Mikko Välttilän kanat tepsuttelevat ulkona.
Mikko Välttilän kanat tepsuttelevat ulkona.

Glorian Ruoka & Viini valitsi vuoden raaka-aineeksi kananmunan, josta tehdään nyt uppomunia ja shakshuka-pannua.

Munakasrulla ja pohjoisafrikkalainen shakshuka eli tomaattinen kananmunapannu tulivat monelle tutuiksi, mutta vuoden ylivoimainen nousija on uppomuna. Oli lautasella sitten salaattia, pyttipannua tai paahtoleipää, uppomunan kultainen pehmeä sisus sopii se seuraksi.

Kaupan jo entisestään runsaan kananmunavalikoiman uusin tulokas on ulkokanan muna. Suomen ensimmäisen ulkokanalan isännän Mikko Välttilän kanat saavat tepsutella ulkona kesät talvet, jos siltä tuntuu.

Tämän hetken trendikkäin kananmuna on uppomuna. Lue huijarin uppomunavinkit täältä!