Kuvat
Tuomas Kolehmainen

Silkinsileää fenkolikeittoa, maitosämpylöitä ja kiinalaisia kaalikääryleitä. Kymmenen kalaruokaa madenugeteista savusilakkapastaan. Uusi Glorian ruoka & viini tuo kielelle kevättalven maut!

Kun talvi kääntyy kevään puolelle, on raikkaiden ja helppojen kalaruokien aika. Tässä lehdessä löytyy kymmenen kokeilemisen arvoista kalaruokaa. Niistä savusilakkapasta, sardiini-riisi ja välimerellinen haukipata onnistuvat alle puolessa tunnissa.

Sinisimpukoista valmistuu yhtä nopeasti ikityylikäs illallinen kahdelle. Tärkeintä on huolellinen esivalmistelu ja pikainen kypsennys. 

Sesongin makuna on tällä kertaa elegantti fenkoli, joka maustaa risoton aromaattiseksi ja sopii karamellisoituna vaikka jälkiruokiin. Silkinsileäksi soseutettu fenkolikeitto sopii puolestaan aterian alkuun tai lämmittäväksi lounaaksi. 

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Viikonlopun toiveruoat löytyvät jälleen Viinin kanssa -jutusta, jossa Alsacen viinit kohtaavat kaakkoisaasialaiset ruoat. Pankokuorrutettujen äyriäisten seuraan korkataan riesling, kun taas kookosnuudeleiden seurassa maistuu pinot gris. Japanilaisen nikujaga-lihapadan seurassa yllättää muscat.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Nojatuolimatkailuun sopii mainio lukujuttu, joka vie ajatukset Reinin varren viinitarhoille. Jutusta löytyvän viinikoosteen, uuden Viiden minuutin viinikoulu -juttusarjan sekä Beaujolais-pruuvin avulla on helppo löytää seuraavat maistelun arvoiset viinit.

Jos olet aina pohtinut, mikä on herkullisen liemen salaisuus, lehdessä oleva liemijuttu tarjoaa siihen vastauksen. Mausteinen kanaliemi, umaminen sieniliemi ja aromaattinen kasvisliemi maistuvat ihan sellaisenaan ja taipuvat erilaisten ruokien pohjaksi.

Talvisena ulkoilupäivänä kattilassa porisee puolestaan täyteläinen vegepata tai linssikeitto, jonka makuja on helppo varioida. Seurana maistuvat sämpylät. Valkosipulivoihin upotetut maitosämpylät, pehmopretzelit ja yön yli kohotetut sämpylät tekevät yksinkertaisestakin keitosta himoitun aterian.

Eikä laskiaista ilman pullaa! Tänä vuonna kermatäytteiset pullat leivotaan italialaisen maritozzon hengessä. Suomalaisen laskiaispullan italoserkku on niin pehmeän tuhti ja herkullinen, että sen kera voi lähteä vaikka kosioretkelle. 

Herkullista kevättalvea!

Sisältö jatkuu mainoksen alla