkoitus on julistaa kasvisruokailun iloa ja tuoda esiin lihattoman ruokavalion eettisyyttä, ympäristöystävällisyyttä ja terveellisyyttä.

Kasvisruokapäivä osuu Suomessa ajankohtaan, jolloin kotikeittiöissä kaivetaan padat ja uunivuoat kesäsäilöstä ja siirrytään kohti tuhteja ja tummia makuja. Jotta kasvissyöjäkin pääsisi täysillä mukaan patakauteen, Soppa365 etsi käsiinsä mehevän palsternakkapadan ohjeen. Siinä käsitellään kasviksia samalla hartaudella, jolla metsästäjä käy hirvipaistinsa kimppuun.

Palsternakkapadassa juurekset saavat tukea voimakkaista torvisienistä, ja liiton viimeistelee täyteläinen misotahna. Löytyypä padasta tujaus maustettua viinaakin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Koska padassa ei ole mitään eläinkunnan tuotetta, se sopii myös marraskuun ensimmäisenä päivänä vietettävän maailman vegaanipäivän juhlistukseen. Ja maistuu takuulla muillekin kuin kasvissyöjille.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Vegaanin miso-palsternakkapadan ohjeen löydät täältä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla