Me Naiset on lisännyt 1589 reseptiä.
Linkitetty 515 keittokirjaan.
Ohje Riikka Väliahde Kuva Tuomas Kolehmainen

Sitruunainen juustokakku saa teränsä italialaisesta likööristä. Tämä kakku ei sovi lapsille!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
10 annosta
Valmistusaika
valmistusaika 45 min + hyytymisaika 4 t
Vaikeustaso
Helppo

Limoncello-juustokakku

Ainekset

2
dl
kuohukermaa
500
g
mascarpone-juustoa
1
dl
limoncello-likööriä
1
dl
tomusokeria
1
vaniljatanko
4
liivatelehteä
1
sitruuna
Pohja
100
g
kanelikeksejä (esim. bastonge)
50
g
voita
Sokeri-sitruunasiivut
1
sitruuna
1
dl
sokeria
1
dl
vettä
½
dl
limoncelloa

Työvaiheet

  1. Tee ensin pohja. Sulje keksi muovipussiin ja mäiski ne kauhalla muruiksi. Sulata voi mikrossa ja sekoita keksimuru voin joukkoon. Pingota irtopohjavuoan (halkaisija noin 20 cm) pohjalle leivinpaperi. Levitä keksiseos vuoan pohjalle ja nosta jääkaappiin.
  2. Valmista täyte. Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan. Mittaa kerma, mascarpone ja tomusokeri kulhoon. Puolita vaniljatanko, ja raaputa veitsellä siemenet seoksen joukkoon. Raasta kulhoon myös sitruunan kuori. Vatkaa kuohkeaksi. Lisää likööri ja sekoita.
  3. Purista sitruunasta mehu kattilaan ja kiehauta. Purista liivatteista vesi pois ja sekoita kuumaan sitruunamehuun. Sekoita täytteen joukkoon voimakkaasti vatkaten. Kaada täyte pohjan päälle. Tasoita. Anna jähmettyä jääkapissa neljä tuntia.
  4. Tee sokeri-sitruunat. Pese ja siivuta sitruuna. Mittaa pieneen kattilaan sokeri ja vesi. Lisää sitruunalohkot. Keitä 10 minuuttia. Nosta hellalta ja lisää likööri.
  5. Irrota kakku varovasti irtopohjavuoasta. Nostele sokeri-sitruunat siirappeineen päälle.

Kommentit (12)

Vierailija

Tämä samainen ohje oli pääsiäisen alla muistaakseni Me Naiset lehdessä. Tein kakun ja hyvin maistui.

Charee

Aivan ihanalta vaikuttaa tuo ohje mutta, ettei tarvitse varoituksen merkkejä laittaa lapsia varten, niin muunnellaan ohjetta , joka ei sisällä alkoholia. Vastaavia alkoholittomia tuotteita on saatavilla.

Vierailija

Liivatteen voisi sekoittaa kuumaan limoncelloon sitruunamehun sijaan, jotta kakku olisi alkoholiton ja myös lapsille sopiva. Näin esim. Bailey's-juustokakku tehdään.

Leipuri Pulla

Kaikista alkoholia sisältävistä leivonnaisista saa lapsille sopivia kun kuumentaa lisättävän alkoholin kiehumispisteeseen. Alkoholi palaa pois. Sama ilmiö tapahtuu liekittämisessä esim. Konjakilla pihvejä tai liköörillä ohukaisia.

Klikkiotsikot...

Valmiin tuotteen alkoholipitoisuus n. 2%. Pala ei haittaa lastakaan.

Pööpötin

Yhyy. Viina on ihanaa.

Pirjoterhi

Todella hyvää! Siirapin kaadoin pieneen kaatonokalliseen astiaan ja siitä sai kukin kaataa sitä sitten kakkupalansa päälle. Kakusta ja tästä siirapista pidettiin tosi paljon. Pohjan tein digestiiveistä mutta muuten täysin ohjeen mukaan. Tämä ohje jää ehdottomasti pysyvästi käyttöön.

Spetelinko

Huomasin, että pohjan keksien määrä on aivan liian pieni. Pitäisi tehdä vähintään puolitoistakertaisena.

Vierailija

Minkä kokoiseen vuokaan tämä tehdään?

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Kiitos kommenteista, kakku on suunniteltu halkaisijaltaan 20-senttiseen vuokaan. Jos tekee sen isompaan, kannattaa tehdä pohjan murukerrosta enemmän (esim. halkaisijaltaan 24-senttiseen vuokaan puolitoistakertainen määrä).

Tupajumi
Seuraa 
Liittynyt6.3.2016

Voiko liivatetta korvata jollain muulla aineella?

Vierailuja

Alkoholi ei haihdu vain hetken kuumentamalla. Esim punaviinistä alkoholi haihtuu pois vasta 20 minuutin keittämisen jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3414 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Panu Pälviä

Ei vuokaa, uunia eikä liivatetta! Hirmu helppo juustokakku sopii kaikkiin loppuvuoden juhliin. Sitrukset ja tuore rosmariini antavat siihen ihanan jouluisen säväyksen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12–16
Valmistusaika
40 min + jähmettyminen 1 t
Vaikeustaso
Helppo

Mandariini-juustokakku

Ainekset

POHJA
150
g
voita
400
g
kandisokerikeksejä
2
tl
tuoretta rosmariinia hienonnettuna
TÄYTE
2
dl
kuohukermaa
1
prk (200 g)
ranskankermaa (rasvaa 28 %)
400
g
maustamatonta tuorejuustoa
1
dl
sokeria
LISÄKSI
6–7
mandariinia tai satsumaa
1
valkuainen
1–2
rosmariininoksaa
½
dl
sokeria

Työvaiheet

  1. Sulata voi. Murskaa keksit monitoimikoneessa tai vahvassa pakastuspussissa kaulinta apuna käyttäen. Hienonna rosmariini. Yhdistä pohjan ainekset ja sekoita tasaiseksi. Painele keksimuru esimerkiksi tarjottimelle tai laakealle vadille. Laita pohja jääkaappiin tunniksi kovettumaan.

  2. Vatkaa kerma vaahdoksi. Vatkaa myös ranskankerma vaahdoksi toisessa kulhossa. Laita tuorejuusto ja sokeri kolmanteen kulhoon ja vatkaa ne sähkövatkaimilla kevyesti sekaisin, kunnes tuorejuusto on notkeaa. Kääntele kaikki täytteen ainekset varovasti yhteen.

  3. Levitä täyte pohjan päälle. Nosta kakku takaisin jääkaappiin.

  4. Kuori mandariinit terävällä veitsellä hedelmälihaa myötäillen. Leikkaa mandariinit edelleen ohuiksi viipaleiksi. Laita lautaselle muutama arkki talouspaperia ja nostele viipaleet niiden päälle hetkeksi, kunnes irronnut mehu on imeytynyt.

  5. Erottele valkuainen omaan kulhoonsa ja vatkaa se kevyesti haarukalla vaahdoksi. Ota rosmariinista pieniä oksia, kasta ne valkuaiseen ja ripottele sokeria päälle.

  6. Viimeistele kakku mandariiniviipaleilla ja sokerihuurrutetuilla rosmariineilla. Tarjoa heti.

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3414 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Ninna Lindström

Hirvi- tai peurapaisti onnistuu mainiosti jääpaistin menetelmällä, eli paistin voi nostaa suoraan pakastimesta uuniin. Aasialaisilla mausteilla ryyditetty makuliemi viimeistelee täydellisesti riistapaistin maun.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4–6
Valmistusaika
40 min + 4 t paistaminen ja 1 vrk maustuminen
Vaikeustaso
Helppo

Riista-jääpaisti aasialaisittain

Ainekset

1
kg
jäistä hirvi- tai peurapaistia
LIEMI
2
l
vettä
5
cm:n pala
inkivääriä
3
valkosipulinkynttä
4
rkl
soijakastiketta
2
rkl
karkeaa merisuolaa
¼
dl
riisiviinietikkaa
1
rkl
sokeria
2
tähtianista
1
rkl
korianterinsiemeniä
1
rkl
paahdettua seesamiöljyä
LISÄKSI
4–8
paksoita
1
rkl
rypsiöljyä
KOOKOSRIISI
4
dl
jasmiiniriisiä
1
tlk (250 ml)
kookosmaitoa
2
dl
vettä
¼
tl
suolaa
SOIJA-SEESAMIKASTIKE
dl
soijakastiketta
4
rkl
paahdettua seesamiöljyä
2
rkl
riisiviinietikkaa
(1
punainen chili)

Työvaiheet

  1. Laita jäinen paisti uunivuokaan ja kypsennä 100-asteisessa uunissa 3–4 tuntia. Työnnä kahden tunnin jälkeen lihaan paistilämpömittari. Kypsennä 62-asteiseksi. Tällöin liha punertaa sisältä. Jatka paistamista, jos haluat lihasta kypsempää.

  2. Kun lihan lämpötila alkaa lähestyä haluttua, kiehauta vesi isossa kattilassa. Paloittele inkivääri ja kuori valkosipulinkynnet joukkoon. Lisää loput liemen ainekset. Nosta kattila liedeltä.

  3. Upota paisti suoraan uunista kuumaan liemeen. Nesteen tulee peittää liha. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi, siirrä kattila peitettynä kylmään ja anna lihan maustua liemessä vuorokauden verran.

  4. Leikkaa paksoit puoliksi. Kuumenna öljy pannussa ja paista paksoit ensin leikkauspuolelta kauniin ruskeiksi. Käännä kasvikset, peitä pannu kannella ja anna hautua matalalla lämmöllä noin 5 minuuttia.

  5. Valmista kookosriisi. Huuhtele riisi ja laita kattilaan. Lisää kookosmaito, vesi ja suola. Kuumenna kiehuvaksi. Laske lieden lämpö aivan pienelle, peitä kattila kannella ja anna hautua noin 15 minuuttia.

  6. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään. Jos käytät chiliä, viipaloi se joukkoon.

  7. Ota liha mausteliemestä, valuta hetki ja viipaloi tarjolle. Tarjoa lisäksi paksoita, soija-seesamikastiketta ja kookosriisiä. Koristele halutessasi viipaloidulla chilillä.

Kodin Kuvalehti on lisännyt 1194 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Ninna Lindström
Muutama lusikallinen mätiä juhlistaa raikkaan ja kevyen salaatin.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Kurkku-omenasalaatti

Ainekset

1
pieni kurkku
½
fenkoli
1
omena
1
pieni punasipuli
1
dl
tilliä silputtuna
1
prk (170 g)
vegaanista mätiä, esim. Cavi-art
Kastike
½
dl
appelsiinimehua
1
tl
fenkolinsiemeniä
½
dl
oliiviöljyä
1
tl
sokeria
½
tl
suolaa
¼
tl
valkopippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Leikkaa kurkku renkaiksi, fenkoli ohuiksi lastuiksi sekä omena ja punasipuli ohuiksi viipaleiksi. Silppua tilli.
  2. Tee kastike. Purista appelsiinista mehu. Rouhi fenkolinsiemenet morttelissa. Yhdistä kastikkeen ainekset.
  3. Sekoita kasvikset kulhossa. Lisää joukkoon tilli ja kastike.
  4. Laita kasvikset tarjoiluvadille. Lusikoi päälle vegaanista mätiä. Koristele tillillä.

Vinkki! Merileväpohjaisen mädin voi vaihtaa kirjolohen- tai siianmätiin.

Kodin Kuvalehti on lisännyt 1194 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Ninna Lindström
Maustetut taatelit ovat iso hitti karkkiosastoilla, mutta niitä on helppo tehdä itsekin.
Maustetut taatelit ovat iso hitti karkkiosastoilla, mutta niitä on helppo tehdä itsekin.
Maustetut taatelit ovat iso hitti kauppojen karkkiosastoilla, mutta niitä on helppo tehdä itsekin. Nämä suklaasydämet valmistuvat vartissa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12 kpl
Valmistusaika
15 min

Taatelisydämet

Ainekset

24
kivetöntä, pehmeää taatelia
100
g
suklaata
rouhittua pistaasipähkinää
pakastekuivattua vadelmaa

Työvaiheet

  1. Tee pienellä terävällä veitsellä noin sentin viilto 12 taatelin toiselle pitkälle sivulle. Työnnä toiset 12 taatelia viiltoihin, jolloin taatelit muodostavat sydämen.  Laita sydämet leivinpaperin päälle.
  2. Paloittele ja sulata suklaa mikroaaltouunissa tai liedellä vesihauteessa. Kuorruta taatelisydämet levittämällä niille suklaata rennosti pikkulusikalla.
  3. Koristele rouhitulla pistaasipähkinällä tai kuivatulla vadelmalla. Anna kovettua hetki jääkaapissa.

Kuvan helppojen riisisuklaapatukoiden ohjeen löydät täältä.