Lehtikaaliruukut ovat runsaita ja riittoisia. Kuva: Riikka Kaila
Lehtikaaliruukut ovat runsaita ja riittoisia. Kuva: Riikka Kaila

Oletko kaikin tavoin ja tuloksetta koittanut tykästyä trendikkään lehtikaalin makuun? Kokeile miedon makuista ruukkulehtikaalia, joka on terveysvihanneksen salaattimaisempi ja lempeämpi serkku.

Lehtikaalista tuntuu olevan kaikilla vain hyvää sanottavaa, onhan kyseessä terveellinen, satoisa ja monikäyttöinen vihannes. Se piileksii milloin pirtelössä ja wokissa, toisinaan taas piiraassa ja keitossa. Vähintään se maistuu sipseiksi paistettuna.

Mutta se maku... Trendikkyydestä huolimatta monille lehtikaalin maku ei vain iske, vaikka kuinka yrittäisi.

Nyt lehtikaalin makumaailmaan voi totutella miedon ruukkulehtikaalin avulla. Sen maku on raikas ja hienovaraisen "kaalinen". Lehtien rakenne on reilusti pehmeämpi kuin tavallisella lehtikaalilla. Vähän kuin yhdistäisi kaalin  ja salaatin!

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Ruukkulehtikaalia on melko hyvin tarjolla monissa ruokakaupoissa. Se kasvaa ruukustaan rehevänä ja tuuheana kimppuna. Vankan ruukkulehtikaalin hyviin puoliin kuuluu säilyvyys: se pysyy jääkaapissa raikkaana useita viikkoja.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Ruukkulehtikaali on parhaimmillaan raakana. Se ryhdittää hienosti erilaisia salaattisekoituksia. Valitse omat lempisalaattisi komppaamaan ruukkulehtikaalia tai kokeile sitä makeampien salaattien, kuten friseen ja tammenlehväsalaatin kumppanina.

Ruukkulehtikaalia kannattaa kokeilla myös pinaatin tapaan nopeasti paistettuna. Miltä maistuisi palak paneer ruukkulehtikaalista valmistettuna? Ruukkulehtikaalin maku toimii erityisen myös hyvin munaruuissa, esimerkiksi munakkaan tai munakasrullan täytteenä.

Kokeile ruukkulehtikaalia seuraaviin Sopan ohjeisiin:

Mustikka-lehtikaalismoothie

Munaa ja vihantaa

Pekaanipähkinä-pinaatti-rapusalaatti

Lehtikaalipasta

Sisältö jatkuu mainoksen alla