Kuvat
Tuomas Kolehmainen

Kukkakaali-cheddargratiinia, siiderisimpukoita ja ratatouillekeittoa. Omenakakkua ja sienikulibjakaa. Uusi Glorian ruoka & viini on omistettu meheville syysruoille.

Englanti tunnetaan oluistaan ja siidereistään, ja nykyisin myös kuohuviineistään. Viinin kanssa -juttumme kertoo tällä kertaa brittien parhaista juomista. Niiden säestäjäksi kokataan saarivaltion tunnetuimmat ruoat paahtopaistista fish & chipsien moderniin vegeversioon.

Lehden sivuilta voi poimia myös omaan keittiöön sopivat niksit kalankäsittelyyn. Australialaisen Josh Nilandin oppeja mukaellen kala käytetään tällä kertaa päästä pyrstöön. Syksyn ehdoton hittiresepti on kalapata pot au feu -tyyliin. Reseptien yhteydestä löydät myös viinisuositukset. 

Yksi jutuista on omistettu jauhelihakastikkeelle, jota rakastetaan eri puolilla maailmaa. Tällä kertaa bolognese saa vapaapäivän, kun herkku höystetään japanilaisittain tofulla tai lastataan pitaleipien päälle dipiksi. 

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Syksyn tunnistaa siitä, että kattilassa porisee keitto. Lehdestä löytyy kiireiseen arkeen viisi uutta keitto-ohjetta. Niitä kaikkia yhdistää maukas liemi. Sattumina kypsyvät sesongin vihannekset, juurekset ja tatit.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Myös suolaiset leivonnaiset saavat mehevyytensä kasviksista. Helppo, kaalilla täytetty peltileipä tai kulibjakan tyylinen piirakka sienistä ja tattarista sopii täydellisesti syysiltaan.

Eikä syksyä ilman suklaata! Tekniikka-sarjassamme on tällä kertaa ohje klassiseen fondantiin, ja vinkit, kuinka siitä saa ihanan valuvan.  

Makoisaa ruokasyksyä!

Sisältö jatkuu mainoksen alla