Mikko Välttilän kanat tepsuttelevat ulkona.
Mikko Välttilän kanat tepsuttelevat ulkona.

Glorian Ruoka & Viini valitsi vuoden raaka-aineeksi kananmunan, josta tehdään nyt uppomunia ja shakshuka-pannua.

Munakasrulla ja pohjoisafrikkalainen shakshuka eli tomaattinen kananmunapannu tulivat monelle tutuiksi, mutta vuoden ylivoimainen nousija on uppomuna. Oli lautasella sitten salaattia, pyttipannua tai paahtoleipää, uppomunan kultainen pehmeä sisus sopii se seuraksi.

Kaupan jo entisestään runsaan kananmunavalikoiman uusin tulokas on ulkokanan muna. Suomen ensimmäisen ulkokanalan isännän Mikko Välttilän kanat saavat tepsutella ulkona kesät talvet, jos siltä tuntuu.

Tämän hetken trendikkäin kananmuna on uppomuna. Lue huijarin uppomunavinkit täältä!

Edullinen ja maukas rosee kannattaa pitää mielessä myös kevään buffet-kautta varten.

Mikä? Adobe Reserva Rose 2017 (10,40 e) on kuiva, hapokkaan ryhdikäs viini Chilestä. 

Millainen? On pelkkää ennakkoluuloisuutta juoda roseeta ainoastaan kesällä. Tämä talviroseeksi sopiva mainio viini maistuu punaherukoilta, vadelmilta ja punaisilta omenoilta. Hinta-laatusuhde on erinomainen.

Minkä kanssa? Täydellinen seuralainen lämpimälle salaatille, jossa on esimerkiksi paahdettua kesäkurpitsaa tai munakoisoa. Pidä mielessä myös kevään buffet-kautta ajatellen, sillä ryhdikäs viini kestää monenlaisia makuja, ja on edullisuutensa vuoksi hyvä valinta suurempiinkin juhliin.

Lisää Tuomas Tantun viinisuosituksia löydät uusimmasta Glorian ruoka & viini -lehdestä!