Maksa kypsyy meheväksi myös kokonaisena. Kuva: Piia Arnould
Maksa kypsyy meheväksi myös kokonaisena. Kuva: Piia Arnould

Juhlava ruoka lähes ilmaiseksi. Maksapaisti on ohje, jota kannattaa kokeilla.

Tässä maksanystäville ohje, jota edes Soppa365 kokkaavat toimittajat eivät olleet hoksanneet. Kypsennä kokonainen maksa uunissa.

Helposti pannulla kuivuva maksapihvi kypsyy kokonaisena paistopussissa meheväksi. Ruokatoimittaja Anu Brask muisteli ET lehteen edullisia ohjeita ja mieleen tuli mummon lempiohje maksapaistista. Pintaan suolaa ja pippuria ja maksa kokonaisena kypsymään.

- Ainoa vaaranpaikka on, että jättää paistin uunikypsennyksen jälkeen pussiin hautumaan. Mehevin paistista tulee kun sen kuorii paiston jälkeen heti pussista, antaa hetken vetäytyä ja leikkaa tarjolle viipaleiksi, Anu miettii.

Hintakaan ei ole paha, piparjuurimuusin ja puolukoiden kanssa annoshinnaksi tulee 1,50 e.

Kannattaa kokeilla!

 

Mehevän maksapaistin ohjeen löydät tästä

 

Täyteläinen punaviini on hinta-laatusuhteeltaan oikea aarre.

Mikä? Nederburg The Winemasters Shiraz 2016 on eteläafrikkalainen punaviini, joka ihastuttaa monikäyttöisyydellään ja hinta-laatusuhteellaan (11,50 e).

Millainen? Täyteläisen ja kohtuullisen tanniinisen viinin maussa tuntuvat ensisiemauksella tummat kypsät metsämarjat ja kirsikat, ja jälkimaussa savuinen tammiaromi.

Minkä kanssa? Hyvä yleisviini grillatulle naudanlihalle ja pihveille, olipa kypsyysaste kypsä tai medium. Pidä mielessä myös syksyn hirvikautta varten.

Suosituksen antoi viinitoimittaja Tuomas Tanttu. Lisää Tantun vinkkejä löydät uusimmasta Glorian ruoka & viini -lehdestä.

Glorian ruoka & viini sekä Soppa365 ovat julkaisseet jälleen runsaan reseptilehden, joka keskittyy hullunhyvään kasvisruokaan.

Miten tehdään maalaissalaatti, joka ei jätä nälkäiseksi? Mitkä vegeruuat pelastavat, kun aikaa on vähän ja ainekset täytyy löytää lähikaupasta? Miten kasviksia grillataan ja mitä ihmettä onkaan nyhtösieni?

Muun muassa näihin kysymyksiin löydät vastaukset Soppa365:n ja Glorian ruoka & viinin erikoisjulkaisusta. Se sisältää yli 60 toimituksen testaamaa reseptiä. Lehti sopii sinulle, joka rakastat kasvisruokaa ja etsit uusia ideoita kokkailuun. Yhtä mainiosti se passaa kuitenkin myös vegeilynoviisin hyppysiin – erityisesti, jos kaipaat helppoja reseptejä, joilla lähteä kokeilemaan. Vege julkaistiin ensimmäistä kertaa viime vuonna, ja lehdet loppuivat kaupasta ennen aikojaan. Nyt rakastettu Vege on taas täällä – entistä houkuttelevampien ohjeiden ja ideoiden kera. Julkaisun ohjeista noin puolet ovat vegaanisia ja loput lakto-ovovegetaristeille sopivia. Yli 20 reseptiä valmistuu alle puoleen tuntiin!

Vege-erikoisjulkaisun löydät lehtihyllystä hyvin varustelluista liikkeistä.

#täyttävegeä eteenpäin!