Laskiasihodarin nakki on mantelimassaa ja ketsuppi vadelmahilloa.
Laskiasihodarin nakki on mantelimassaa ja ketsuppi vadelmahilloa.

Uudistunut laskiaispulla sopii käteen, sillä se on naamioitu wrapiksi tai hodariksi.

Jos olet joskus viettänyt vuodenvaihteen Ruotsissa, olet ehkä huomannut, miten kahviloiden ja konditorioiden tarjonta muuttuu yhdessä yössä. Ilotulitusrakettien katku leijuu vielä ilmassa, kun piparkakut ja muut joululeivonnaiset saavat tehdä vitriineissä tilaa kermaa pursuaville laskiaispullille.

Ja niitä laskiaispullia myydään koko talvi kuin leipää, sillä ruotsalaiset ovat hulluina laskiaispulliin. Tai siis semlaan, joksi he mantelimassan ja kerman täyttämään pullaa kutsuvat.

Tänä vuonna tammikuu toi länsinaapuriin kohun, kun tukholmalainen Tössebageriet-kahvila kehitti laskiaispullasta version, jossa täytteet kääritään ohueen pullakuoreen wrapin tapaan. Näin laskiaispullaa rakastavat tukholmalaiset voivat natustaa herkkuaan jopa kävellessään.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Media innostui laskiaiswrapista, ja kohta semlasta löytyi myös hodari- ja burgeriversiot. Myös Nyt.fi raportoi villityksestä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Me Sopassa kokeilimme laskiaiswrapin ja -hodarin tekemistä kotioloissa – ja hyvinhän se onnistui. Wrapin kääriminen sujui, kun taikinalettusia paistoi vain hetken. Liikaa paistuessaan taikina kovettuu, eikä sitä saa enää rullalle. Ohuen pullan ja runsaan täytteen yhdistelmä on ylellinen, mutta pullanystävä saattaa pitää nisun roolia wrapissa liian pienenä.

[iframe src="https://instagram.com/p/ybmuemkJvf/embed"]

Pullahiirelle parempi valinta on laskiaishodari. Kun pyörittelee taikinasta vajaan kymmenen sentin minisämpylöitä, saa kunnon pullan, joka silti sopii käteen. Väliin runsaasti kermavaahtoa, nakiksi mantelimassatanko ja ketsupiksi vielä vadelmahilloa.  Näin syntyy laskiaispulla, jossa saa joka haukulla pullaa, kermaa, hilloa ja mantelimassaa suuhunsa sopivassa suhteessa.

Laskiaiswrapin ja -hodarin reseptit löydät klikkaamalla tästä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla