Kuvat
Tuomas Kolehmainen

Ruokatoimittajien aattobravuurit, kuohuva joulubrunssi ja sesongin ihanat leivonnaiset. 24 ruokalahjaideaa ja 12 toiveviiniä. Uusi Glorian ruoka & viini kattaa pöytään joulun.

Joulu on tänä vuonna entistä rennompi ja herkullisempi. Aattona poksautetaan juhlatunnelma kattoon kuohuvan juoman siivittämänä. Joulubrunssin tähtiä ovat harissalla maustettu lohi, cevichen tapaan raakakypsytetty siikacrudo sekä tofualkupala, joka lainaa marinadin havaijilaiselta kalaherkulta, pokelta. 

Jos etsit aattoiltaan uudenlaista pääruokaa, löydät lehden sivuilta takuulla sopivan. Ruokatoimittajat Raisa Laine, Sanna Kekäläinen, Minna Rautio-Pakaste ja Ina Niiniketo paljastavat oman bravuurinsa, joka tekee ateriasta erityisen. Albert Franch Sunyer paistaa puolestaan juhlaan rapeanmehevät sellerischnitzelit. 

Eikä joulua ilman klassikkomakuja. Tekniikka-sarjastamme löydät ohjeen ikihyvään lanttulaatikkoon, joka syntyy tällä kertaa paahdetuista lantuista. Leivontajutussa on ohje piparinystävän mutakakkuun sekä maustekakkuun, joka onnistuu mainiosti vegaanisena.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Hyvässä seurassa -juttusarjassa kyläillään tällä kertaa stylisti Meri Milashin luona, jonka ruokabravuureihin kuuluu muun muassa tuoksuva niter kibbeh -maustevoi ja siitä valmistettu voipasta, joka maistuu milloin vain.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Viiniasiantuntijat Samuil Angelov, Essi Avellan, Terhi Oksanen-Alén ja Tuomas Tanttu kertovat lehdessä toivejuomistaan joulupöytään. Sivuilta löydät muun muassa suosituksen juustonystävän samppanjaan sekä valkoviiniin, joka toimii läpi aterian aina kalapöydästä alkaen.  

Mutta ennen kuin joulu koittaa, on pikkujoulujen aika! Valitse kolmesta mätidipistä seurueellesi sopivin ja paista rinnalle simppelit suolaiset keikauspiiraset. Ystävien pienet paketit voit bongata helposti kokoamamme 24 jouluisen ruokalahjan joukosta. 

Ihanan rentoa joulunodotusta kaikille!

Sisältö jatkuu mainoksen alla