Kuvat Anna Huovinen, Tuomas Kolehmainen ja Panu Pälviä.
Kuvat Anna Huovinen, Tuomas Kolehmainen ja Panu Pälviä.

Passiohedelmää, sitruunaa, ananasta ja matchaa. Kevään raikkaimmat juustokakut valmistuvat ilman uunia.

1. Matchaa ja valkosuklaata

Heti alkuun tunnustus: tämä maitorahkan raikastama matchakakku ei ole juustoa nähnytkään. Pehmeän maun takana on sen sijaan kimpale sulatettua valkosuklaata, joka tekee koostumuksesta täyteläisen.

Ideana on tehdä yksi täytemassa ja jakaa se kahteen osaan. Toinen osa maustetaan limetinkuoriraasteella ja värjätään matchajauheella hennon vihreäksi. Täytteet annostellaan vuorotellen pohjan päälle vuokaan. Viimeisen silauksen tekee kevyt marmorointi: vetäisy veitsellä täytteiden ympäri riittää sekoittamaan vihreän ja valkoisen täytteen kauniiksi kuvioiksi. Sitten jääkaappiin hyytymään.

Kakun pinnalle et tarvitse koristeita, hento puuterointi matchajauheella riittää.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Matcha-valkosuklaamoussekakun ohjeen löydät täältä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

2. Limoncellon ystäville

Jos rakastat limoncello-likööriä, tämä kakku on sinua varten. Myös tiramisuun hurahtaneiden kannattaa pistää ohje mieleen. Kakun lumo perustuu nimittäin mascarponejuustoon, joka vaahdotetaan kerman kanssa kuohkeaksi.

Limoncellon lisäksi täytteeseen puristetaan sitruunaa, minkä ansiosta kakku on sekä täyteläinen että raikas. Rennon hauska koristelu syntyy sitruunoista, jotka keitetään sokerivedessä siirapiksi. Valitse tarkoitukseen mieluiten luomusitruunoita, jotka voit käyttää huoletta kuorineen.

Limoncellojuustokakun ohje löytyy täältä.

3. Ananasta ja rahkaa

Kun kaipaat vaihtoehtoa keksipohjalle, tästä ananasjuustokakun ohjeesta löytyy sellainen. Kuohkea, kaakaojauheella maustettu kakkutaikina toimii nimittäin mainiosti myös juustokakun pohjana. Voit hyvin käyttää samaa pohjaideaa muihinkin juustokakkuihin.

Pohjan päällä on tuoretta ananasta sekä jogurtilla ja rahkalla raikastettua juustotäytettä. Ananaksen vuoksi täytteeseen saa lisätä liivatetta hieman tavallista reilummin, sillä hedelmän sisältämät entsyymit saattavat hidastaa täytteen hyytymistä.

Kaakaopohjan ja raikkaan täytteen yhdistelmä on tyrmäävän hyvä! Hauskan koristeen kakulle saat kuivatuista ananasrenkaista.

Rahka-ananaskakun ohjeen löydät tästä.

4. Passiohedelmän lumoa

Nämä juustokakkupalat ovat hyvä vaihtoehto, jos teet kakkusi mieluiten ilman liivatetta. Kondensoidusta maidosta ja tuorejuustosta vaahdottamalla valmistuva täyte kiinteytyy jääkaapissa sopivan pehmeäksi. Koska kondensoitu maito on niin makeaa, sokerilisäykset saa unohtaa. Raikkaita hedelmiä saa sen sijaan varata sitäkin enemmän. Passiohedelmän lisäksi pinnalle sopivat pitaijat, ananaskirsikat ja vaikka tuore mango.

Passiohedelmä-juustokakkupalojen ohje löytyy täältä.

PS Etsitkö vegaanista juustokakkua? Katso ohje ilman liivatetta ja maitotuotteita valmistuvaan suklaajuustokakkuun!

Sisältö jatkuu mainoksen alla