Söisitkö heidän ravintoloissaan? Kuva: Nelonen.
Söisitkö heidän ravintoloissaan? Kuva: Nelonen.

Uusi kotimainen tosi-tv-ohjelma Ravintola X tekee julkkiksista ravintoloitsijoita yhden päivän ajaksi.

Viime vuosina julkisuuden henkilöt ovat kokeilleet kykyjään mitä useammilla aloilla. Julkkikset ovat tanssineet sekä parketilla että jäällä, johtaneet orkesteria kapellimestarin roolissa, uimahypänneet ja kisanneet jopa Big Brother -talossa. Tuorein tosi-tv-ohjelma tekee julkkiksista ravintoloitsijoita.

Ravintola X on uusi kotimainen ohjelmaformaatti, jossa julkisuuden henkilöt pääsevät yhden illan aikana toteuttamaan unelmiensa ravintolan. Kisaajat saavat aikaa vuorokauden, 1000 euroa käteistä ja tuekseen Tomi Björckin johtaman tiimin ravintola-alan ammattilaisia. Ravintolan teeman, ruokalistan, sisustuksen ja mahdollisen ohjelman kilpailijat päättävät kuitenkin itse.

Ravintola X -ohjelmaan on lupautunut kaikkiaan 11 kilpailijaa. Mukaan lähtevät  juontaja Vappu Pimiä, toimittaja Rakel Liekki, koomikko Pirjo Heikkilä, tiiminä kisaavat isä ja poika Joel ja Hjallis Harkimo, puolustusministeri Carl Haglund, Uusi Lastensairaala 2017 -säätiön hallituksen puheenjohtaja Anne Berner, ex-alppihiihtäjä Kalle Palander, kansanedustaja Jaana Pelkonen, muusikko-juontaja Axl Smith ja tosi-tv-tähti Sauli Koskinen.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Kisaajat tavoittelevat sekä tyytyväisiä asiakkaita että mahdollisimman isoa myyntiä. Kun kaikki kilpailijat ovat järjestäneet ravintolailtansa, selviää kuka pärjäsi parhaiten.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kisaravintolat pystytetään Helsingin Teurastamon alueelle touko-heinäkuussa. Ravintola X alkaa Nelosella syksyllä 2014.

Sisältö jatkuu mainoksen alla