Korvaa pasta kasviksilla tai munalla. Kevyempi pastaruoka valmistuu ilman oikeaa pastaa.

Kun ajattelet helppoa arkiruokaa, sinunkin päähäsi alkaa luultavasti kirkastua pastakattilan kuva. Jokapäiväinen hiilariannos on kuitenkin toisille liikaa.

Kokosimme parhaat pastattomat pastamme:

1.  Popsi popsi

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Porkkanasta höyläämäällä irtoavat lastut saavat pastan viran, kun tehdään keventäjän pastaa. Porkkanat pehmenevät marinadissa eikä niitä keitetä ollenkaan. Annos on teknisesti salaatti, mutta muistuttaa olemukseltaan pastaa. Saman lopputuloksen saat, kun käytät vihannessorvia. Se raastaa porkkanan tai kesäkurpitsan spagettimaiseksi nauhaksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Katso resepti täältä!

2. Ei hiilaria vaan protskua

Kun kaipaat ruokavalioosi lisää proteiinia, kokeile munapastaa. Pastanauhat leikataan ohuesta munakkaasta. Munakasmassa sekoitetaan munista, hippusesta sokeria ja suolaa. Se paistetaan ohueksi munakkaaksi, joka rullataan ja leikataan nauhoiksi. Tämä pasta käy parhaiten kasvisten seuraksi. Höyrytä parsakaalinnuppuja. Mausta ne soijalla ja seesamiöljyllä. Sekoita joukkoon munakasnauhat ja kourallinen pinaattia.

Katso munakasnauhojen ohje täältä.

3. Kasvislevyjä lasagneen

Lasagne on yksi helpoimmista pastoista tehdä kokonaan ilman pastaa. Korvaa lasagnelevyt ohueksi leikatuilla kesäkurpitsa- tai munakoisosiivuilla. Lasagne on helpompi koota, kun leikkaat vihannekset pituussuunnassa isoiksi levyiksi pyöreiden siivujen sijaan. Voit käyttää vihannessiivut sellaisenaan tai paahtaa niistä ensin nestettä pois. Paahtamalla lopputulos on maukkaampi, mutta ilman paahtamista nopeampi.

Katso täältä kasvilevyistä koottavan lasagnen ohje. 

Kuvat. Lasse Lecklin, Päivi Ristell ja Panu Pälviä

Sisältö jatkuu mainoksen alla