Popcorn-kakkuun voi upottaa kymmeniä herkkuja. Kuva: <span class="photographer">Heidi Korhonen</span>
Popcorn-kakkuun voi upottaa kymmeniä herkkuja. Kuva: Heidi Korhonen

Maailma on pullollaan erilaisia juhlapäiviä. Kansallinen jälkiruokapäivä, National Dessert Day, on tietysti amerikkalainen unelma, jota vietetään 14.10. Soppa kehitteli juhlapäivän kunniaksi amerikkalaisen ylenpalttisen herkkujälkiruuan.

Jälkiruokia syödään kaikkialla maailmassa, maku ja muodot tosin vaihtelevat suuresti. Siksipä jälkiruuan määritelmä ei ole ihan yksiselitteinen. Yksi asia kuitenkin kuuluu useimpiin jälkiruokiin ja se on makeus.

Ruokatoimituksessamme innostuttiin ajatuksesta viettää omaa jälkkäripäivää, amerikkalaisella twistillä, vähän överisti. Kukapa ei tykkäisi amerikkalaisista herkuista, karkeista, kakuista tai pikkuleivistä. Amerikkalaiset naapurini puhuvat usein leffailloista, joihin kuuluu popcorneja, vaahtokarkkeja, amerikkalaisia rapeita suklaakarkkeja ja Coca Colaa. Sitten he mainitsivat popcorn-kakun, joka jäi mieleeni.

Päätin kokeilla kakun valmistusta kioskilta löytyvillä raaka-aineilla, ja se olikin aika hauskaa. Paljon poppareita, pieniä marmeladipaloja, M&M-karkkeja, Snickers-patukoita, suklaata ja suolapähkinöitä. Tähän kakkuun voi tunkea oikeastaan mitä vain nameja. Ensimmäisissä versioissa laitoin liian vähän poppareita ja jätin marmeladit liian isoiksi paloiksi. Se vaikutti sekä ulkonäköön että makuun. Viimeisin versio oli paras sekä maultaan että ulkonäöltään. Sen ohje löytyy Sopasta.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Popcorn-kakku pysyy koossa sulatetusta voista ja vaahtokarkeista keitetyllä "liimalla", joka osoittautuikin mainioksi keksinnöksi. Liima on niin tehokasta, että kakkumassaa oli vaikea levittää vuokaan. Sitten tajusin lorauttaa rypsiöljyä lasiin ja kastella käsiäni öljyssä vähän väliä. Vaahtokarkkiliima oli hyvin säikeistä ja venyvää, joten öljyä todella tarvittiin. Hyvä idea oli myös painella kuivia poppareita päällimmäiseksi kerrokseksi, jolloin kakku oli helppo painaa tiiviiksi vuokaan. Karkkiliima on aluksi tosi kuumaa, joten ensimmäiset sekoitukset kannattaa tehdä kahden ruokalusikan avulla. Muuten sormet palavat. Siitäkin on nyt kokemusta. Liiman voi antaa myös jäähtyä hetken ennen kuin sekoittaa sen poppareiden ja karkkien kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Viimeisin jännitysmomentti oli, miten saada kakku ulos vuoasta. Se oli kuitenkin helppo juttu, kun käytin pinnoitettua ja hyvin voideltua kakkuvuokaa. Irrotin kakkua kevyesti veitsellä, sen verran, että se sai hieman ilmaa alleen. Sitten se irtosikin vuoasta itsekseen.

Uskaltaisin väittää, että popcorn-kakku on lastenkutsujen ja leffailtojen superhitti! Lisäksi se on omiaan esimerkiksi halloween-juhlien herkkupöydässä.

Popcorn-kakun ohjeen löydät täältä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla