Mustikat uppoavat  jäiseen juustokakkuun. 
Kuva Reetta Pasanen
Mustikat uppoavat jäiseen juustokakkuun. Kuva Reetta Pasanen

Kesän parhaaseen hetkeen tarvitaan kopallinen tuoreita mustikoita

Tämä kesä on paras vuosiin. Mättäät ovat kypsyviä mustikoita täynnä! Kukinnan onnistuttua kesäsateet ja viileys ovat vain parantaneet marjasatoa.

Siis mustaa aarretta keräämään, suomalaisten omaa "poverimarjaa", joka on täynnä flavonoideja, kuitua  ja C- ja E-vitamiineja.

Parhaimmillaan muistikka on metsässä, suoraan varvusta riivittynä ja toiseksi parasta varmasti piirakan päällä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Perinteisen pulla- ja muropohjaisen piiraan rinnalle on noussut melkoinen määrä herkullisia ohjeita, joita kannattaa kokeilla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Mustikkatosca

Mustikkatoscan salaisuus on rapea saksanpähkinöistä tehty kuorrutus mehevän mustikkapinnan päällä.

Ohjeen löydät tästä.

 Basilika-mustikkapiirakka

Basilika-mustikkapiirakan juju on basilikasokeri, jota löytyy piiraan pohjasta ja ripaus myös mustikoiden päältä.

Ohjeen löydät tästä.

 Mustikkagalette


Mustikkagalette on ranskalainen avopiirakka, jossa on ohut ja rapea pohja. Täytteeseen uppoaa paljon mehevää marjaa. Parasta piiras on uunilämpimänä vaniljajäätelön kanssa.

Ohjeen löydät tästä.

Mustikka-nektariinipiirakka


Mustikka-nektariinipiirakan kerroksissa on kuohkeaa mascarponevaahtoa, nektariineja ja tuoreita mustikoita.  Nektariinisiirappi viimeistelee tortun meheväksi.

Ohjeen löydät täältä.

 Mustikkainen juustokakkujätski

 

Mustikkaisen juustokakkujätskin uumenissa on tuoreita marjoja ja keksimuruja. Itsetehty jäätelö syntyy näppärästi ilman jäätelökonetta.

Ohjeen löydät täältä.

 

Mustikkaisia metsäretkiä ja leipomahetkiä toivotellen!

 

Kuvat: Pia Inberg, Reetta Pasanen, Panu Pälviä ja Sami Repo

Sisältö jatkuu mainoksen alla