Broileri kannattaa grillata luineen, niin se pysyy mehevänä. Kuva: <span class="photographer">Sami Repo.</span>
Broileri kannattaa grillata luineen, niin se pysyy mehevänä. Kuva: Sami Repo.

Grillaa liha isoina paloina luineen ja yhdistele rohkeasti makuja eri maailmankolkista. Otimme selvää, millaisia ovat grillaustrendit kesällä 2015.

1. Yhdistele rohkeasti eri maiden makuja

Grillimaiden ykkönen on edelleen Yhdysvallat, mutta maailmalla jylläävä Lähi-idän ruokatrendi yltää tänä kesänä grilliin asti. Myös Etelä-Amerikan ja Aasian vaikutteet näkyvät kesän grilliherkuissa. Erityisen kiinnostava grillimaa on Korea, jonka makuja sopii yhdistää etenkin marinadeihin ja mausteseoksiin. Makuja saa muutenkin tänä kesänä yhdistellä rohkeasti maailman eri kolkista: miltä kuulostaisi vaikkapa bulgogi-tyyliin marinoitu nauta pitaleivän välissä?

2. Älä hötkyile grillin ääressä

Nyhtöpossun suosion myötä myös grillaamiselle suodaan entistä enemmän aikaa. Grillaa isot lihapalat kaikessa rauhassa kypsiksi epäsuorassa lämmössä. Kokeile myös nyhtölihan valmistamista grillissä!

3. Liha on maukkainta luun vieressä

Tänä kesänä on suotavaa nähdä ja tietää, mitä grillissä paistuu. Liha grillataan luineen, joten viime kesän paras ribsiresepti kannattaa kaivaa pöytälaatikosta pian esille. Jo vanha kansa tiesi sanoa, että liha on maukkainta luun vieressä, joten myös broilerin luiset palat ovat mitä mainiointa grillattavaa, kaikkein trendikkäimmät grillaavat broilerinkin kokonaisena – tai ainakin isoina paloina luiden kera!

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

4. Älä laita grilliä talviteloille

Nyt se on vahvistettu: grillaaminen on sallittu ympäri vuoden. Grillikausi ei enää rajoitu kesäkuukausiin, vaan moni kaivaa grillin esille jo hyvissä ajoin ennen pääsiäistä. Grillata voi pitkälle syksyyn asti, ehkä seuraavalle hirvestyskaudelle pitäisi kehitellä muutama grillissä kypsyvä hirviresepti.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

5. Mitä kaapista löytyikään, heitä se grilliin!

Grilli ei ole vain lihaa varten, vaan myös kala ja kasvikset ovat maukasta ja ennen kaikkea nopeaa grillattavaa. Tänä kesänä erityisen suosituksi grillikasvikseksi povataan lehtikaalia. Eikä grilliä tarvitse pyhittää pelkälle pääruualle, vaan siinä voi hyvin kypsentää jopa alkupalasalaatin tai jälkiruuan.

Muista nämä: Hiiligrilli, itse tehdyt burgerit, ribsit, kokonainen grillattu broileri, kotitekoiset marinadit ja maustesekoitukset, luinen liha, grillattu jälkiruoka, nyhtöpossu grillistä.

Kesän 2015 grillitrendeistä kertoi HK.

Sopan parhaita grillireseptejä löydät täältä!

Sisältö jatkuu mainoksen alla