Australialainen Yellow Tail Pinot Grigio on tasapainoinen kokonaisuus hintaluokassaan.

Yellow Tail Pinot Grigio 2014, 9,98 e.

Australialainen Yellow Tail Pinot Grigio on mutkaton viini arkikäyttöön. Luonteeltaan viini on varsin suoraviivainen.

Kuivassa ja kohtuullisen hapokkaassa maussa on vihreää omenaa, kypsiä sitrushedelmiä ja päärynää. Suutuntuma on miellyttävä, joskin aika kapea. Sitruunaisen kukkea jälkimaku on lyhyt.

Hintaluokassaan viini on kuitenkin oikein ryhdikäs ja tasapainoinen kokonaisuus. Käypä valinta vaikkapa mutkattoman savukalasalaatin, katkarapupastan ja juustojen seuraan.

Lupa korkata -palstalla viinitoimittaja Tuomas Tanttu suosittelee uutuusviinejä.

Lue Tuomaksen aikaisemmat viinisuositukset täältä!

Rosee toimii buffetissa täydellisesti, ja tämän viinin hinta pelastaa juhlien budjetin.

Mikä? Espanjalainen Raimat Rosada 2016 (10,89 e) on loistava yleisviini kevään kemuihin ja juhlabuffetteihin.

Millainen? Herkullisen hedelmäinen, mutta kuiva. Kirsikoiden ja mansikoiden aromia ryhdittää mukava mausteisuus.

Minkä kanssa? Buffetin yleisviiniksi. Erityisen hyvin viini sopii paahdettujen kasvisten ryydittämien salaattien sekä lohen, paahtopaistin ja kanan seuraan.

Viinisuositus: Tuomas Tanttu. Lisää Tantun viinisuosituksia löydät uusimmasta Glorian ruoka & viini -lehdestä.

Kuva: Alko

Upeasti uudistuneesta Glorian ruoka & viini -lehdestä löydät herkullisimmat ratkaisut kevään juhlaputkeen: suuri kuohuviinitesti, raparperisima, etukäteen valmistuvat ja pieneen tilaan mahtuvat suolaiset levypiirakat, upeat täytekakut sekä huippukokin yllättävät mokkapalat. Mukana myös opas New Yorkin ravintoloihin, maistuvimmat alkoholittomat kuohujuomat sekä viinintekijä Outi Jakovirran haastattelu. Lehti on myynnissä 19.4.