Glorian ruoka & viini 3/2022
Valkoviinipastaa, ricotta-karitsarullia ja sitruunapeltipullaa. Florentinen leipiä ja täydellistä munakokkelia. Uusi Glorian ruoka & viini kattaa pöytään alkukevään ihanimmat juhlat.
Kevään juhlasesonki alkaa pääsiäisestä, jonka pääruoissa maistuu nyt ihana Italia. Jokainen ohje on varustettu viinisuosituksella. Yrttien, sitruunan ja oliiviöljyn maustama lohi, kapristen ja valkosipulin ryydittämä kevätkananpoika ja muut juhlaherkut on kuin tehty viinin seuraan.
Kauden odotetuimpien makujen ääreen pääsee myös oikotietä. Maukas pääsiäiskeitto, valkoviinipasta ja broccolini-herkkusienisalaatti valmistuvat alle puolessa tunnissa.
Eikä pääsiäistä ilman parsaa. Kevään ensimmäiset grilliparsat tarjotaan sitruunalla maustetun labnehin kanssa. Parsanrakastajan viinilista tulee varmasti käyttöön.
Jälkiruokana maistuu klassinen sitruuna-marenkipiirakka tai sen juotava versio, kuohkea sitruunadrinkki.
Lehden sivuilta löytyvät leivontaohjeet kattavat koko alkukevään juhlasesongin pääsiäisestä äitienpäivään. Kausi korkataan mehevillä mämmibrownieilla ja sitruunapeltipullalla, vappuna taas paistetaan pieniä piimämunkkeja tai nopeita dippimunkkeja.
Kun koivut alkavat vihertää, niistä poimitaan ensimmäiset silmut salaattiin, vinegrettiin ja soppaan. Keräilijää ilahduttaa tieto, että silmujen kerääminen ei vahingoita puita.
Tervetuloa kevät!