Hyvä terveys on lisännyt 159 reseptiä.
Linkitetty 40 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Lasse Lecklin

Terveellinen "pasta" syntyy viljan sijaan porkkanasuikaleista. Ne viimeistellään marinoiduilla sienillä ja yrtti-gremolatalla. Kevyttä ja maukasta!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
35 min + marinoituminen
Vaikeustaso
Helppo

Terveyspasta porkkanasta

Ainekset

4
porkkanaa
200
g
herkkusieniä
Marinadi
1
rkl
misotahnaa
4
tl
sitruunamehua
4
tl
balsamiviinietikkaa
2
tl
vaahterasiirappia
1
tl
suolaa
1 1/2
tl
kuivattua timjamia
Gremolata
1
sitruunan raastettu kuori
2
hienonnettua valkosipulinkynttä
1/2
ruukku
persiljaa hienonnettuna
1
tl
raastettua inkivääriä
2
rkl
oliiviöljyä
Lisäksi
250
g
kirsikkatomaatteja

Työvaiheet

  1. Kuori porkkanat ja höylää niistä perunankuorimaveitsellä ”tuorepastaa”.
  2. Puhdista ja paloittele herkkusienet.
  3. Sekoita marinadin ainekset ja marinoi ”porkkanapastaa” ja herkkusieniä muutaman tunnin ajan. (Voit myös jättää osan porkkanasuikaleista marinoimatta).
  4. Sekoita gremolatan ainekset keskenään. Nosta lautasille porkkana-herkkusienisekoitusta.
  5. Puolita kirsikkatomaatteja joukkoon. Lusikoi päälle gremolataa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Me Naiset on lisännyt 1127 reseptiä.
Linkitetty 25 keittokirjaan.
Ohje Anu Brask Kuva Johanna Jarva

Äyriäispastan mehevyyden salaisuus on helppo pesto, joka surautetaan sitruunamelissasta ja paahdetuista kurpitsansiemenistä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
3 dl
Valmistusaika
20 min + pakasteen sulattaminen
Vaikeustaso
Helppo

Sitruunamelissapestolla maustettu äyriäispasta

Ainekset

PESTO
1
ruukku (noin 3 dl)
sitruunamelissaa
1–2
valkosipulinkynttä
40
g (1 dl)
parmesanjuustoa
½
dl
kurpitsansiemeniä
2
rkl
vaaleaa balsamicoa
1 ½
dl
oliiviöljyä
½
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria
LISÄKSI
1
pkt (350 g)
pakasteäyriäisiä (Esim. Pirkka äyriäissekoitus)
2
rkl
oliiviöljyä
½
sitruunan mehu
400
g
pastaa

Työvaiheet

  1. Hienonna sitruunamelissa varsineen tehosekoittimen tai sauvasekoittimen kulhoon. Hienonna valkosipulinkynnet ja raasta parmesaani. Lisää yrttien joukkoon.
  2. Paahda kurpitsansiemeniä kuumalla, kuivalla pannulla noin 1 minuutin ajan. Lisää siemenet ja öljy sitruunamelissan joukkoon ja soseuta tasaiseksi pestoksi. Voit jättää peston myös karkeammaksi seokseksi.
  3. Sulata äyriäiset pakkauksen ohjeen mukaan.
  4. Keitä pastaa pakkauksen ohjeen mukaan suolalla maustetussa vedessä. Ota 1 dl keitinvettä talteen. Valuta kypsä pasta siivilässä.
  5. Kuumenna öljy pannulla, paista valutettuja äyriäisiä muutama minuutti kovalla lämmöllä. Lisää joukkoon pasta ja keitinvettä ja kiehauta niin, että neste haihtuu. Purista joukkoon sitruunan mehu ja lusikoi joukkoon reilusti pestoa. Tarjoile heti.
Me Naiset on lisännyt 1127 reseptiä.
Linkitetty 9 keittokirjaan.
Ohje Anu Brask Kuva Johanna Jarva

Rapsakat ruohosipuliletut kannattaa syödä heti, ihanan kuumina.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 isoa lettua
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Korealainen ruohosipulilettu

Ainekset

TAIKINA
3 ½
dl
vehnäjauhoja
1
rkl
maissitärkkelystä
1
rkl
sipulijauhetta
½
tl
leivinjauhetta
½
tl
ruokasoodaa
4
dl
kylmää vettä
¼
tl
suolaa
¼
tl
sokeria
LISÄKSI
1
iso ruukku
ruohosipulia
1
chili
4
rkl
rypsiöljyä paistamiseen

Työvaiheet

  1. Sekoita taikinan ainekset kulhossa. Jaa ruohosipulit neljään nippuun ja leikkaa varret noin 5 cm:n pätkiksi. Hienonna chili.
  2. Kuumenna ruokalusikallinen öljyä isolla, tarttumattomalla pannulla. Levitä desi taikinaa tasaisesti pannulle. Paina pannukakun pinnalle neljännes ruohosipulista ja vähän chiliä. Valuta letun päälle vielä ruokalusikallinen taikinaa, jotta ruohosipulit tarttuvat lettuun.
  3. Paista 3–4 minuuttia, kunnes taikina on melkein kokonaan hyytynyt. Käännä ja paista toiselta puolelta 1–2 minuuttia tai kunnes lettu on kypsä ja rapea. Tarjoile soija-seesamikastikkeen kanssa (ks. ohje).

Soija-seesamikastike

Ainekset

½
dl
hienonnettua ruohosipulia
3
rkl
soijaa
2
rkl
vettä
2
rkl
riisiviinietikkaa
1
tl
seesamiöljyä
1
tl
seesaminsiemeniä
¼
tl
mustapippuria

Työvaiheet

  1. Hienonna ruohosipuli ja laita pieneen kulhoon tai kastikekippoon. Sekoita joukkoon loput ainekset ja tarjoile lettujen kanssa.
Me Naiset on lisännyt 1127 reseptiä.
Linkitetty 7 keittokirjaan.
Ohje Anu Brask Kuva Johanna Jarva

Kesältä maistuva pasta syntyy jugurtista, juustosta ja herneistä. Jogurtilla saa ruokaan samanlaista täyteläisyyttä kuin kermalla, mutta lopputuloksesta tulee raikkaampi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Jugurtti-hernepasta

Ainekset

1
sitruunan kuori ja mehu
2
dl
parmesanjuustoa
2
dl
maustamatonta paksua jugurttia
2
tl
oreganoa
1
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria
LISÄKSI
1
litra
herneitä/ 1 pss (200 g) pakasteherneitä
1
punainen chili
1
ruukku
basilikaa
1
tlk (130/160 g)
linssejä
2
rkl
oliiviöljyä
½
tl
suolaa
300
g
pastaa

Työvaiheet

  1. Pese ja kuivaa sitruuna hyvin. Raasta sitruunan kuori kulhoon ja purista päälle mehu. Raasta joukkoon juusto ja lisää jugurtti ja mausteet.
  2. Riivi herneet. Hienonna chili ja basilika. Valuta linssit.
  3. Kuumenna öljy pannulla ja paista chiliä ja linssejä 2–3 minuuttia. Lisää suola ja basilika. Laita ripote sivuun odottamaan pastan kypsymistä.
  4. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Lisää herneet kattilaan muutama minuutti ennen kuin pasta on kypsää.
  5. Ota desilitra keitinvettä talteen, siivilöi pasta ja laita se takasin kattilaan. Sekoita joukkoon juustoseos ja puoli desilitraa keitinvettä. Sekoita pastaa voimakkaasti hetki niin, että juusto hieman sulaa. Lisää tarvittaessa vielä tilkka lämmintä keitinvettä. Sekoita, kunnes jugurttiseos muuttuu kastikemaiseksi ja peittää pastan kauttaaltaan.
  6. Lusikoi linssipaistosta pasta-annosten päälle ennen tarjoilua.
Oton leipomukset on lisännyt 33 reseptiä.
Linkitetty 10 keittokirjaan.

Focaccia on herkullinen italialainen muhkea leipä. Se on parhaimmillaan tuoreena joko sellaisenaan vaikkapa tapenaden kera tai oikeastaan minkä vaan ruoan lisukkeena. Focaccian viimeistelyssä voi käyttää hyvälaatuisen oliiviöljyn ja sormisuolan lisäksi oikeastaan mitä vaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
10 palaa
Valmistusaika
20 min + kohotus 1 h + paistaminen 20 min
Vaikeustaso
Helppo

Focaccia

Ainekset

2,5
dl
vettä
1
ps
kuivahiivaa
1
tl
suolaa
1
tl
sokeria
5,5
dl
vehnäjauhoja
7,5
rkl
oliiviöljyä
1
dl
kivettömiä (kalamata)oliiveja
10
lehteä
basilikaa
1
tl
(kuivattua) timjamia
1
tl
suolaa myllystä

Työvaiheet

Liota kuivahiiva kädenlämpöiseen veteen.
Sekoita joukkoon suola, sokeri ja puolet vehnäjauhoista.
Sekoita joukkoon 2,5 rkl oliiviöljyä.
Vaivaa joukkoon loput vehnäjauhot.
Pirskottele taikinan päälle oliiviöljyä ja ripottele vehnäjauhoja.
Anna kohota kaksinkertaiseksi leivinliinalla peitettynä. (n. 45 min)

Voitele uunivuoka (n. 18x28cm) ruokalusikallisella oliiviöljyä.
Taputtele taikina voideltuun uunivuokaan ja anna kohota vielä vartti.
Voitele kohonnut leipä lopulla oliiviöljyllä. (3 rkl)
Painele taikinaan sormin koloja. Asettele koloihin oliiveja ja basilikan lehtiä. Ripottele pinnalle timjamia ja rouhi suolaa myllystä.
Paista 220-asteisessa uunissa 20 minuuttia.
Tarjoile esimerkiksi tapenaden kera.👌🏻