Laskiaishodarissa on hilloa ketsupin paikalla ja nakki mantelimassasta.
Kuva: Katja Nordlund.
Laskiaishodarissa on hilloa ketsupin paikalla ja nakki mantelimassasta. Kuva: Katja Nordlund.

Laskiaishodari ratkaisee ikuisen hillo vai mantelimassa -kiistan.

Laskiainen on jo ovella, ja sen päätähdellä, laskiaispullalla, menee lujaa. Vuosia kestänyt hillo vai mantelimassa -kinastelu on saanut kilpailijan keskustelusta, jossa väännetään kättä pullan oikeasta muodosta. Klassinen pullapulla on nimittäin saanut haastajia: litteäksi rieskaksi paistettuja wrap-kääreitä, hodarisämpylän muotoon pyöriteltyjä pullia, ketjuun aseteltuja pullajonoja ja täytekakkua muistuttavia pullakakkuja.

Kuumimmaksi hitiksi on nousemassa tukholmalaisessa konditoriassa kehitetty laskiaiswrap (kerroimme siitä tammikuussa). Mukaan otettavaksi ja helposti syötäväksi suunniteltu uutuuspulla puhuttaa myös Suomessa, ja siitä on kehitelty kotona toteutettavia reseptejä. Muun muassa Valion sivuilta löytyy laskiaiswrapin ohje. Tosin siinä täytteet eivät saa ympärilleen pullataikinaa vaan tex-mexhyllyltä tutun vehnäwrapin.

Toinen kokeilunhaluiselle sopiva uutuus on hodarin muotoon leivottu laskiaispulla. Ruotsissa sen sisällä olisi tietysti mantelimassaa, koska ruotsalaisille se on ainoa oikea laskiasipullan täyte. Meillä Suomessa maistuu myös hillo, jopa mantelimassaa enemmän. Siksi me Sopassa kehitimme laskiaishodarin, jossa on täytteenä sekä hilloa että mantelimassaa. Ja tietysti ihanaa kermavaahtoa!

 

[iframe src="https://instagram.com/p/ybmuemkJvf/embed"]

Laskiaishodarin  ja -wrapin reseptit löydät klikkaamalla tästä.

Edullinen ja maukas rosee kannattaa pitää mielessä myös kevään buffet-kautta varten.

Mikä? Adobe Reserva Rose 2017 (10,40 e) on kuiva, hapokkaan ryhdikäs viini Chilestä. 

Millainen? On pelkkää ennakkoluuloisuutta juoda roseeta ainoastaan kesällä. Tämä talviroseeksi sopiva mainio viini maistuu punaherukoilta, vadelmilta ja punaisilta omenoilta. Hinta-laatusuhde on erinomainen.

Minkä kanssa? Täydellinen seuralainen lämpimälle salaatille, jossa on esimerkiksi paahdettua kesäkurpitsaa tai munakoisoa. Pidä mielessä myös kevään buffet-kautta ajatellen, sillä ryhdikäs viini kestää monenlaisia makuja, ja on edullisuutensa vuoksi hyvä valinta suurempiinkin juhliin.

Lisää Tuomas Tantun viinisuosituksia löydät uusimmasta Glorian ruoka & viini -lehdestä!