Nämä nauhat eivät ole pastaa vaan kananmunaa! Munanauhat ja paahdettu parsa ovat oiva yhdistelmä, mutta nauhat sopivat vaikka sellaisenaan leivän päälle laitettaviksi.
Huijarin pastasalaatti
Ainekset
Työvaiheet
- Tee ensin munanauhat. Riko munat kulhoon ja vatkaa niiden rakenne rikki. Sekoita joukkoon sokeri ja suola. Anna massan maustua noin 5 minuuttia.
- Kuumenna tilkka öljyä kreppi-pannussa tai tavallisessa pinnoitetussa paistinpannussa. Kaada munakasmassaa ohut kerros pannuun (1/4 massasta). Anna hyytyä lieden keskilämmöllä noin minuutti. Valuta munakas lastan avulla pannusta leivinpaperin päälle jäähtymään. Paista vielä kolme samanlaista ohutta munakaslevyä. Anna munakaslevyjen jäähtyä.
- Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
- Poista parsoista kuiva tyvi ja kuori varret kevyesti. Katkaise kevätsipuleista valkoinen osa erikseen. Jätä vihreät varret odottamaan koristelua. Laita parsat ja kevätsipulin varret leivinpaperin päälle uunipellille. Valuta päälle seesamiöljy, ripottele seesaminsiemenet ja suola. Sekoittele öljy, siemenet ja suola varsiin.
- Kypsennä varsia uunin keskitasossa 10 minuuttia.
- Laita jäähtyneet munakaslevyt päällekkäin ja rullaa ne kääretortun tapaan. Leikkaa rullasta noin ½ cm:n levyisiä suikaleita.
- Kokoa ruoka tarjoiluvadille. Laita parsat ja kevätsipulit alimmaisiksi ja nosta päälle munasuikaleet keoiksi. Hienonna vihreät kevätsipulit annoksen pinnalle.
Ensin tämä resepti meni Aprilliä -osioon, mutta jäi vaivaamaan, josko 'pila' olisikinkin vain otsakkeessa Ü. Kokeilin juuri puolikkaalla annoksella, kun parsat tuli syötyä lounaaksi.
Hauska idea ja ihan mallikkaasti toimiva ! Kiitos!