Bbq-kanapyörykkäkastike ja nopea, mutta mehevä kanaviillokki ovat hyviä sekä toimivia arkiruokia. Bearnaise-uunibroileri on hitaampi, mutta todellinen herkku viikonloppuun.

Nopeasti kypsyvästä broilerista saa mutkattomia sekä vähän fiinimpiä kastikkeita.

Broileri viihtyy hyvin lempeiden mausteiden kuten maustepippurin ja curryjauheen, kirpeän sitruunan, luonteikkaiden rakuunan, korianterin ja rosmariinin seurassa. Se kestää yhtä hyvin myös voimakkaita ja tulisia maustajia. Bbq-kastike, curryjauhe ja tuore rakuuna sopivat täydellisesti broilerikastikkeiden maustajiksi.

Nopea kanaviillokki

Kouluajoilta tuttu kanaviillokki valmistuu arkeen mutkattomasti ja nopeasti broilerin paistileikkeistä. Kypsennä paistileikkeet kastikkeen joukossa kokonaisina leikkeinä ja riivi haarukalla ennen tarjoilua sopivan kokoisiksi paloiksi. Näin paistileikkeet kypsyvät meheviksi ja saat kastikkeeseen viillokkimaisen suutuntuman.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Curryjauheen voimakkuus ratkaisee lopputuloksen. Markettien curryjauheet ovat maultaan sopivan lempeitä, kun taas esimerkiksi aasialaisten ruokakauppojen vaihtoehdot ovat usein turhan teräviä. Tilkka sitruunamehua tai viinietikkaa niputtaa maut sopivasti yhteen. Pyöristä maku kermalla, jossa on rasvaa vähintään 15 prosenttia. Näin kastike kestää hyvin happolisäyksen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

 

BBQ-kanapyörykkäkastike

BBQ-kanapyörykkäkastike on kerrassaan nerokas vaihtoehto bolognesekastikkeelle.

Helppotekoiset broilerinjauhelihapyörykät nostetaan raakoina savuisella Bbq-kastikkeella ja maustepippurilla maustetun tomaattikastikkeen joukkoon kypsymään. Paistokasarissa kannen alla pyörykät kypsyvät nopeasti, pysyvät mehevinä ja imevät kastikkeesta makua itseensä. Jos maltat, murskaa kokonaiset maustepippurit huhmaressa jauhetun sijaan – huomaat kyllä eron.

Halutessasi helpota ruoanvalmistusta entisestään ja korvaa itse tehdyt pyörykät kaupan valmiilla kanapyöryköillä tai vaikka broilerinakeilla.

 

 

Bearnaise-uunibroileri

Huoltoasemien suosikkiannosten listalta tuttu bearnaisebroileri on hyvä vaihtoehto viikonlopun herkuksi.

Tuoreella rakuunalla ja kirvelillä maustettu klassinen bearnaisekastike eli bearninkastike levitetään pikaisesti ruskistettujen broilerin fileepihvien päälle uunivuokaan, jolloin broileri kypsyy kastikkeen alla meheväksi. Kastikkeen valmistaminen vaatii hieman viitseliäisyyttä, mutta vaiva palkitaan upealla maulla.

Mausteliemestä ja keltuaisista sekoitettu kastike kypsennetään ensin kulhossa kattilan päällä vesihauteessa. Joukkoon valutetaan voisulaa, jolloin kastikkeesta muodostuu ihanan kuohkea emulsiomainen kastike. Jos haluat makuun raikasta sitruunaisuutta, raasta valmiin ruoan päälle vielä sitruunankuorta. Niin syntisen hyvää!

 

Juttu on julkaistu aiemmin Helsingin Sanomissa. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla