Me Naiset on lisännyt 1306 reseptiä.
Linkitetty 459 keittokirjaan.
Ohje Riikka Väliahde Kuva Tuomas Kolehmainen

Sitruunainen juustokakku saa teränsä italialaisesta likööristä. Tämä kakku ei sovi lapsille!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
10 annosta
Valmistusaika
valmistusaika 45 min + hyytymisaika 4 t
Vaikeustaso
Helppo

Limoncello-juustokakku

Ainekset

2
dl
kuohukermaa
500
g
mascarpone-juustoa
1
dl
limoncello-likööriä
1
dl
tomusokeria
1
vaniljatanko
4
liivatelehteä
1
sitruuna
Pohja
100
g
kanelikeksejä (esim. bastonge)
50
g
voita
Sokeri-sitruunasiivut
1
sitruuna
1
dl
sokeria
1
dl
vettä
½
dl
limoncelloa

Työvaiheet

  1. Tee ensin pohja. Sulje keksi muovipussiin ja mäiski ne kauhalla muruiksi. Sulata voi mikrossa ja sekoita keksimuru voin joukkoon. Pingota irtopohjavuoan (halkaisija noin 20 cm) pohjalle leivinpaperi. Levitä keksiseos vuoan pohjalle ja nosta jääkaappiin.
  2. Valmista täyte. Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan. Mittaa kerma, mascarpone ja tomusokeri kulhoon. Puolita vaniljatanko, ja raaputa veitsellä siemenet seoksen joukkoon. Raasta kulhoon myös sitruunan kuori. Vatkaa kuohkeaksi. Lisää likööri ja sekoita.
  3. Purista sitruunasta mehu kattilaan ja kiehauta. Purista liivatteista vesi pois ja sekoita kuumaan sitruunamehuun. Sekoita täytteen joukkoon voimakkaasti vatkaten. Kaada täyte pohjan päälle. Tasoita. Anna jähmettyä jääkapissa neljä tuntia.
  4. Tee sokeri-sitruunat. Pese ja siivuta sitruuna. Mittaa pieneen kattilaan sokeri ja vesi. Lisää sitruunalohkot. Keitä 10 minuuttia. Nosta hellalta ja lisää likööri.
  5. Irrota kakku varovasti irtopohjavuoasta. Nostele sokeri-sitruunat siirappeineen päälle.

Kommentit (12)

Vierailija

Tämä samainen ohje oli pääsiäisen alla muistaakseni Me Naiset lehdessä. Tein kakun ja hyvin maistui.

Charee

Aivan ihanalta vaikuttaa tuo ohje mutta, ettei tarvitse varoituksen merkkejä laittaa lapsia varten, niin muunnellaan ohjetta , joka ei sisällä alkoholia. Vastaavia alkoholittomia tuotteita on saatavilla.

Vierailija

Liivatteen voisi sekoittaa kuumaan limoncelloon sitruunamehun sijaan, jotta kakku olisi alkoholiton ja myös lapsille sopiva. Näin esim. Bailey's-juustokakku tehdään.

Leipuri Pulla

Kaikista alkoholia sisältävistä leivonnaisista saa lapsille sopivia kun kuumentaa lisättävän alkoholin kiehumispisteeseen. Alkoholi palaa pois. Sama ilmiö tapahtuu liekittämisessä esim. Konjakilla pihvejä tai liköörillä ohukaisia.

Klikkiotsikot...

Valmiin tuotteen alkoholipitoisuus n. 2%. Pala ei haittaa lastakaan.

Pööpötin

Yhyy. Viina on ihanaa.

Pirjoterhi

Todella hyvää! Siirapin kaadoin pieneen kaatonokalliseen astiaan ja siitä sai kukin kaataa sitä sitten kakkupalansa päälle. Kakusta ja tästä siirapista pidettiin tosi paljon. Pohjan tein digestiiveistä mutta muuten täysin ohjeen mukaan. Tämä ohje jää ehdottomasti pysyvästi käyttöön.

Spetelinko

Huomasin, että pohjan keksien määrä on aivan liian pieni. Pitäisi tehdä vähintään puolitoistakertaisena.

Vierailija

Minkä kokoiseen vuokaan tämä tehdään?

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Kiitos kommenteista, kakku on suunniteltu halkaisijaltaan 20-senttiseen vuokaan. Jos tekee sen isompaan, kannattaa tehdä pohjan murukerrosta enemmän (esim. halkaisijaltaan 24-senttiseen vuokaan puolitoistakertainen määrä).

Tupajumi
Seuraa 
Liittynyt6.3.2016

Voiko liivatetta korvata jollain muulla aineella?

Vierailuja

Alkoholi ei haihdu vain hetken kuumentamalla. Esim punaviinistä alkoholi haihtuu pois vasta 20 minuutin keittämisen jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Helsingin Sanomat on lisännyt 222 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Elvi Rista

Viritä gin & tonic kesään raparperisiirapilla! Cocktail sopii hyvin esimerkiksi kesäjuhlien alkujuomaksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Raparperilla maustettu GT

Ainekset

dl
giniä
4
rkl
raparperisiirappia (ohje alla)
8
dl
tonicia
Lisäksi
jäitä, muutama oksa minttua
Raparperisiirappi
1
dl
raparperia ohuina viipaleina
1
dl
sokeria
1
dl
vettä

Työvaiheet

  1. Tee raparperisiirappi. Mittaa kaikki aineet kattilaan. Keitä noin 10 minuuttia välillä sekoitellen. Anna jäähtyä noin 5 minuuttia. Siivilöi seos.
  2. Valmista juoma. Kaada gini ja siirappi laseihin. Täytä jäillä. Pidennä tonicilla ja sekoita hyvin. Viimeistele mintulla.

Kommentit (0)

Helsingin Sanomat on lisännyt 222 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Elvi Rista

Grillissä paistuva pizza lainaa makumaailmansa iki-ihanasta feta-pinaattipiiraasta. Kyseessä on valkoinen pizza, joka valmistuu kätevästi valmistaikinasta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4–8
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Feta-pinaattipizza grillistä

Ainekset

1
pkt
tuorepizzataikinaa (noin 600 g)
Täyte
1
prk (150 g)
ranskankermaa
2
tl
sitruunankuorta raastettuna
1
tl
sitruunamehua
½
tl
suolaa
1/3
tl
mustapippuria myllystä
200
g
fetajuustoa
4
rkl
parmesaania raastettuna
2
dl
salaattipinaattia
3
rkl
pinjansiemeniä

Työvaiheet

  1. Kauli pizzataikina leivinpaperin päälle ohueksi, uunipellin kokoiseksi levyksi. Leikkaa pienemmiksi paloiksi.
  2. Mausta ranskankerma sitruunankuorella, sitruunamehulla, suolalla ja mustapippurilla.
  3. Paista päällystämätöntä pizzaa grillissä 1–2 minuuttia.
  4. Käännä pizzat. Levitä päälle maustettu ranskankerma. Murustele fetajuustoa ja ripottele parmesaania palojen pinnalle.
  5. Jatka paistamista muutama minuutti lisää, kunnes pohja on kypsä.
  6. Viimeistele pinaatilla ja pinjansiemenillä. Valuta halutessasi päälle tilkka oliiviöljyä.

Vinkki: Voit paistaa pizzat myös 225-asteisessa uunissa. Kypsyminen vie noin 10 minuuttia.

Kommentit (0)

Helsingin Sanomat on lisännyt 222 reseptiä.
Linkitetty 13 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Elvi Rista

Raikas raparperi ja makea italialainen marenki sopivat ihanasti yhteen. Marenkihunnun tekemiseen menee hieman aikaa, mutta pohja valmistuu näppärästi valmiista pakastetaikinasta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
noin 10 palaa
Valmistusaika
30 min + 5 h
Vaikeustaso
Helppo

Raparperi-marenkipiiras

Ainekset

1
pkt (400 g)
pakastemurotaikinaa
Raparperitäyte
500
g (noin 1 l)
raparperipaloja
2
dl
hillosokeria
½
tl
jauhettua kardemummaa
1
vaniljatanko
Italialainen marenki
3
valkuaista
dl
sokeria
1
dl
vettä

Työvaiheet

  1. Valmista täyte. Mittaa raparperipalat, sokeri, kardemumma ja puolitettu vaniljatanko kattilaan. Kuumenna seos kiehuvaksi sekoitellen. Keitä noin 10 minuuttia tai siihen asti, kunnes raparperi on pehmennyt. Seos näyttää tässä vaiheessa löysältä. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi ja nosta viileään. Anna olla kylmässä, kunnes seos on hieman kiinteytynyt eli noin 3 tuntia. 

  2. Kauli sulatettu pohja jauhotetulla pöydällä. Taputtele taikina kooltaan noin 20 cm x 30 cm:n vuoan pohjalle ja reunoille. Laita päälle leivinpaperi ja painoksi kuivattuja herneitä. Paista 175-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Poista paino ja jatka paistamista noin 10 minuuttia tai siihen asti, kunnes pohja on kypsä. Anna jäähtyä.

  3. Levitä jähmettynyt raparperihilloke kypsälle piirakkapohjalle. Nosta piirakka viileään siksi aikaa, kun teet marengin.

  4. Tee marenki. Vatkaa valkuaiset kulhossa kovahkoksi vaahdoksi. Mittaa vesi kattilaan, lisää sokeri ja kuumenna kiehuvaksi. Laita lämpömittari kiehuvaan seokseen ja kuumenna, kunnes mittari osoittaa 120 astetta. 

  5. Kaada kuuma sokeriliemi ohuena nauhana valkuaisvaahtoon ja vatkaa koko ajan vaahtoa käsin tai vatkaimella. Vatkaa seosta, kunnes se on hyvin paksua. Jatka vatkaamista vielä pienellä teholla, kunnes marenki on jäähtynyt huoneenlämpöiseksi. 

  6. Levitä marenki piiraan päälle lusikalla tai pursottamalla. Voit ruskistaa halutessasi pinnan kevyesti kaasupolttimella tai nostamalla piirakan hetkeksi 250-asteisen uunin grillivastuksen alle.

Kommentit (0)

Helsingin Sanomat on lisännyt 222 reseptiä.
Linkitetty 54 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Elvi Rista

Litistetyssä perunasalaatissa keitetyt potut painellaan lättänöiksi ja paahdetaan uunissa rapeiksi. Lopuksi perunoiden päälle lusikoidaan ihana soosi, johon tulee majoneesia, sinappia, parmesaania ja tuoreita yrttejä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4–6
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Litistetty perunasalaatti

Ainekset

1
kg
keitettyjä uuden sadon perunoita
2
rkl
oliiviöljyä
Kastike
1
valkosipulinkynsi
1
hoikka kesäpunasipuli varsineen
1
rkl
valkoviinietikkaa
½
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria myllystä
1
dl
täysmajoneesia
1
tl
sinappia
3
rkl
parmesaania raastettuna
1
dl
yrttejä, esimerkiksi oreganoa tai lehtipersiljaa, hienonnettuna

Työvaiheet

  1. Paina perunat litteämmiksi esimerkiksi juomalasia apuna käyttäen.
  2. Laita perunat pellille. Valuta päälle öljyä. Paista 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia, kunnes perunat rapeutuvat hieman. Voit myös paistaa perunat grillin parilatasolla.
  3. Tee kastike. Kuori ja hienonna sipulit. Yhdistä etikan, suolan, pippurin ja majoneesin kanssa. Lisää joukkoon sinappi, parmesaani ja osa yrteistä.
  4. Lusikoi perunoille kastiketta. Viimeistele lopuilla yrteillä.

Vinkki: Marinoi salaatin koristeeksi punasipulia etikkatilkassa, johon on lisätty hieman sokeria ja suolaa.

Kommentit (0)