Vappuna tekee mieli sekä rapeaa, rasvaa tihkuvaa munkkia että suolaista ja lihaisaa nakkia. Mitäpä, jos yhdistäisitkin nämä molemmat nyt tikun nokkaan ja tarjoilisit vappuvieraillesi corn dogeja Amerikan-malliin? Ruokatoimittajamme testasi ja lupaa, että nämä herkut valmistuvat 20 minuutissa.

Corn dog on juuri niitä ruokia, joita joita ei kehtaa myöntää rakastavansa. Rapean taikinakuoren sisään uppopaistettu nakki ei ole gourmetia, mutta hyvän ketsupin ja sinapin kera tarjottuna taivaallista vappuruokaa.

Jenkkien-kävijä on törmännyt pikaruokana tarjottaviin frittinakkeihin urheilustadioneilla ja katukojussa. Saapa nakkitikkuja esipaistettuna supermarketeistakin, jolloin suolapalat tarvitsee vain lämmittää uunissa. Siinä missä hodarit maistuvat amerikkalaislapsille, vie corn dog herkuttelun vieläkin paheellisimmalle tielle.

Vapun korvalla Sopan testikeittiössä päätettiin panna öljypata porisemaan ja testata, miten helposti ja nopeasti frittinakit valmistuvat vappuhulinoihin.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Näin corn dogit onnistuvat kotikeittiössä

Corn dogien valmistus on yllättävän helppoa. Ihan oikeasti. No joo, pitäähän siinä hiukan säätää paistoöljyn kanssa, mutta paistamislämpötilan arviointia helpottaa lämpömittari. Tavallinen digitaalinen lämpömittari sopii puuhaan oivallisesti, jos vain mittarin asteikko riittää 170-180-asteeseen, sopivaan uppopaistolämpötilaan. Aseta mittarin anturi sopivasti öljyyn ja tarkkaile tilannetta näytöltä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Voit selvittää öljyn lämpötilan myös ilman mittaria. Pane varovasti öljykattilaan vähän noppakuutiota isompi vaalean leivän pala. Jos leipäpala alkaa heti porista ja ruskistuu nopeasti, noin 1 minuutissa, on öljy tarpeeksi kuumaa. Toki voit uhrata myös ensimmäisen frittinakin öljylämpötilan selvittämiseksi. Meneehän usein ensimmäinen paistettu lettukin "pannulle".

(Uppopaistaminen on muuten niitä keittiöhommia, jotka oppii varsin nopeasti hoitamaan ihan näppituntumalla, jos sitä tekee vain tarpeeksi usein. Rohkeutta kehiin, kaverit!)

Frittitaikina sekoitetaan vehnä- ja maissijauhoista (nimenomaan keltaisista maissijauhoista, ei maissitärkkelyksestä), maidosta, munasta, sokerista ja leivinjauheesta ilman sen kummempia vatkauksia. Taikina kannattaa siirtää korkeaan kapeaan kulhoon, esimerkiksi sauvasekoittimen kulhoon, oluttuopiin tai mittakannuun, jolloin nakkien upottaminen taikinaan on helpompaa. Tavallinen kulhokin käy, valuta silloin taikinaa nakkien päälle lusikan avulla. Maissijauho antaa taikinaan mukavan kullankeltaisen värin ja sen ansiosta corn dogien paistopinta on myös ihanan rapea.

Nakit voit valita mielesi mukaan. Yleensä taikinaan piiloutuu ihan tavallinen pitkä nakki, mutta kokeile rohkeasti esimerkiksi braatwurstia tai jotakin mausteista nakkia.

Tikuiksi käy tavalliset varrastikut. Katkaise tikkuja lyhyemmäksi siten, että ne mahtuvat paistamisessa käyttämääsi kattilaan lappeelleen. Työnnä tikut nakkien sisään koko nakin pituudelta. Tikut kestävät paistamisen eli ne voi upottaa nakkien mukana kauttaaltaan öljyyn, mikä helpottaa paistajan hommaa.

Riittävän kuumassa öljyssä frittinakit paistuvat parissa minuutissa kullanruskeiksi. Voit käännellä nakkeja metallipihdeillä paistamisen aikana, jotta ne kypsyvät tasaisesti. Nostele valmiit tikut öljystä ja tarjoa heti kuumina ketsupin ja sinapin kera. Näissä herkuissa yksinkertainen tarjoilu on paras valinta.

Tarkan ohjeen corn dogeihin löydät täältä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla