Tuoreella rakuunalla ja kirvelillä maustettu klassinen bearnaisekastike eli bearninkastike levitetään pikaisesti ruskistettujen broilerin fileepihvien päälle uunivuokaan, jolloin broileri kypsyy kastikkeen alla meheväksi.
Bearnaise-uunibroileri
Ainekset
Työvaiheet
- Ota broilerin fileepihvit huoneenlämpöön kastikkeen teon ajaksi.
-
Mittaa kattilaan valkoviini, valkoviinietikka, valkopippurit ja laakerinlehti. Kiehauta ja keitä miedolla lämmöllä pari minuuttia.
-
Siivilöi liemestä mausteet. Sekoita mausteliemi ja keltuaiset teräskulhossa.
-
Sulata voi.
-
Aseta keltuaiskulho vesihauteeseen kattilan päälle. Kuumenna koko ajan vatkaten, kunnes seos sakenee ja kuohkeutuu.
-
Nosta kulho vesihauteesta. Kaada joukkoon voisula ohuena nauhana voimakkaasti vatkaten. Mausta kastike sitruunanmehulla, hienonnetulla rakuunalla ja kirvelillä.
-
Paista broilerinfileepihvejä pannulla öljyssä ja voissa muutaman minuutin, kunnes ne ovat kauniin kullanruskeita.
-
Mausta suolalla ja mustapippurilla. Nosta fileepihvit uunivuokaan. Kaada päälle bearnaisekastike.
-
Kypsennä uunissa 225 asteessa noin 15 minuuttia. Tarjoile bearnaisebroilerin kanssa uunissa paahdettuja perunoita.
Tästä hyvin herkullisesta ja kuohkeasta kastikkeesta tuli kyllä aika munakasmainen, kun sen käytti uunissa. Munakasta, joka tihkui voisulaa. Onneksi söin kattilasta muutaman herkkupalan. Loistavia reseptejä ollut kyllä tähän asti, tämä eka vähän epäilyttävä
Yhdyn edelliseen. Ihana kastike muuttui rakeiseksi voisulaksi.
Silkkaa roskaahan tuosta tulee. Munakkaaksi menee uunissa tällä ohjeella. Ei kannata edes kokeilla
Olisi pitänyt lukea kommentit. Harmitti tosi paljon että kastike meni uunissa täysin pilalle. Itsellä oli siinä aika kova vaiva kun tein kastikkeen kahdesti, ekalla kerralla keltuaisit ylikypsyivät kokkareisiksi. Lopputulos oli kuitenkin sama kuin eka pilallemennyt kastikesatsi, tuo bernaise oli ennen uuniin menoa taivaallista.