Tartu rohkeasti parsaan ja dippaa. Kuva: Anna Huovinen
Tartu rohkeasti parsaan ja dippaa. Kuva: Anna Huovinen

Rapsakaksi paistettu parsa on oiva herkku dippattavaksi. Dippiparsat ovat hauska ja helppo alkupala, joka saattaa jopa huvittaa vieraita.

Uunissa rapeaksi paistettu parsa on kuin luotu dippailuun. Sekoita yksi tai useampi dippi ja laita parsat tarjolle pystyyn korkeaan juomalasiin. Jokainen syöjä voi napata parsan näppeihinsä ja kastaa mieluisaan dippiin. Hauska alkuruoka säästää sinut lautastiskiltä.

3 parsadippiä

 

Parmesaanimajoneesi

Parsa rakastaa suolaista ja umamista parmesaania. Raasta parmesaani mahdollisimman hienoksi raasteeksi ja sekoita se hyvän  majoneesin joukkoon. Mausta lirauksella sitruunanmehua. Katso tästä kuinka teet sauvasekoittimella majoneesin.

Yrttidippi

Parsan keväinen maku korostuu yrtteihin dippamalla. Tee helppo yrttidippi silppuamalla iso kasa yrttejä hienoksi. Parhaiten tarkoitukseen sopivat basilika ja lehtipersilja. Sekoita yrit creme fraicheen. Rouhi mustapippuria joukkoon ja ripauta suolaa. Voit viimeistellä dipin sitruunan kuorella. Anna tekeytyä hetki.

Vispattu voi

Voi ja parsa ovat täydellinen match. Tee syntinen voidippi sulattamalla voikimpaletta mikrossa hetki ja vispaamalla se sitten kuohkeaksi. Laita voi kimpale mikroon 15-30 sekunniksi. Kuuntele mikron vieressä ja kun kuulet ensimmäisen rasvapoksahduksen tiedät, että voi on sopivan sulanut. Vispaa puoliksi sulanut voi sähkövatkaimella kuohkeaksi kunnes sen rakenne muistuttaa majoneesia. Mausta karkealla dijon-sinapilla ja sormisuolahiutaleilla.

Vispattu voi muistuttaa ulkonäöltään vähän majoneesia.

 

Rosee toimii buffetissa täydellisesti, ja tämän viinin hinta pelastaa juhlien budjetin.

Mikä? Espanjalainen Raimat Rosada 2016 (10,89 e) on loistava yleisviini kevään kemuihin ja juhlabuffetteihin.

Millainen? Herkullisen hedelmäinen, mutta kuiva. Kirsikoiden ja mansikoiden aromia ryhdittää mukava mausteisuus.

Minkä kanssa? Buffetin yleisviiniksi. Erityisen hyvin viini sopii paahdettujen kasvisten ryydittämien salaattien sekä lohen, paahtopaistin ja kanan seuraan.

Viinisuositus: Tuomas Tanttu. Lisää Tantun viinisuosituksia löydät uusimmasta Glorian ruoka & viini -lehdestä.

Kuva: Alko

Upeasti uudistuneesta Glorian ruoka & viini -lehdestä löydät herkullisimmat ratkaisut kevään juhlaputkeen: suuri kuohuviinitesti, raparperisima, etukäteen valmistuvat ja pieneen tilaan mahtuvat suolaiset levypiirakat, upeat täytekakut sekä huippukokin yllättävät mokkapalat. Mukana myös opas New Yorkin ravintoloihin, maistuvimmat alkoholittomat kuohujuomat sekä viinintekijä Outi Jakovirran haastattelu. Lehti on myynnissä 19.4.