Hedelmän kuoresta tarjoiltu sitruunajäädyke on pääsiäisaterian makea raikastus. Kuva: <span class="photographer">Piia Arnould.</span>
Hedelmän kuoresta tarjoiltu sitruunajäädyke on pääsiäisaterian makea raikastus. Kuva: Piia Arnould.

Kirpeät sitruunajälkiruuat viimeistelevät tuhdin pääsiäsaterian täydellisesti. Komeilisiko sinun pääsiäispöydässäsi huikea sitruuna-kookoskakku vai hurmaisitko sukulaiset tyylikkäillä sitruunajäädykkeillä?

Sitruuna-jogurttitorttu juustokakun ystävälle

Juustokakusta haaveileva pyöräyttää pääsiäisjälkkäriksi amerikkalaisen juustokakun suomalaisen sukulaisen, sitruuna-jogurttitortun. Tämä versio on kuitenkin ihanan raikas ja keveä. Koristele ja mausta kakku sitrusliköörissä ja mintussa marinoiduilla appelsiineilla ja verigreipeillä. Esteetikko asettelee kruunuksi myös muutaman syötävän kukkasen.

Katso sitruuna-jogurttitortun resepti tästä!

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Helppo mutta näyttävä sitruunajäädyke

Kun haluat hurmata pääsiäisvieraasi aterian päätteeksi todella näyttävällä ja raikkaalla jälkiruoalla, ovat sitruunankuoriin kaiverretut jäädykkeet kaiken vaivan väärtti. Sitruunankuorten kaivertaminen on yllättävän helppoa ja saat samalla jäädykkeelle ekologisen astian. Sama jälkiruoka voisi onnistua miniversiona limetistä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Katso sitruunajäädykkeiden ohje tästä.

Vaivattomat ja raikkaat lemon possetit

Lemon possetit eivät vie missään valmistusvaiheessa turhaa aikaa. Raaka-aineita tarvitset vaivaiset kolme ja aktiivista kokkausaikaa kymmenisen minuuttia. Sen jälkeen possetit valmistuvat kuin itsestään seuraavan päivän kemuihin. Muutama sitruunankuorisuikale viimeistelee possetit elegantisti. Marjat sopivat yhtä hyvin tämän kirpsakan jälkiruoan pinnalle.

Lemon possetien ohje löytyy täältä.

Rahkapiirakkaa isollekin porukalle

Ihanasti sitruunankuorella maustettu rahkapiirakka valmistuu uunipellillä isommallekin porukalle. Tämä on varma ohje koko suvun jälkiruokkimiseen ja korvaa kätevästi pashan. Mielenkiintoista lisävärinää saat, kun tarjoat piiraan vattuhillolla ja kermavaahdolla höystettynä.

Rahkapiirakan ohje löytyy täältä.

Himoleipurin sitruuna-kookoskakku

Tällä kakulla lyöt kaikki vieraasi ällikällä. Jos pääsiäisen pyhät houkuttelevat pitkän kaavan mukaiseen leivontaan, on tämä kakku sinun juttusi. Kakussa on lähemmäs kymmenen kerrosta, joissa maistuu kookos, sitrukset ja mustikat. Varsinkin pehmeä kookosmousse on mielenkiintoinen tuttavuus, jota voisi kokeilla sellaisenaan jälkiruokamoussena, esimerkiksi marjoilla höystettynä.

Katso sitruuna-kookoskakun ohje täältä.

Lisää vinkkejä pääsiäispöytään saat klikkaamalla tästä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla