Aidoin hodarisinappi on tietenkin jenkkityyliin keltaista. Kuva: Istockphoto.
Aidoin hodarisinappi on tietenkin jenkkityyliin keltaista. Kuva: Istockphoto.

Hyvän hot dogin ydin on pehmeän sämpylän ja mehevän nakin liitto. Joskus tämäkin liitto kaipaa pientä piristystä, silloin esiin astuvat veikeät hodarilisukkeet.

Kun puhe on hodareista, niin varmat asianosaiset ovat sämpylä ja nakki. Mutta mitäs muuta sinne kuumaan koiraan voisi mättää?

Useimpien mielestä olennaisin hodarilisuke on sinappi, eikä ihme, onhan kyseessä makkararuoka. Moni hyväksyy hodariinsa myös turauksen ketsuppia. Jotkut ripauksen (paahdettua) sipulia tai vähän hapankaaliakin.

Villimminkin voi valita. Kun haluat vaihtelua perushodariin, tartu johonkin Sopan villeistä hot dog -lisukkeista! Nämä toimivat paitsi hodareissa mutta lisäävät kivaa säpinää myös burgereihin ja voileipiin, jotkut jopa salaatteihin.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Tuliset kurkut sopivat hodarintäytteeksi niille, jotka kaipaavat pientä poltetta. Marinoi kurkkusiivut chilissä, hunajassa, seesamiöljyssä ja etikassa. Anna maustua jääkaapissa vähintään puoli tuntia. Tuliset kurkut maistuvat muuten aika hyvältä myös nyhtöpossuleivän välissä ja ne tuovat myös mukavaa potkua perunasalaattiin. Kesällä tuliset kurkut tehdään tietty avomaankurkuista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Nappaa tulisten kurkkujen resepti talteen tästä!

Makeat lisukkeet sopivat hodarin väliin yllättävän hyvin, etenkin kun rasvaisen makkaran seurana on jotain kipakkaa tai tulista. Tuoreesta ananaksesta tulee hauska lisuke, kun leikkaat sen pieniksi kuutioiksi ja ruskistat kuutiot pannulla voin ja sokerin kanssa. Makeat ananaspalat sopivat myös hampurilaisen väliin, tosin silloin ne voi olla kätevämpi paistaa viipaleina.

Saat karamellisoidun ananaksen reseptin täältä!

Marinoitu punasipuli on klassinen grilliruokien kaveri. Sen lempeä kirpeys taittaa hyvin makkaroiden ja pihvien rasvaisuutta. Tässä versiossa ohuet punasipuliviipaleet marinoidaan yksinkertaisessa suolan, sokerin ja limemehun seoksessa. Kevytmarinoitu punasipuli on näppärä pikalisuke myös niihin tilanteisiin, kun vaikka kreikkalainen salaatti kaipaa pientä jujua.

Ota marinoidun punasipulin resepti talteen tästä!

Pikkelöinti on tällä hetkellä trendikästä touhua, joten pikapikkelöidyt vihannekset ansaitsevat ehdottomasti paikkansa hodarin välissä. Tässä ohjeessa etikkaliemeen pääsevät kurkku ja fenkoli, mutta kannattaa kokeilla myös muita vihanneksia kuten kesäkurpitsaa, paprikaa tai kaalia. Raikas lisuke tehdään ehtaan mummotyyliin hölskytellen.

Katso tästä pikkelöityjen vihannesten valmistusohje!

Joskus mieli tekee oikein tuhtia hodaria. Silloin turvaudutaan tymäköihin lisukkeisiin kuten mausteiseen jauhelihakastikkeeseen. Jauhelihasoosin mättäminen hodarintäytteeksi voi kuulostaa oudolta, mutta lopputulos on erittäin herkullinen. Säädä kastikkeen tulisuusastetta oman sietokykysi mukaan.

Chili-jauhelihakastikkeen reseptin saat tästä!

Vielä jauhelihakastikettakin erikoisempi hodaritäyte on majoneesipohjainen katkarapusalaatti. Se on erityisen suosittu lisuke Ruotsissa. Käytä kaupan valmista katkarapusalaattia tai sekoittele oma mössö katkaravuista, majoneesista, tillistä ja sitruunasta. Outoa? Ehkä! Hyvää? Kerrassaan!

Sisältö jatkuu mainoksen alla