Maksa kypsyy meheväksi myös kokonaisena. Kuva: Piia Arnould
Maksa kypsyy meheväksi myös kokonaisena. Kuva: Piia Arnould

Juhlava ruoka lähes ilmaiseksi. Maksapaisti on ohje, jota kannattaa kokeilla.

Tässä maksanystäville ohje, jota edes Soppa365 kokkaavat toimittajat eivät olleet hoksanneet. Kypsennä kokonainen maksa uunissa.

Helposti pannulla kuivuva maksapihvi kypsyy kokonaisena paistopussissa meheväksi. Ruokatoimittaja Anu Brask muisteli ET lehteen edullisia ohjeita ja mieleen tuli mummon lempiohje maksapaistista. Pintaan suolaa ja pippuria ja maksa kokonaisena kypsymään.

- Ainoa vaaranpaikka on, että jättää paistin uunikypsennyksen jälkeen pussiin hautumaan. Mehevin paistista tulee kun sen kuorii paiston jälkeen heti pussista, antaa hetken vetäytyä ja leikkaa tarjolle viipaleiksi, Anu miettii.

Hintakaan ei ole paha, piparjuurimuusin ja puolukoiden kanssa annoshinnaksi tulee 1,50 e.

Kannattaa kokeilla!

 

Mehevän maksapaistin ohjeen löydät tästä