Savunmakuinen tartar on yksi Taste of Helsinki -tapahtuman ruuista.
Savunmakuinen tartar on yksi Taste of Helsinki -tapahtuman ruuista.

Gourmetfestivaali Taste of Helsingin suosituin ruoka vaihtuu, koska Tomi Björkcin karamellipossua ei ole tänä vuonna tarjolla.

Kesäkuussa Helsingissä järjestettävän Taste of Helsingin ruokalista on julkaistu. Festivaalialueella on ravintoloita yksi vähemmän kuin viime vuonna, mutta kolmen ruokalajin sijaan moni ravintola on ottanut listalleen neljä annosta. Helsinkiläisten ravintoloiden lisäksi tapahtumassa nähdään tamperelainen Bertha, turkulainen Kaskis ja ahvenanmaalainen Smakby.

Viime vuonna Smakby nousi tapahtuman toiseksi suosituimmaksi ravintolaksi.  Suosituin annos vuosi sitten kuten edellisenäkin vuonna oli Farang-ravintolan karamellipossu. Tänä vuonna karamellipossua ei ole tarjolla, koska ravintola Farang ja Tomi Björck pitävät tapahtumasta välivuotta.

Ruoka-annokset maksavat 5-6 euroa, viinilasillisen hinta lähtee kuudesta eurosta.

Kala on suosikkiaines julkistetulla menulla. Lohen, sillin ja ahvenen lisäksi tarjolla on miekka- ja mustekalaa. Toinen suosikkiaines on kurkku, jota löytyy Hoshiton japanilaisesta alkuruuasta ja Sinnen kylmästä keitosta.

Listan arvoituksellisemmasta annoksesta vastaa ravintola Bertha, joka tarjoaa possua, nautaa ja suklaata sisältävän jälkiruuan. Menu ei kerro, mitä annos tarkasti sisältää. Ehkä siihen on haettu mallia tukholmalaisravintola Franzénista, jonka suklaatryffeleissä käytetään naudanverta.

 

 

TASTE OF HELSINKI -MENU 2015

BERTHA

ruis, possu, sipuli

nauta, tilli, kukkakaali

possu, suklaa, nauta

BRÖD

Sipuli - Sipulilientä, vuohen gruyère moussea, karamellisoitua sipulia ja hiivaleipää

Härkä - Savustettu härkä tartar, lehtipersilja majoneesiä ja ketunleipää

Kirjolohi - ”Poltettua” lohta, perunaa, kermaviiliä ja mallasleipää

Kefiiri - Jääkefiiriä, mansikkaa ja hunajaleipää

GASTROBAR EMO

Crème Ninon ja mustekalaa

Rypsipossun ribsejä ja chipottlea

Emon “Tiramisu”

HOSHITO

Lohi Sashimi ja Ume-Kurkku Aemono

Ginger ja Ginger, Misokastike

Kouji-Härkä ja Rei-Soba Wasabikastikkeella

Avocado Tempura

KASKIS

Sokerisuolattua lohta, savulohimoussea, saaristolaisleipää ja tilli-piimäkastike

Ylikypsää paahdettua possunkylkeä, barbequekastiketta, varhaisperunaa ja kevätsipulia

Herukanlehteä, tuorejuustoa ja valkosuklaata

MATTI JÄMSEN POP-UP

"Toast skagen", piparjuurta ja kurkkua

Friteerattua katajanmarjalla maustettua kanankoipea ja kuusenkerkkää Bocuse d’Or 2015

Grillattua purjoa, Keisarinjuustoa ja marinoitua sipulia

Mansikkamaitoa Matin ja Maijan tapaan

PASTOR

Pastorin Casa Ceviche: Tuoretta lohta, katkarapuja, guacamolea, Rocoto chili tiger's milk

Pulpo Al Olivo: Pitkään kypsennettyä mustekalaa, rapea peruna-oliivikakku, misomajoneesia

Mejilla:Tamarindilla glaseerattua vasikanposkea, mausteista kvinoasalaattia

RAGU

Hiillostettua miekkakalaa, sardelliaiolia ja paahdettua pecorinoa

Ylikypsää karitsanniskaa, karitsamakkaraa ja sinappipolentaa

Lakritsivaahtoa, marinoitua fenkolia ja sitruunajäätelöä

Breads&Spreads:

-Mallasleipää, tattarifoccacia ja parmesaanimuffinssi

-Vuohenjuustoa, ruskistettua voita ja raparperia

SINNE

Haugesund - Haugesundin silliä, varhaisperunoita ja ruskistettua voita 5mk Gurka - Kylmää kurkku-minttukeittoa

Wallenberg - Vasikanpihvi, muhennettuja herneitä ja ruskistettua voita

Porvoo-HKI - Tuulihattu, valkosuklaamoussea ja vadelmasorbettia

PATRONA

Tiikerirapua ”aquachile”, vaahdotettua suolakeksiä ja valentina-kastiketta

Savustettu naudankielitaco, avokadoa, mustapapua, korianteria ja punasipulia

Ankankoipea ”mole manchamanteles”, maissia, paahdettua porkkanaa ja rapeaa banaania

Juttua päivitetty 12.5.2015: Smakbyn jättää festivaalin väliin ja sen tilalla tapahtumaan osallistuu Patrona. Menua päivitetty.